Вітаю Вас, Гість
Головна » Для дітей

Дитячий страх, як з ним боротись

nullУсі люди час від часу відчувають страх перед небезпекою. Але він відразу випаровується, щойно неприємна ситуація минає. Та інколи панічна боязнь виникає перед, здавалося б, зовсім нестрашними предметами — маленькою сірою мишкою, крихітним павучком чи ляльками. І цей страх, що називається фобією, ніяк не хоче зникати...


Страх - це реак­ція на конкретну заг­розу. Природне відчуття самозахис­ту змушує нас боя­тися змій, висоти чи морської глибини. Саме інстинкт само­захисту оберігає ма­люків від занадто ри­зикованих експери­ментів. І нема ніякої потреби боротися зі страхом перед змія­ми, якщо ви не гер­петолог, перед ви­сотою, якщо ви не монтажник висотник, та перед глибиною, якщо ви не водолаз... Однак якщо це відчуття за­важає вашому щоденному життю, то ви потребуєте до­помоги. Різниця між страхом і фобією полягає в інтенсив­ності емоцій.

Фобія - це стійкий ірраціональний страх перед якоюсь ситуацією, діяльністю чи предметом. ... Читати далі »
Просмотров: 1179 | Комментарии (0)

Догляд за дитячим волоссямnull

Структура волосяного покриву закладена в нашо­му організмі генетично, і змінити її не можна. Але якщо ви хочете, щоб волос­ся у дівчинки було здоро­вим і добре росло, зверніть увагу на його живлення; воно має отримувати дос­татню кількість вітамінів мікроелементів. Косметичні засоби для зміцнення во­лосся дітям застосовувати не рекомендується, краще скористатися народними засобами: мити волосся кропив'яним відваром, пи­вом, яєчним жовтком, чор­ним хлібом,


Темно-зелений колір брокколі у поєднанні з картоплею надає цій страві апетитного вигля­ду. Брокколі, яка має міцний присмак і аромат, з картоплею чи дитячим рисом - чудовий спосіб познайомити вашого малюка з новими про­дуктами.

Почистіть і наріжте дольками 1 картоплину середніх розмірів, покладіть у каструлю, за­лийте невеликою кількістю кип'ятку, накрийте кришкою і варіть на слабенькому вогні 10 хвилин. Потім додайте 85 г невеликих брок­колі, знову доведіть до кипіння і варіть на слабенькому вогні ще 5-10 хвилин до повної готовності. Злийте воду, змішайте за допомо­гою міксера з невеликою кількістю відвару, поки не утворитьс ... Читати далі »
Просмотров: 1642 | Комментарии (0)

Відеоігри для дітей: користь чи шкода

nullВідеоігри зараз дуже популярні серед дітей. Та не всі вони мають повчальний характер, і поряд з тими іграми, що вводять дітей в історію, літературу, мистецтво,  політику, існують ігри доволі жорсткі і не зовсім повчальні. Треба уважно ознайомитися з грою, коли хочеш її придбати.


Психологи вважають, що гра, як і будь-яка інша діяльність, істотно впливає на дитину. Де­далі ширші спілкування з комп'­ютером призводять до того, що дитина починає відчувати себе всевладною, оскільки за її бажан­ням зникають усі неприємні герої та персонажі. А це у свою чергу призводить до певного спотво­рення оточуючої дійсності.

Існує ще одна ... Читати далі »
Просмотров: 1350 | Комментарии (0)