Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 17 » Cелера корисна для чоловіків
21:05
Cелера корисна для чоловіків

Cелера корисна для чоловіків

nullДуже люблю запах цієї рослини, тому і борщ, і супи варю обов'язково з селерою. А моя товаришка завжди пригощає смачними салатами з селери і приговорює при цьому: їжте, щоб не хрустіли колі­на.

І справді, селера дуже корисна і смачна рос­лина. Вона багата на натрій - елемент, що збе­рігає молодість, як кажуть лікарі натуропати.

Якщо ваші суглоби втратили еластичність, а коліна "риплять", як незмащені дверцята - вам не вистачає натрію. Основна особливість селери в тому, що вона може замінити у стравах сіль. І це також завдяки натрію, якого з селери, на відміну від солі, можне о і римувати у значній кількості.

Нині людський організм гостро відчуває не­стачу магнію. Як наслідок - безсоння, дратівливість, відчутними, посмикування повік, ламкість нігтів, випадання волосся. Ті ж, у кого магнію достатня кількість, то страждають на хворобу щитовидної залози, виразку шлунка та дванадцятипалої кишки, цукровий діабет та сер­цево-судинні захворювання. Цей елемент, на який багата селера, знижує тиск крові, бере участь у виведенні холестерину.

інша складова селери - калій - сприятливо впливає на серцево-судинну систему, а залізо на процеси кровотворення. Селера - лужний про­дукт, його можна класифікувати як захисну їжу.

З давніх-давен коріння й насіння селери використовують як сечогінний та послаблю-вальний засіб. Призначають у разі хвороби нирок, печінки, геморою, дерматитів (зовніш­ньо). Селера збуджує гормональні функції, сприяє схудненню, розчиняє солі в організмі, знеболює, компреси з неї загоюють виразки та рани, Сік свіжої селери лікує від алкоголізму, посилки: виділення шлаків. А чи знаєте ви, що до складу любовного напою, який пили Трістан та Ізольда, входив сік селери. В одному стародавньому болгарському травнику віднайшли цікавий запис: "Якби чолові­ки знали про всі властивості селери, то вони б засадили нею весь город". Американці додають селеру до коктейлів. Зате вагітним жінкам забо­ронено долучати цю рослину до свого раціону.

А ось людям старшого віку вживати цей пахучий овоч просто необхідно - він поліпшує водно-сольовий обмін, омолоджує організм.

Категорія: Для чоловіків | Переглядів: 1746 | Додав: Dar4ik | Теги: Користь фруктів і овочів | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: