01:12 Домашнє вино | |
Домашнє вино Домашнє вино - джерело вітамінів, мінералів і гарного настрою, якщо дотримуватись міри при його вживанні. Міцність домашніх вин 12-16 градусів. І цього достатньо! Правильно приготоване вино має ніжний смак і аромат тих ягід і фруктів, із яких воно зроблене. Пропонуємо вам кілька рецептів вин. Вино домашнє виноградне Виноград помити холодною водою, зняти з гілочок, помістити в чисту тару, розім'яти дерев'яним товкачиком, накрити тканиною і поставити на 3-4 дні в тепле місце, потім віджати сік, додати в нього цукор (на 1 л соку 100 г цукру), вилити сусло у скляній чи глиняний посуд, поставити водяний затвор. Залишити в теплому місці до закінчення бродіння, потім зняти з осаду і розлити по пляшках.
Вино з груш Для приготування вина можна використати не тільки десертні сорти груш, а й дикі лісові. Груші - 10 кг, цукор - 5 кг, вода - 19 л. Груші вимити, подрібнити, додати 1 кг цукру, залити водою і витримати 5 днів при кімнатній температурі. Потім злити сусло, процідити, віджати, додати 4 кг цукру, розчинивши його у невеликій кількості відлитого сусла, додати винні дріжджі і поставити під водяний затвор. Частину цукру можна замінити медом, вино від цього буде смачнішим. Після закінчення бродіння вино зняти з осаду (це можна зробити 2 чи 3 рази), розлити по пляшках і поставити на зберігання.
Яблучне вино з апельсиновим ароматом Яблука - 10 кг, цукор - 5 кг, апельсини - 5 шт., вода 5 л. Яблука вимити, подрібнити, дати 1 кг цукру, витримати 5 температурі, потім сусло злити і процідити залишивши мезгу. Додати цукор, що залишився, попередньо розчинивши його в невеликій кількості сусла, додати винні дріжджі, туди ж покласти цедру, стерту дрібною терткою з апельсинів, і віджати з них сік. Суміш поставити під водяний затвор і витримати до закінчення бродіння. Після цього зняти вино з осаду, процідити. Для поліпшення смаку витримати в прохолодному місці 2-3 дні, зняти ще раз з осаду, розлити по пляшках і поставити на зберігання. Вино із чорної горобини Горобина чорна (аронія) - 8 кг, цукор - 5-6 кг. вода 10 л. Вимити і розім'яти чорну горобину, додати 1 кг цукру, винні дріжджі, залити водою і витримати 5 днів під повітре проникаючим корком. Одержане сусло процідити, додати цукор, що залишився, і поставити під водяний затвор. Після закінчення бродіння вино зняти з осаду і процідити, вийняти. Вино витримати в прохолодному місці 2-3 дні, знову зняти з осаду, розлити по пляшках, закоркувати і поставити на зберігання. У приміщенні, де бродить вино, не повинно бути квашених овочевих заготовок, таких як капуста, огірки і т. д. Вино, як правило, бродить в теплому місці при температурі 20 градусів. Бродіння краще проходить в теплому приміщенні, в темній тарі, прикритій світлонепроникаючою тканиною. Ягоди і фрукти брати тільки дозрілі. Не можна переробляти гнилі ягоди і фрукти, навіть якщо вони очищені від гнилі. Хороше вино можна одержати тільки при бродінні під водяний затвором. Тара для приготування вина повинна бути абсолютно чистою. Для виготовлення вина використовують винні дріжджі, які можна купити або приготувати в домашніх умовах.Вино з калини Ягоди калини відокремити від плодоніжок, подрібнити, додати воду та цукор і поставити на бродіння на 3-4 дні. Тоді злити сік і додати воду, що залишилася, і частину цукру. Цукор слід додавати порційно на 4-й, 7-й і 10-й день бродіння. Загальну кількість води і цукру для готування різних вин зазначено нижче - на 1 л соку для столового вина -1,7л води і 300 г цукру; - для десертного вина. -0,5л води і 350 г цукру; - для лікерного вина -150 мл води і 400 г цукру. Вино готують за звичайною технологією, але краще з калини приготувати наливку. Настоянка на калині 0,5кгягід калини, 500млгорілки. Калину перебрати. З великих галузок зняти ягоди, маленькі можна використовувати цілком. Ягоди пересипати в друшляк, ретельно промити, викласти на паперові серветки, дати просохнути. Чисто вимиту і суху пляшку наповнити до половини ягодами калини. Не ущільнювати. Залити калину горілкою так, щоб ягоди були цілком покриті. Можна зробити інтенсивніший настій, наповнивши пляшку ягодами не наполовину, а цілком. Але пам'ятайте, що калині притаманний дуже сильний лікарський запах. Закрити пляшку корком, залишити в теплому місці. Через добу долити горілку, що залишилася, у пляшку з калиною. Щільно закрити, настоювати в сухому темному місці мінімум три тижні. | |
|
Всього коментарів: 0 | |