Незрозуміло чому, незрозуміло чому, але деякі зберігають сліпу віру в те, що щоденне обов'язкове яблуко забезпечує організм всіма можливими вітамінами. Що-що, а таке припущення вже точно пішло від дійсності далеко. Як не крути, вітаміни споживати потрібно (для здоров'я шкіри, нігтів, волосся ...). Без них - нікуди в наш непевний весняний час. Але де ж ці вітаміни взяти, точніше - чого б з'їсти?
Вітамін А міститься в моркві, зеленому салаті,
персиках, абрикосах, кавунах, кукурудзі, бананах, гарбузі, печінки тріски, яйцях, сметані, шпинаті. Покращує зір, стимулює імунітет, сприяє загоєнню ран і оновленню шкіри, допомагає роботі печінки - це все він, незамінний вітамін А.
Вітамін В1 регулює вуглеводний обмін і водний баланс, знижує потребу в інсуліні і міститься в хлібі з висівками, печінці, дріжджах, молоці, свинині, крупах, вівсяних пластівцях і свіжому пісному м'ясі.
Вітаміном В2 багаті практично всі молочні продукти, дріжджі і хлібопродукти. Плюс до цього - м'ясо та риба. В2 просто необхідний дітям: він стимулює ріст молодого організму і нормалізує обмін речовин. <
...
Читати далі »
|
Індекс "Е" ставлять на продуктах харчування, що містять харчові домішки, які окремо в їжу не вживають, але вони надають продуктові певних властивостей. Наприклад, не дають черствіти, окислюватися, пліснявіти або зберігають структуру, поліпшують зовнішній вигляд. Усі вони поділяються на кілька класів: Е 100 - Е 182 - барвники;
Е 200 - Е 299 - консерванти;
Е 300 - Е 399 - антиокислювачі (за дією схожі на консерванти - зменшують окислення, продовжуючи тим самим термін зберігання);
Е 400 - Е 499 - стабілізатори (зберігають задану консистенцію продукту);
Е 500 - Е 599 - емульгатори (за дією схожі на стабілізатори);
Е 600 - Е 699 - підсилювачі смаку та аромату;
Е 700 - Е 799 - запасний діапазон позначень;
Е 900 - Е 999 - антифламенги (протипінні речовини знижують піну, наприклад, при розливанні соків);
Е1000 та інші глазуруючі речовини, підсолоджувачі соків, кондитерських виробів, домішки, що перешкоджають утворенню грудок у цукрі, солі, борошні, крохмалі.
Більшість промислово розвинених країн випускає продукцію, яка відповідає трьом різним стандартам. Д
...
Читати далі »
|
З роками ми не стаємо молодшими. Втрачається колишня рухливість, а спина часом болить так, що хочеться застигти сфінксом. Які ж хвороби ми тягнемо на спині та звідкіля вони родом?
Шийний відділ Найпоширеніша причина - шийний остеохондроз. Виникає він, як правило, через хронічно неправильне положення хребта. Проявляється болем у шиї, що підсилюється при поворотах голови. Зміщені шийні хребці перетискають нерви й кровоносні судини. Тому при остеохондрозі людина нерідко страждає на головний біль у потиличній зоні, що викликається напругою, спазмами судин і підвищенням внутрічерепного тиску. Знижується увага, працездатність, навалюються хронічна утома й безсоння. Щоб точно встановити діагноз, потрібно зробити рентгенограму шийного відділу Хребта і коміркової зони.
Міозит - запалення шийних м'язів. При ньому шия стає, мов кам'яна з однієї або ;0бох боків. Спроби повернути голову викликають різкий біль. Міозит може виникнути, якщо ви розгулювали без шарфа й застудили шию або на фоні ангіни.
Поперековий відділ
...
Читати далі »
|
Як відомо, будь-якого захворювання простіше запобігти, ніж вилікувати. Не є виключенням і надлишкова вага - значно простіше змінити свій спосіб життя так, щоб зайві кілограми не з'явилися взагалі, ніж потім намагатися повернутися до ідеальної ват й фігури. Як цього домогтися?
От що радять дієтологи:
Вибирайте для приготування м'ясних страв в основному пісне м'ясо. По можливості виключіть з раціону м ясні продукти, які містять багато жиру ковбаси (особливо копчені), бекон, фарш. Уникайте пиріжків з м'ясом.
Для заправлення страв намагайтеся застосовувати нежирні добавки. Звичайну олію варто замінити на оливкову - вона дорожче, але містить менше насичених жирів і більше антиоксидантів. Не захоплюйтеся масляними консервами - наприклад, рибою, консервованою в олії.
Купуючи в магазині молоко й молочні продукти, вибирайте ті, котрі містять мінімальну кількість жиру - знежирене або частково знежирене молоко, нежирні йогурти, тверді сири, кисломолочний сир. Намагайтеся уникати молочних коктейлів, виготовлених з незбираног
...
Читати далі »
|
В різні часи люди застосовували різноманітні методи від болю голови. Серед перших були різні шапки і шапочки, різні за формою пов'язки і хустини, які легко пов'язувались навколо голови, або, навпаки, стискали її. До слова, цей метод часто використовується і донині. Народні зцілителі разом з шапочками рекомендували також просто смужку з м'якої вовни шириною 7-8 см, яка не тісно зав'язувалась на голові, так, щоб вона нижнім краєм прикривала перенісся і брови, а ззаду проходила під потиличним виступом. Цей спосіб допомагає багатьом людям. Він відомий майже всім народам і, очевидно, є одним зі стародавніх методів позбування болю. Можна використовувати і гірчичники. їх накладають між лопатками або на потилицю - нижче волосяного покриву голови, а також на ікри ніг. Лікарі рекомендують так робити і при гіпертонічних приступах. Досить популярним колись був спосіб зняття болю легким змочуванням скронь, а також шкіри над переніссям різними фруктовими есенціями, а також мазями. Зараз досить помічні в'єтнамські бальзами "Золота зірка" та інші, які можна купити в аптеках. А якщо під рукою цього немає, візьміть звичайну редиску, розріжте її навпіл та зрізом натріть скроні і шкіру над переніссям. Можна використати розрізану навпіл невелику цибулину, зубчик часнику. Ефект, як правило, проявляється
...
Читати далі »
|
|