Вітаю Вас, Гість
Головна » Користь фруктів і овочів

Солі з організму виведе... соняшник


Накопайте соняшникового коріння, коли вже дозріла "шляпка" і листя почало заси­хати. Відокремте корені від сто­вбурів у місці, де закінчується всередині стояка (стовбура) "ватяна" маса. Обов'язково за­лишіть усі волоски-корінці, доб­ре помийте у проточній воді і висушіть. Корені середнього розміру розріжте на частинки і покладіть в емальовану 3-літрову каструлю, залийте водою, кип'ятіть 5-6 хв. Настоювати протягом 1-2 годин, і цей відвар пити по півсклянки тричі на день за 30 хв. до їди. Можна пити теплим і холодним. Пити два тижні. Після цього зроби­ти перерву на тиждень. По­вторювати чи ні - залежить від самопочуття. Це можна повто­рити через місяць. Спочатку відчуєте, що у вас набрякають ... Читати далі »
Просмотров: 2918 | Комментарии (0)

Користь помідора

Їжте салат з помідорів із сиром

і житнім хлібом - і ви проживете сто років.

... Читати далі »

Просмотров: 2711 | Комментарии (0)

Корисно їсти баклажани

Синенькі - так любовно називають ці овочі у південних областях України, де страви з баклажанів надзвичайно популярні. Полюбилися ці овочі й нам. А чи знаєте ви, що баклажан - близький родич картоплі і помідора? Родом він із Індії, буває різної форми: як яйце, груша, куля, змія.

У Давній Греції та Римі до баклажанів ставилися з пересторогою, вважаючи, що часте їх вживання призводить до психічних розладів. І лише коли відкрили Америку, європейці пересвідчилися, що індіанці з успіхом вирощують і їдять цей овоч.
На сьогодні досить добре вивчено хімічний склад баклажанів, тому можна говорити про те, чим вони корисні для організму людини і що в них є лікувального.

У баклажанах міститься група вітамінів В (В2, В6), РР, аскорбінова кислота, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, є незначна кількість міді, цинку, марганцю, алюмінію, кобальту. Завдяки солям заліза, міді, марганцю, кобальту, баклажани стимулюють кровотворення. Добре діють на кровотворну функцію селезінки, кістковий мозок
підвищують гемоглобін, лікують анемію, сприяють утворенню еритроцитів.


Просмотров: 1424 | Комментарии (0)

Дині й кавуни треба споживати окремо від іншої їжі

На відміну від кавуна, диня містить багато волокон, тому її треба ре­тельно пережовувати. Надто охо­лоджена диня утруднює травлення, і це треба пам'ятати хворим. Диня заспокійливо діє на нервову систе­му. Однак її не можна їсти надто великими порціями: це може спри­чинити пронос і різі у кишківнику. Насіння дині використовують як се­чогінний засіб. Дехто стверджує, що має алергію на диню. Однак, заданими учених, це не так, з м'яку­шем дині м ... Читати далі »
Просмотров: 1659 | Комментарии (0)