Головна » 2011 Січень 16 » Тріщини на п'ятах
02:28 Тріщини на п'ятах | |
Тріщини на п'ятах Тріщини п'яти - одна з численних проблем, які можуть наздогнати наші ноги, завдаючи неприємності протягом тривалого часу.
В ідеалі здорові доглянуті п'яти повинні мати гладку, чисту і м'яку шкіру рожевого кольору. Але частіше на п'ятах зустрічаються такі косметичні дефекти, як мозолі, натоптиші, бородавки і, звичайно ж, тріщини п'яти. Від них не застрахований ніхто, і крім суто фізичного дискомфорту, в літній час особливо, тріщини п'яти заважають надягати відкриті босоніжки, змушуючи соромитися грубої шкіри на ступнях. Тріщини п'яти, з'являючись, відразу починають викликати сильний біль при ходьбі в області п'ят. На підошві при цьому стають помітні маленькі, тонкі насічки, які потім переходять у глибокі тріщини п'ят. Тріщини п'яти з'являються при надмірній сухості шкіри, коли знижується її еластичність. Поява тріщин п'ят може бути також пов'язане з нерівномірним натягом шкіри - влітку верхній шар шкіри розтягується від вологи, а взимку шкіра висихає, і на ній з'являються тріщини. Тріщини п'яти часто спостерігаються у людей, які страждають шкірними захворюваннями, неполадками в ендокринній системі, вони можуть бути симптомами авітамінозу, діабету і гастриту. Провокуючим моментом появи тріщин п'ят служить носіння синтетичних шкарпеток і незручного взуття. * Не рідше, ніж один раз на тиждень робити гарячі мильно-содові ванни з настоєм ромашки (1:10) протягом 10— 20 хв. Харчової соди брати 1 столову ложку на 3 л води. Для загоєння тріщин і мозолів досить-6—10 процедур. * 1—2 рази на тиждень ставити компрес із картопляного лушпиння. Залити його водою і варити до утворення кашки. У теплу кашку опускати ноги і тримати їх там 15—20 хв. потім облити теплою водою і змастити кремом. * Тріщини на п'ятах змащують солідолом, а тріщини на шкірі — салом. * Тріщини на п'ятах лікують теплими ваннами для ніг зі старої (1— 2-добової) урини (сечі). Ступні тримати у ванні 5—7 хв., на ніч зробити компрес із свіжої урини. | |
|
Всього коментарів: 0 | |