Незрозуміло чому, незрозуміло чому, але деякі зберігають сліпу віру в те, що щоденне обов'язкове яблуко забезпечує організм всіма можливими вітамінами. Що-що, а таке припущення вже точно пішло від дійсності далеко. Як не крути, вітаміни споживати потрібно (для здоров'я шкіри, нігтів, волосся ...). Без них - нікуди в наш непевний весняний час. Але де ж ці вітаміни взяти, точніше - чого б з'їсти?
Вітамін А міститься в моркві, зеленому салаті,
персиках, абрикосах, кавунах, кукурудзі, бананах, гарбузі, печінки тріски, яйцях, сметані, шпинаті. Покращує зір, стимулює імунітет, сприяє загоєнню ран і оновленню шкіри, допомагає роботі печінки - це все він, незамінний вітамін А.
Вітамін В1 регулює вуглеводний обмін і водний баланс, знижує потребу в інсуліні і міститься в хлібі з висівками, печінці, дріжджах, молоці, свинині, крупах, вівсяних пластівцях і свіжому пісному м'ясі.
Вітаміном В2 багаті практично всі молочні продукти, дріжджі і хлібопродукти. Плюс до цього - м'ясо та риба. В2 просто необхідний дітям: він стимулює ріст молодого організму і нормалізує обмін речовин. <
...
Читати далі »
|
Користь сої. Чим корисна соя. "Останнім часом на прилавках магазинів з'явилася величезна кількість напівфабрикатів із сої: відбивні, фарш, локшина. Розкажіть, будь ласка, наскільки корисні для організму продукти із сої?
Про корисні властивості сої відомо давно. Жовті соєві боби містять ізофлавони молекули типу естрогена, що допомагають боротися із серцевими захворюваннями, остеопорозом, онкологією й іншими хворобами.
Це добре, що є цілий ряд соєвих продуктів, корисних і приємних на смак, але нинішній бум на сою насторожує: а чи так вже добре, якщо весь денний раціон, починаючи від сніданку і до вечері, напханий соєю?
Деякі дослідники не без підстави побоюються, що надмірне вживання навіть дуже гарного продукту може виявитися шкідливим для здоров'я.
Висловлюється припущення, що соя може прискорювати процес
...
Читати далі »
|
М'ясо їсти чи не їсти? Більшість сучасних дієтологів сходяться на тому, що будь-які жорсткі обмеження в харчуванні завдають людині більше шкоди, ніж користі, якщо тільки мова не йде про які-небудь специфічні захворювання. На думку багатьох експертів, м'ясо - один з небагатьох продуктів, які ідеально підходять нашому організмові. У ньому містяться необхідні амінокислоти й білок, що є будівельним матеріалом для тіла. Крім того, лише при наявності білка організм здатен активно спалювати калорії, тобто регулювати нашу вагу. Запасати білок "на потім" організм не вміє, тому дефіцит його поповнюється за рахунок власних органів, у тому числі серця. Жінці необхідно з'їдати 100 г, чоловіку - 150 г білка на добу. Порівняйте: в одному яйці міститься близько 7 г білка, у той час як у 100 г курячої грудки - 20 г білка.
У певній мірі білок, що міститься у м'ясі, можна замінити білком рослинного походження, однак не повністю. І якщо ми говоримо про здоровий спосіб життя, то маємо на увазі, збалансоване повноцінне харчування, співзвучне чудовому кредо наших бабусь: усе добре в міру. Таким чином,
...
Читати далі »
|
Знизити рівень холестерину Чи знаєте ви, який у вас рівень холестерину? З десятьох опитаних мною людей, тільки четверо відповіли ствердно. А дарма. Адже відомо, що захворювання серцево-судинної системи утримують тривке перше місце серед причин смертності населення. А інфаркт, стверджують спеціалісти, лише кульмінація довгого процесу, протягом якого артерії, що живлять серце, поступово закупорюються. Чи можна якось попередити хворобу? Так. І багато чого тут залежить від вашого щоденного харчування.
Немає продуктів поганих або хороших, говорять лікарі: шкідливе лише надмірне. Якщо ви вирішили боротися з надлишком холестерину, зовсім не обов'язково відмовлятися від улюблених страв. Треба тільки в усьому знати міру і запам'ятати декілька правил.
- Червоне м'ясо, особливо яловичину і баранину, їжте не частіше 2-3 рази на тиждень. Готуйте його без додавання жиру: варіть, тушкуйте або смажте на сковороді з антипригарним покриттям. І якнайчастіше заміняйте м'ясо рибою або птицею.
- Віддавайте перевагу знежиреним молочним продуктам. Купуйте сорти сиру з вміст
...
Читати далі »
|
|