Вітаю Вас, Гість
Головна » Цікаво знати
[img]http://http://amritaclub.do.am/statta/zdorovie[/img]
Якщо людина хоче стати здоровою,
то спочатку потрібно запитати її,
чи готова вона позбутися причин хвороби.
Тільки після цього їй можна буде допомогти.
Гіппократ

Причини виникнення захворювань

Присутність хоча б одного чинника все одно веде до хвороби. Це дуже неприємно, але це так.

1. Психологія. Неправильні установки, відсутність віри, відсутність серйозних розумових програм, що стосуються саморозвитку і самоосвіти. Коли наше тіло починає говорити з нами мовою хвороб, нездужань та інших фізичних проблем, воно хоче, щоб ми усвідомили та змінили свій образ думок і дій.

Якщо людина незадоволена собою, якщо він нікого не любить або його ніхто не любить, то чи позначиться це на його здоров'ї? Звичайно.

Він буде відчувати суміш самих руйнівних емоцій: образу, заздрість, страх, злість або гнів. У таких людей немає навіть шансів бути здоровими.

Психологія - це найпотужніший чинник і треба починати з нього. Потрібно визначити життєві пріоритети.

2. Харчування. Про цієї причини найбільше говорять і пишуть, але менше за все роблять. Дійсно, почати правильно і добре харчуватися важко. Потрібно написати собі список тих продуктів, які ви ніколи не будете їсти. У людини немає певних алгоритмів: ми все одно будемо ходити в ресторани, один до одного в гості. Але існують продукти, які не можна вживати ні за яких умов. < ... Читати далі »

Просмотров: 6442 | Комментарии (0)

З роками ми не стаємо мо­лодшими. Втрачається колишня рух­ливість, а спина часом болить так, що хочеться застигти сфінксом. Які ж хвороби ми тягнемо на спині та звідкіля вони родом?

nullШийний відділ

Найпоширеніша причина - шийний ос­теохондроз. Виникає він, як правило, че­рез хронічно неправильне положення хребта. Проявляється болем у шиї, що підсилюється при поворотах голови.
Зміщені шийні хребці перетискають нерви й кровоносні судини. Тому при ос­теохондрозі людина нерідко страждає на головний біль у потиличній зоні, що вик­ликається напругою, спазмами судин і підвищенням внутрічерепного тиску. Зни­жується увага, працездатність, навалю­ються хронічна утома й безсоння. Щоб точно встановити діагноз, потрібно зро­бити рентгенограму шийного відділу Хребта і коміркової зони.

Міозит - запалення шийних м'язів. При ньому шия стає, мов кам'яна з однієї або ;0бох боків. Спроби повернути голову вик­ликають різкий біль. Міозит може виник­нути, якщо ви розгулювали без шарфа й застудили шию або на фоні ангіни.

Поперековий відділ ... Читати далі »

Просмотров: 2725 | Комментарии (0)


nullВ різні часи люди застосову­вали різноманітні методи від болю голови. Серед перших були різні шапки і шапочки, різні за фор­мою пов'язки і хустини, які легко пов'язувались навколо голови, або, навпаки, стискали її. До слова, цей метод часто використовуєть­ся і донині. Народні зцілителі разом з шапочками рекомендува­ли також просто смужку з м'якої вовни шириною 7-8 см, яка не тісно зав'язувалась на голові, так, щоб вона нижнім краєм при­кривала перенісся і брови, а ззаду проходила під потиличним вис­тупом. Цей спосіб допомагає ба­гатьом людям. Він відомий май­же всім народам і, очевидно, є одним зі стародавніх методів поз­бування болю. Можна викорис­товувати і гірчичники. їх накла­дають між лопатками або на по­тилицю - нижче волосяного по­криву голови, а також на ікри ніг. Лікарі рекомендують так ро­бити і при гіпертонічних при­ступах. Досить популярним ко­лись був спосіб зняття болю легким змочуванням скронь, а також шкіри над переніссям різними фруктовими есенціями, а також мазями. Зараз досить помічні в'єтнамські бальзами "Золота зірка" та інші, які можна купити в аптеках. А якщо під рукою цього немає, візьміть звичайну редис­ку, розріжте її навпіл та зрізом натріть скроні і шкіру над переніссям. Можна використати розрі­зану навпіл невелику цибулину, зубчик часнику. Ефект, як прави­ло, проявляється ... Читати далі »
Просмотров: 1875 | Комментарии (1)

Користь жувальної гумки

nullЖуймо!

Ми якось негативно сприймаємо, коли молоді люди безперестанку жують жуйки. А виявляється - це корисно. Процес жування гальмує старіння головного мозку і запобігає віковому погіршенню пам'яті - такого висновку дійшли японські вчені. Скануючи мозок людей, які жували, вони виявили, що жувальні рухи активізують гіпокамп - мозкову структуру, що відповідає за короткочасну пам'ять. Крім того, було з'ясовано, що внаслідок збудження гіпокамп знижує рівень гормонів у крові, пригнічуючи прояви стресу. І справді, неважко помітити, що жування, навіть тієї ж жувальної гумки, зменшує напругу, тривогу і вегетативні реакції..

Коли жувати жуйку шкідливо: 

1. Якщо у Вас є пломби в зубах, то тривалий жування може просто розхитати ці пломби. 

2. Жувати жувальну гумку натщесерце, а тим більше жувати її цілий день - дуже шкідливо для здоров'я. Пр ... Читати далі »
Просмотров: 1185 | Комментарии (1)

Лікування думкою

❖ Наказ клітинам передається думкою.

 Руки використовуються для передачі сигналу и енергії клітинам мислення. Досягається це шляхом поглажування або ле­геньким поплескуванням того місця, де розташований хворий орган.

❖ Мислення клітин за своїм рівнем відповідає рівню дитячого мислення, і це треба враховува­ти, звертаючись до якого-небудь органа. Тому вимоги повинні бу­ти викладені чітко й ясно у формі звернення до примхливої, але улюбленої дитини, яка не вико­нує свої обов'язки.

❖ Звичайно, клітини не ро­зуміють слів, вони розуміють зо­ровий або значеннєвий образ то­го, що треба зробити, щоб відно­вити нормальне функціонування органа, і є символом самої дум­ки. Під час лікування необхідно сконцентрувати всю свою увагу на передачі уявного наказу орга­нові, образно уявити хвору ділянку й увійти з нею у контакт.

❖ За рівнем розвитку й сприй­нятливості органи значно відрізняються один від одного. Найбільш розумне і чуттєве серце. До нього потрібно зверта­тися дружньо й ніжно. Кишковик дуже терплячий і слухняний. Печін ... Читати далі »
Просмотров: 1135 | Комментарии (0)

Цілюща сила радості

nullРадість є фоном, який настроює психіку на життєстверджуючий лад. Почуття радості - одне з найдивовижніших почуттів, які прикрашають життя людини. Надійним джерелом радості для практично здорової людини є фізична і розумова праця, яка приносить задоволення,
Переживання радості сприяє плідній діяльності мозку. Радісно настроєна людина перероджується. Серце її б'ється веселіше, очі випромінюють доброту, рухи стають виразнішими, а політ думок - цілеспрямованішим . У такої людини загострюється сприйняття мистецтва і краси природи, поліпшується ставлення до оточуючих, стає більш плідною творча діяльність.
Радість - це особливе субєктивяе переживання. викликане не тільки сприятливими ситуаціями, а й внутрішнім настроєм, який залежить від світовідчуття, від стану здоров'я. Загальновідомо, що хворий певною мірою втрачає почуття гумору. 


Просмотров: 1853 | Комментарии (0)

Лікування кольором

nullЙого було винайдено задовге до наших днів. Дотепер його використовують у Китаї, Індії та Єгипті. Тривалість опромінювання теплими тонами - від 1/4 до півгодини. Колір направляється на оголену шкіру. Інша частина тіла повинна бути закрита.


При лікуванні захворювань:

МО3КУ(череп, тил шиї та обличчя) синій чи фіолетовий;

СЕРЦЯ (на частину грудей над серцем, на стопи і на руки) - індиго, синій, фіолетовий або оранжевий;

НИРОК (на нижню частину спини, поперек, стегна і стопи) - жовтий;

М'ЯЗОВОЇ СИСТЕМИ (на ліву частину голови) - червоний;

ШКІРИ (на хворе місце) - жовтий;

ПРЯМОЇ КИШКИ - так, як при хворобах нирок.

 
Характеристика основних кольорів при лікуванні:


ЧЕРВОНИЙ колір стимулює сенсорні центри, збуджує цереброспинальну рідину симпатичну нервову систему, підвищує рівень гемоглобіну, насичує енергією печінку, сприятливий для м'язів і лівої півкулі головного мозку. Застосовують при пікуванні анемії, порушень крові, бронхіальної астми, куприкової зони, ен­докринної системи, меланхолії, паралічу, пневмонії, туберкул ... Читати далі »
Просмотров: 1236 | Комментарии (0)

nullДля організму корисна музика

Недарма майбутніх лікарів навчають розпізнаваті "нормупатологію", відтворюючі звуки працюючих серця або легень. Ще в Стародавні часи Лікарі намагалсь уловіті ритм пульсу й підкоріті рітмові музично. І навіть зобразіті тони серця у вігляді нот. Комп'ютерні Технології цею процес полегшують. 


ШЛУНОК ЛЮБИТИ БАРАБАН 

ЯКЩО хвороба - збій рітмів, Як також їх відновіті? Впливати тім, де ритм лежить в основі. Музикою. У Давні часи існував спеціальній медичний театр, де лікувалі різнімі мелодіямі. Древні цілітелі розрізнялі навіть ступені вплива на хворобу музичний інструментів. 

Звуки сопілки Асклепій рекомендував Пацієнтам з поганим настроєм, депресією, Як сказали б ми сьогодні. Ліра Може Допомогті чутлівій людіні. 

У Якості музікотерапії хворого після операції або пораненими Лікарі рекомендують прослуховування співу. Уроки співу Корисні, напріклад, тім, хто страждає на астму (а зараз спів неврологи рекомендують Пацієнтам Із логоневрозів). Особливе Місце музікотерапія займає при лікуванні псіхічніх захворювання. У Свій годину при деяки псіхіатрічніх лікарнях існувалі в Яко ... Читати далі »
Просмотров: 1160 | Комментарии (0)

Як не захворіти на грип

Для профілактики грипу чи не найкра­щий лік - настій часника. Дрібно накришіть три зубчики, залийте 30-50 мл. окропу. Дайте настоятися годину-другу, процідіть. Зака­пуйте в кожну ніздрю 2-3 краплі один-два рази на день. Настій можна використовувати два дні.


Можна закапувати по 4-5 крапель свіжого соку алое або калан­хое - через кожні 2-3 години два-три дні поспіль. Постійно пийте чай з лимоном або малиновим, варенням, а також тепле молоко з медом.

В дитячій кімнаті можна поставити блюдце з подрібненим часником.

Зміцнюйте горло

Коли всі засоби боротьби з почервонілим горлом перепробувані, набридли ліки і гіркі настоянки для полоскання - згадайте про холодну воду. Лікарі натуропати стверджують: якщо взимку перед виходом на вулицю 2-3 рази прополоскати горло холодною водою, а повернувшись у квартиру, зробити так само, можна допомогти своєму не дуже стійкому горлу звикнути до різкої зміни температур. Саме так воно загартовуєть­ся: голос не погрубішає, ви не захрипнете, а навпаки, ... Читати далі »
Просмотров: 1421 | Комментарии (0)

nullЯк підняти і зберегти імунітет

В кожного нашого органа є свої кулінарні вподобання. Серце любить курагу і банани, очі -моркву і чорниці, нирки - кавуни, а кості хочуть сиру. Імунна система також любить гарно попоїсти, особливо навесні, коли сил - уже на дні...

Вітамін С. Головні дже­рела: болгарський перець, цитрусові, чорна смородина, диня, помідори, сира капус­та. Але! Вітаміну С стає мен­ше, якщо ви курите. Проти­заплідні таблетки й аспірин також виводять вітамін С з організму.

Цинк. Найважливіший для імунітету мікроелемент. Якщо цинк у дефіциті - нові клітини просто не утворюють­ся. Головні джерела: морепро­дукти (мідії, краби, кревет­ки). Червоне м'ясо, печінка, серце. Насіння гарбуза і со­няшника, бобові, вівсяна
... Читати далі »
Просмотров: 1616 | Комментарии (0)