Вітаю Вас, Гість
Головна » Про їжу

nullНезрозуміло чому, незрозуміло чому, але деякі зберігають сліпу віру в те, що щоденне обов'язкове яблуко забезпечує організм всіма можливими вітамінами. Що-що, а таке припущення вже точно пішло від дійсності далеко.

Як не крути, вітаміни споживати потрібно (для здоров'я шкіри, нігтів, волосся ...). Без них - нікуди в наш непевний весняний час. Але де ж ці вітаміни взяти, точніше - чого б з'їсти?

Вітамін А міститься в моркві, зеленому салаті,

персиках, абрикосах, кавунах, кукурудзі, бананах, гарбузі, печінки тріски, яйцях, сметані, шпинаті. Покращує зір, стимулює імунітет, сприяє загоєнню ран і оновленню шкіри, допомагає роботі печінки - це все він, незамінний вітамін А.

Вітамін В1 регулює вуглеводний обмін і водний баланс, знижує потребу в інсуліні і міститься в хлібі з висівками, печінці, дріжджах, молоці, свинині, крупах, вівсяних пластівцях і свіжому пісному м'ясі.

Вітаміном В2 багаті практично всі молочні продукти, дріжджі і хлібопродукти. Плюс до цього - м'ясо та риба. В2 просто необхідний дітям: він стимулює ріст молодого організму і нормалізує обмін речовин.
< ... Читати далі »
Просмотров: 2898 | Комментарии (0)

Користь сої. Чим корисна соя.

null"Останнім часом на прилавках магазинів з'явилася величезна кількість напівфабрикатів із сої: відбивні, фарш, локшина. Розкажіть, будь лас­ка, наскільки корисні для організму продукти із сої?


Про корисні властивості сої відомо дав­но. Жовті соєві боби містять ізофлавони молекули типу естрогена, що допомага­ють боротися із серцевими захворюван­нями, остеопорозом, онкологією й інши­ми хворобами.


Це добре, що є цілий ряд соєвих про­дуктів, корисних і приємних на смак, але нинішній бум на сою насторожує: а чи так вже добре, якщо весь денний раціон, по­чинаючи від сніданку і до вечері, напха­ний соєю?

Деякі дослідники не без підстави по­боюються, що надмірне вживання навіть дуже гарного продукту може виявитися шкідливим для здоров'я.

Висловлюється припущення, що соя може прискорювати процес ... Читати далі »
Просмотров: 1226 | Комментарии (0)

М'ясо їсти чи не їсти?

nullБільшість сучасних дієтологів сходяться на тому, що будь-які жорсткі обмеження в харчуванні завдають людині більше шкоди, ніж користі, якщо тільки мова не йде про які-небудь специфічні захворювання. На думку багатьох експертів, м'ясо - один з небагатьох продуктів, які ідеально підходять нашому організмові. У ньому містяться необхідні амінокислоти й білок, що є будівельним ма­теріалом для тіла. Крім того, лише при наявності білка ор­ганізм здатен активно спалювати калорії, тобто регулюва­ти нашу вагу. Запасати білок "на потім" організм не вміє, тому дефіцит його поповнюється за рахунок власних ор­ганів, у тому числі серця. Жінці необхідно з'їдати 100 г, чо­ловіку - 150 г білка на добу. Порівняйте: в одному яйці міститься близько 7 г білка, у той час як у 100 г курячої грудки - 20 г білка.


У певній мірі білок, що міститься у м'ясі, можна заміни­ти білком рослинного походження, однак не повністю. І як­що ми говоримо про здоровий спосіб життя, то маємо на увазі, збалансоване повноцінне харчування, співзвучне чу­довому кредо наших бабусь: усе добре в міру. Таким чи­ном, ... Читати далі »
Просмотров: 895 | Комментарии (0)

Знизити рівень холестерину

nullЧи знаєте ви, який у вас рівень холестерину? З десятьох опитаних мною людей, тільки четверо відповіли ствердно. А дарма. Адже відомо, що захворювання серцево-судинної системи утримують тривке перше місце серед причин смертності населення. А інфаркт, стверджують спеціалісти, лише кульмінація довгого процесу, протягом якого ар­терії, що живлять серце, поступово закупорюються. Чи можна якось попередити хворобу? Так. І багато чого тут залежить від вашого щоденного харчування.


Немає продуктів поганих або хороших, говорять лікарі: шкідливе лише надмірне. Якщо ви вирішили боротися з надлишком холестери­ну, зовсім не обов'язково відмовлятися від улюблених страв. Треба тільки в усьому знати міру і запам'ятати декілька правил.


- Червоне м'ясо, особливо яловичину і баранину, їжте не ча­стіше 2-3 рази на тиждень. Готуй­те його без додавання жиру: варіть, тушкуйте або смажте на сковороді з антипригарним по­криттям. І якнайчастіше заміняйте м'ясо рибою або птицею.

- Віддавайте перевагу знежи­реним молочним продуктам. Ку­пуйте сорти сиру з вміст ... Читати далі »
Просмотров: 2049 | Комментарии (0)