Вітаю Вас, Гість
Головна » Догляд за шкірою - нвродні рецепти, засоби

Лікування опіків

При опіках внутрішніх органів корисно пити вивар з льону (столова ложка на півлітра води), насіння кип'ятити, поки не вийде слизь. Вживати тричі на день. Допомагає обліпихове масло (по столовій ложці тричі на день), вивар з вівсяної крупи, чай з трави підбілу.

Опіки зовнішні радить лікувати у такий спосіб. Змочити у холодній перевареній воді марлю, яку накласти на обпечену шкіру. Через кілька секунд марлю зняти. Можна до холодної води додати трошки житнього борошна. Засипати опіки питною содою. А згодом прикладати прополіс, розведений на олії. Добре змащувати опіки молодою сметанкою, прикла­дати терту моркву, траву сухоцвіту болотного, настояного на соняшниковій олії. Допомагає збите яйце, насіння льону, зварене на молоці.

Ефективне ліку ... Читати далі »

Просмотров: 2519 | Комментарии (0)

Перша допомога при опіку 

nullОпіки можуть бути викликані сухим жаром (вогонь), вологим жаром (пар або гарячі рідини), електрикою, а також їдкими хімічними речовинами. Надаючи допомогу при опіку, необхідно перш за все усунути його причину (наприклад, погасити полум'я). Уражене місце слід якомога швидше охолодити, помістивши в холодну воду або під струмінь холодної води з крану. У будь-якому випадку НІКОЛИ не наносьте на опіки ніяких мазей або кремів і не розкривайте пухирі, які можуть утворитися на шкірі. Після надання першої допомоги звертайтесь за невідкладною медичною допомогою в наступних випадках: якщо опік займає велику площу, якщо шкіра значно пошкоджена або обвуглена, якщо утворилося багато бульбашок, а також якщо потерпілий відчуває сильний біль. Навіть невеликі опіки на обличчі і руках можуть викликати утворення рубців, тому бажано без зволікань звернутися до лікарської допомоги. 

... Читати далі »

Просмотров: 3619 | Комментарии (0)