Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Березень » 07

nullНезрозуміло чому, незрозуміло чому, але деякі зберігають сліпу віру в те, що щоденне обов'язкове яблуко забезпечує організм всіма можливими вітамінами. Що-що, а таке припущення вже точно пішло від дійсності далеко.

Як не крути, вітаміни споживати потрібно (для здоров'я шкіри, нігтів, волосся ...). Без них - нікуди в наш непевний весняний час. Але де ж ці вітаміни взяти, точніше - чого б з'їсти?

Вітамін А міститься в моркві, зеленому салаті,

персиках, абрикосах, кавунах, кукурудзі, бананах, гарбузі, печінки тріски, яйцях, сметані, шпинаті. Покращує зір, стимулює імунітет, сприяє загоєнню ран і оновленню шкіри, допомагає роботі печінки - це все він, незамінний вітамін А.

Вітамін В1 регулює вуглеводний обмін і водний баланс, знижує потребу в інсуліні і міститься в хлібі з висівками, печінці, дріжджах, молоці, свинині, крупах, вівсяних пластівцях і свіжому пісному м'ясі.

Вітаміном В2 багаті практично всі молочні продукти, дріжджі і хлібопродукти. Плюс до цього - м'ясо та риба. В2 просто необхідний дітям: він стимулює ріст молодого організму і нормалізує обмін речовин.
< ... Читати далі »
Просмотров: 2965 | Комментарии (0)

nullІндекс "Е" ставлять на продуктах харчу­вання, що містять харчові домішки, які окре­мо в їжу не вживають, але вони надають продуктові певних властивостей. Наприклад, не дають черствіти, окислюватися, плісняві­ти або зберігають структуру, поліпшують зовнішній вигляд. Усі вони поділяються на кілька класів: Е 100 - Е 182 - барвники;


Е 200 - Е 299 - консерванти;

Е 300 - Е 399 - антиокислювачі (за дією схожі на консерванти - зменшують окислен­ня, продовжуючи тим самим термін збері­гання);

Е 400 - Е 499 - стабілізатори (зберігають задану консистенцію продукту);

Е 500 - Е 599 - емульгатори (за дією схожі на стабілізатори);

Е 600 - Е 699 - підсилювачі смаку та аро­мату;

Е 700 - Е 799 - запасний діапазон позна­чень;

Е 900 - Е 999 - антифламенги (протипінні речовини знижують піну, наприклад, при розливанні соків);

Е1000 та інші глазуруючі речовини, підсолоджувачі соків, кондитерських виробів, до­мішки, що перешкоджають утворенню гру­док у цукрі, солі, борошні, крохмалі.

Більшість промислово розвинених країн випускає продукцію, яка відповідає трьом різним стандартам.

Д ... Читати далі »

Просмотров: 3252 | Комментарии (0)

З роками ми не стаємо мо­лодшими. Втрачається колишня рух­ливість, а спина часом болить так, що хочеться застигти сфінксом. Які ж хвороби ми тягнемо на спині та звідкіля вони родом?

nullШийний відділ

Найпоширеніша причина - шийний ос­теохондроз. Виникає він, як правило, че­рез хронічно неправильне положення хребта. Проявляється болем у шиї, що підсилюється при поворотах голови.
Зміщені шийні хребці перетискають нерви й кровоносні судини. Тому при ос­теохондрозі людина нерідко страждає на головний біль у потиличній зоні, що вик­ликається напругою, спазмами судин і підвищенням внутрічерепного тиску. Зни­жується увага, працездатність, навалю­ються хронічна утома й безсоння. Щоб точно встановити діагноз, потрібно зро­бити рентгенограму шийного відділу Хребта і коміркової зони.

Міозит - запалення шийних м'язів. При ньому шия стає, мов кам'яна з однієї або ;0бох боків. Спроби повернути голову вик­ликають різкий біль. Міозит може виник­нути, якщо ви розгулювали без шарфа й застудили шию або на фоні ангіни.

Поперековий відділ ... Читати далі »

Просмотров: 2772 | Комментарии (0)

Як відомо, будь-якого захворювання простіше запобігти, ніж вилікувати. Не є виключенням і надлишкова вага - значно простіше змінити свій спосіб життя так, щоб зайві кілограми не з'явилися взагалі, ніж потім намагатися повер­нутися до ідеальної ват й фігури. Як цього домог­тися?

От що радять дієтологи:null

Вибирайте для приготування м'ясних страв в основному пісне м'ясо. По можливості виключіть з раціону м ясні продукти, які містять багато жиру ковбаси (особливо копчені), бекон, фарш. Уникай­те пиріжків з м'ясом.

Для заправлення страв намагайтеся застосову­вати нежирні добавки. Звичайну олію варто заміни­ти на оливкову - вона дорожче, але містить менше насичених жирів і більше антиоксидантів. Не захоплюйтеся масляними консервами - нап­риклад, рибою, консервованою в олії.

Купуючи в магазині молоко й молочні продукти, вибирайте ті, котрі містять мінімальну кількість жиру - знежирене або частково знежирене молоко, нежирні йогурти, тверді сири, кисломолочний сир. Намагайтеся уникати молочних кок­тейлів, виготовлених з незбираног ... Читати далі »
Просмотров: 2094 | Комментарии (0)


nullВ різні часи люди застосову­вали різноманітні методи від болю голови. Серед перших були різні шапки і шапочки, різні за фор­мою пов'язки і хустини, які легко пов'язувались навколо голови, або, навпаки, стискали її. До слова, цей метод часто використовуєть­ся і донині. Народні зцілителі разом з шапочками рекомендува­ли також просто смужку з м'якої вовни шириною 7-8 см, яка не тісно зав'язувалась на голові, так, щоб вона нижнім краєм при­кривала перенісся і брови, а ззаду проходила під потиличним вис­тупом. Цей спосіб допомагає ба­гатьом людям. Він відомий май­же всім народам і, очевидно, є одним зі стародавніх методів поз­бування болю. Можна викорис­товувати і гірчичники. їх накла­дають між лопатками або на по­тилицю - нижче волосяного по­криву голови, а також на ікри ніг. Лікарі рекомендують так ро­бити і при гіпертонічних при­ступах. Досить популярним ко­лись був спосіб зняття болю легким змочуванням скронь, а також шкіри над переніссям різними фруктовими есенціями, а також мазями. Зараз досить помічні в'єтнамські бальзами "Золота зірка" та інші, які можна купити в аптеках. А якщо під рукою цього немає, візьміть звичайну редис­ку, розріжте її навпіл та зрізом натріть скроні і шкіру над переніссям. Можна використати розрі­зану навпіл невелику цибулину, зубчик часнику. Ефект, як прави­ло, проявляється ... Читати далі »
Просмотров: 1919 | Комментарии (1)