Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 17 » Дієта для очей
21:18
Дієта для очей

Дієта для очей 

nullПри захворюваннях очей корисні такі продукти: морква, солодка картопля, зелені овочі для постачання організму бета-каротином; фрукти й овочі, де є вітамін С; морепродукти і пророщена пше­ниця для забезпечення організму цинком; пісне м'ясо, птиця, риба, а горіхи, вироби із цільних злаків насіння і зелені овочі, що містять вітаміни групи В; рослинні олії, авокадо для за­безпечення організму вітаміном Е

Здорова, збалансована дієта відіграє важливу роль у підтримці гарного зору. При цьо­му ключем до рішення багатьох проблем, пов'язаних із зором,і служить вітамін А. Бета-каротин, який організм переробляє уі вітамін А, міститься в жовтих іі жовтогарячих фруктах і овочах (абрикоси, манго, морква, со­лодка картопля і кабачки), а та­кож у зелених овочах шпинаті й капусті.

Тепер про те, які продукти особливо реко­мендуються при окремих захворюваннях.

Ураження жовтої плями сітківки ока. Ушкодження частини сітківки, її жовтої плями, - основна причина втрати зору в людей похилого віку. Один із основних факторів ризику - тривалий вплив яскра­вого світла - призводить до думки про те, що ушкодження сітківки викликають вільні радикали.

У зв'язку з тим, що головними засобами боротьби з вільними радикалами служать вітамін Е і бета-каротин, основні зусилля спрямовані на складання дієти і пошук продуктів, багатих цими речовинами.

Вважається, що вітаміни і мінеральні ре­човини здатні допомогти зупинити процес руйнування жовтої плями сітківки. Потрібно їсти більше свіжих овочів і фруктів: вони дають організму вітамін С; морепродукти, пророщену пшеницю і бо­бові для забезпечення організму цинком; пісне м'ясо, птицю, рибу, горіхи, продукти із цільних злаків і зелені овочі джерело вітамінів групи В; рослинні олії, авокадо багаті вітаміном Е. Допомогти можуть також флавоноїди, що містяться в м'якоті цитрусових.

Кон'юнктивіт. Подразнення ніжної оболонки, що покриває поверхню очного яблука, вик­ликане алергією чи інфекцією, називається кон'юнктивітом, чи "рожевим оком".

Почервоніння у формі кола на передній по­верхні ока свідчить про нестачу рибофлавіну. Запалення, почервоніння і різі у зовнішніх кутках очей свідчать про дефіцит вітамінів групи В, що містяться в молоці, злакових і субпродуктах.

Глаукома. Збільшення очного тиску називається глаукомою. Глаукома найбільш розповсюджене захворювання очей у людей старше 40. Може передава­тися спадково. Симптомами служать нерізкий зір, німби навколо джерел світла, утрата зору в темряві. Глаукома пов'язана з нестачею тіаміну і вітаміну А в організмі. Джерелами тіаміну служать м'ясо, птиця, риба, горіхи і бобові, вироби з натураль­них злаків. Джерелами вітаміну А служать печінка і яйця, а також овочі жовтогарячо­го кольору, що містять бета-каротин. Як­що заявилися перераховані вище симпто­ми, варто негайно звернутися до лікаря.

Категорія: Догляд за очима - народні рецепти, засоби | Переглядів: 1426 | Додав: Dar4ik | Теги: Користь фруктів і овочів, Дієта, Догляд за очима | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: