Солі з
організму виведе... соняшник
Накопайте соняшникового коріння,
коли вже дозріла "шляпка" і листя почало засихати. Відокремте корені
від стовбурів у місці, де закінчується всередині стояка (стовбура)
"ватяна" маса. Обов'язково залишіть усі волоски-корінці, добре
помийте у проточній воді і висушіть. Корені середнього розміру розріжте на
частинки і покладіть в емальовану 3-літрову каструлю, залийте водою,
кип'ятіть 5-6 хв. Настоювати протягом 1-2 годин, і цей відвар пити по
півсклянки тричі на день за 30 хв. до їди. Можна пити теплим і холодним. Пити
два тижні. Після цього зробити перерву на тиждень. Повторювати чи ні -
залежить від самопочуття. Це можна повторити через місяць. Спочатку відчуєте,
що у вас набрякають
...
Читати далі »
|
Користь помідора
Їжте салат з помідорів
із сиром
і житнім хлібом - і ви проживете сто років.
...
Читати далі »
|
Корисно їсти баклажани Синенькі
- так любовно називають ці овочі у південних областях України, де
страви з баклажанів надзвичайно популярні. Полюбилися ці овочі й нам. А
чи знаєте ви, що баклажан - близький родич картоплі і помідора? Родом
він із Індії, буває різної форми: як яйце, груша, куля, змія.
У
Давній Греції та Римі до баклажанів ставилися з пересторогою, вважаючи,
що часте їх вживання призводить до психічних розладів. І лише коли
відкрили Америку, європейці пересвідчилися, що індіанці з успіхом
вирощують і їдять цей овоч. На сьогодні досить добре вивчено хімічний
склад баклажанів, тому можна говорити про те, чим вони корисні для
організму людини і що в них є лікувального.
У баклажанах
міститься група вітамінів В (В2, В6), РР, аскорбінова кислота, калій,
кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, є незначна кількість міді,
цинку, марганцю, алюмінію, кобальту. Завдяки солям заліза, міді,
марганцю, кобальту, баклажани стимулюють кровотворення. Добре діють на
кровотворну функцію селезінки, кістковий мозок підвищують гемоглобін, лікують анемію, сприяють утворенню еритроцитів.
|
Дині
й кавуни треба споживати окремо від іншої їжі
На відміну від кавуна, диня містить багато волокон, тому її треба ретельно
пережовувати. Надто охолоджена диня утруднює травлення, і це треба пам'ятати хворим.
Диня заспокійливо діє на нервову систему. Однак її не можна їсти надто великими
порціями: це може спричинити пронос і різі у кишківнику. Насіння дині використовують
як сечогінний засіб.
Дехто стверджує, що має алергію на диню. Однак, заданими учених,
це не так, з м'якушем дині м
...
Читати далі »
|
|