18:36 Догляд за дитячим волоссям | |
Догляд за дитячим волоссям Структура волосяного покриву закладена в нашому організмі генетично, і змінити її не можна. Але якщо ви хочете, щоб волосся у дівчинки було здоровим і добре росло, зверніть увагу на його живлення; воно має отримувати достатню кількість вітамінів мікроелементів. Косметичні засоби для зміцнення волосся дітям застосовувати не рекомендується, краще скористатися народними засобами: мити волосся кропив'яним відваром, пивом, яєчним жовтком, чорним хлібом, Темно-зелений колір брокколі у поєднанні з картоплею надає цій страві апетитного вигляду. Брокколі, яка має міцний присмак і аромат, з картоплею чи дитячим рисом - чудовий спосіб познайомити вашого малюка з новими продуктами. Почистіть і наріжте дольками 1 картоплину середніх розмірів, покладіть у каструлю, залийте невеликою кількістю кип'ятку, накрийте кришкою і варіть на слабенькому вогні 10 хвилин. Потім додайте 85 г невеликих брокколі, знову доведіть до кипіння і варіть на слабенькому вогні ще 5-10 хвилин до повної готовності. Злийте воду, змішайте за допомогою міксера з невеликою кількістю відвару, поки не утвориться пюре. Заправте невеликою кількістю дитячого молока для більш ніжного смаку. (Для дітей, яким більше 4-х місяців). Овочеве тріо Придумайте своє поєднання овочів для цього рецепту. Комбінація з 2-х або 3-х смачних овочів дозволить вам приготувати чудову страву для дитини. Також можна використати охолоджені, готові до споживання, свіжі і заморожені овочеві суміші. Перш ніж готувати пюре, переконайтеся, що овочі добре зварені. Промийте і нашинкуйте 1 невеличку цибулину-порей (тільки білу частину), покладіть у каструлю, залийте невеликою кількістю кип'ятку, накрийте кришкою і варіть на слабенькому вогні 10 хвилин. Додайте 155 г порізаних грибів і невеликий тонко порізаний кабачок. Накрийте кришкою і варіть ще 5-10 хвилин, доки овочі не стануть м'якими. Злийте воду, збийте за допомогою міксера з достатньою кількістю дитячого молока до утворення пюре необхідної консистенції (Для дітей, яким більше 5 місяців). Порада Овочеві пюре варять недовге, бо вони втрачають значну кількість корисних властивостей (руйнуються вітаміни, розчиняються у воді мінеральні солі). Тому овочі заливають кип'ятком і варять, накривши кришкою. Воду з-під овочів треба використовувати для супу чи для заправок. Пюре треба давати дитині одразу ж після приготування. Суп-пюре з ранніх овочів Візьміть 100 г картоплі, 50 г моркви, ЗО г брукви і 15 г цибулі-порею чи петрушки. Почистіть, нашинкуйте і тушкуйте у невеликій кількості води під кришкою до м'якості. Натріть на тертці гарячими, розведіть водою, в якій варилися овочі, і додайте 50 г гарячого молока. Посоліть, добре розмішайте, підігрійте, але не до кипіння. У готовий суп додати 1/2 чайної ложки вершкового масла. Подавати з грінками. У суп-пюре можна додати протерту печінку. Яйця варені На рідко - опустити у холодну воду, як тільки вода закипить, вийняти. У "мішечок" - опустити в холодну воду і варити 1/2 хвилини. На круто - опустіть у холодну воду, коли вода закипить, каструлю в зніміть з вогню і поставте в тепле місце на 10 хв. (не переварюйте) Яєшня Яйце розбити і вилити на тарілку (таким чином ви будете впевнені, що воно свіже). Розтопити шматочок масла на маленькій сковороді і обережно вилити туди яйце. Коли білок почне гуснути, припідняти його ножем. Трохи посолити. Яєшня із шпинатом Почистіть 80 г шпинату від товстих стовбурчиків, добре промийте, наріжте, тушкуйте у маслі під кришкою. Коли шпинат стане м'яким, влийте туди яйце, розмішайте із столовою ложкою молока, посоліть. Дайте йому загуснути, для чого трохи потрясіть сковорідкою. Рисова каша 40-50 г рису перебрати, помити, залити склянкою кип'ятку, варити 50-60 хв., після чого влити склянку молока і варити до густоти. Якщо кашу варити на половинному молоці (тобто додати тільки 1/2 склянки молока), то у готову кашу додати 1 /2 сирого жовтка, розтертого з 1 чайною ложкою вершкового масла. Цукор додається за бажанням. Рисовий пудинг Помити у холодній воді 40 г рису, залити склянкою кип'ятку, покласти 1 чайну ложку (10 г) цукру, варити на повільному вогні 1 годину Дати охолонути, додати жовток і збитий білок. Варити на водяній бані 45 хв. у формі, змащеній маслом. Подавати зі солодкою підливою з протертих родзинок і чорносливом. Рисові котлети Зварити у воді 50 г рису в густу кашу протерти гарячим через сито; додати 1/5 яйця З г борошна, солі, розтерти до гладкості. Викласти на дошку, змочену водою, сформувати 2 котлети, обкачати їх у просіяних сухарях з борошном, смажити на маслі. Подавати з томатним, грибним соусом або сиром. Вимити 40 г сухих слив, залити кип'яченою водою (щоб їх тільки накрило). Залишити у воді на ніч, варити під кришкою у тій же воді з 20-ма г цукру. Кисіль із сухофруктів 30 г сухих фруктів перемити, залити холодною водою за 2-3 години перед варінням. Варити під кришкою 1/2 години. Для немовлят кисіль роблять лише на відварі з фруктів. Для старших дітей м'які фрукти втираються (абрикоси). Груші, сухі яблука, вишні використовують тільки для відвару. Смачного! | |
|
Всього коментарів: 0 | |