Вітаю Вас, Гість
Головна » Масаж - народна медицина

Як зробити самомасаж спини?

nullІснує чимало прийомів самомасажу. Та як, при­міром, зробити самому собі масаж спини? Вияв­ляється, можна. Навіть якщо немає тренажера і спеціальних приладів, підійде рівна тверда повер­хня — хоча б підлога, накрита килимком чи пле­дом, тоненькою ковдрою. А замість рук масажис­та "працюватимуть" наші м'язи і власна вага.

 
Сядьте, обхопивши ко­ліна руками і зімкнувши кисті "у замок". Трохи нахиліться вперед, округляючи спину. Плавно І відштовхніться ступнями І і, не розмикаючи рук, пе­рекотіться на спині назад. І Розімкніть руки, підкладіть їх під голову, ноги ви­пряміть. У такому поло­женні спокійно зробіть ї кілька глибоких вдихів і видихів. Потім ноги зі-і гніт ... Читати далі »

Просмотров: 1842 | Комментарии (0)

nullБанковый массаж

Якщо ви не впевнені, що можете правильно зробити собі чи близьким який-небудь масаж, а ви нап­риклад, підхопили радикуліт - то в цьо­му випадку "рятувальною паличкою" мо­же виявитися банковий масаж, що роби­ти зовсім нескладно.

В основі банкового масажу лежить рефлекторний механізм, заснований на подразненні рецепторів вакуумом, який створився в банці. Під впливом банково­го масажу поліпшується периферична циркуляція крові, лімфи. Усуваються явища застою, підсилюється обмін ре­човин і дихання шкіри у ділянці тіла, яка масажується. Шкіра стає пружною, підвищується тонус м'язів.

Показання. Банковий масаж показа­ний при захворюваннях органів дихан­ня: бронхіті, пневмонії, плевриті; міозиті, люмбаго, остеохондрозі хребта, попере­ково-крижових радикулітах (тільки не в гострому періоді).

Такий масаж рекомендується як до­рослим, так і дітям після 3 років. Робити його треба через день. Бажано в то й же сам ... Читати далі »
Просмотров: 1400 | Комментарии (0)