Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 28 » Як кинути курити? Народні рецепти
16:58
Як кинути курити? Народні рецепти

Як кинути курити?

nullВідмова від куріння - процес тривалий. Людина, яка припиняє палити, потребує підтримки членів сім'ї, друзів, колег, медичних працівників. Є різні методи, до яких входять як лікарські препарати, так і психотерапевтичний вплив. Часто лікарі пропонують спеціальну жувальну гумку, нашкірні пластирі, інгалятори, таблетки, які допомагають відмовитися від куріння та зменшують прояви синдрому.

Народні рецепти

Існує багато народних рецептів, які допомагають позбутися шкідливої звички. Але перед тим, як застосовувати їх, обов'язково порадьтеся з лікарем.

- 1 ст. ложку листя евкаліпту залити 0,5 літра окропу, настоювати годину, додати столову ложку меду і столову ложку гліцерину. Приймати по чверті склянки сім разів на день. Курс лікування - 30 днів.
- Збір: алтея лікарська, корінь (40 г), мати-й-мачуха звичайна, листя (40 г), материнка звичайна, трава (20 г). Три столові ложки подрібненого збору залити в термосі 0,5 л крутого окропу, настоювати 1-2 години, процідити і пити по третині склянки тричі на день. Настій заспокоює нервову систему і сприяє очищенню легенів.
- При появі обтяжливого бажання закурити, слід жувати свіжий або сухий корінь аїру. Це викликає легкий блювотний рефлекс.

- Збір трав, що полегшує нікотинову абстиненцію: валеріана лікарська, корінь (40 г), тмин звичайний, плоди (20 г), ромашка аптечна, квітки (20 г), хміль звичайний, шишки (20 г). Дві столові ложки сухого подрібненого збору залити в термосі 0,5 л крутого окропу, настоювати 1-2 години, процідити і пити по склянці на ніч при нервовому збудженні, дратівливості і безсонні. 

Дихальна гімнастика

Пасивно вдихайте (через ніс), а видихайте активно і з невеликим зусиллям.

Починайте повільно, поступово збільшуючи швидкість.

Уявіть собі паровоз, який, повільно рухаючись, набирає швидкість.

Виконайте цикл з 30 видихів, потім хвилину відпочиньте.

Можна виконувати до п'яти циклів вранці і п'яти ввечері.


Сушений ананас

Спосіб застосування: Кожного разу при бажанні закурити замість цього пожуйте 1-2 маленьких шматочка сушеного ананаса разом з медом (1 / 2 чайної ложки).

Сирні палички

Спосіб застосування: Нарізати й висушити сир паличками в розмір сигарет, покласти в сигаретну пачку.

При бажанні закурити - дістати сирну паличку, можна взяти в руки як сигарету і ... жувати.

Черемуха

Спосіб застосування: Нарізати на частини молоді пагони черемхи.

Покласти в холодильник на добу і ... жувати.

Чебрець

Палити сигарети з чебрецю.

Яблучна дієта

Триденна яблучна дієта з сухим темним хлібом.

Як рідина - чай з лікарських рослин. 

Ще рецепти.

Рецепт 1. З ранку натщесерце пити зерновий відвар. Варто після цього закурити, як у роті з'являється дуже неприємне відчуття. Рецепт відвару: змішати по 1 ч.л. зерен жита, проса, вівса і ячменю і залити суміш склянкою окропу. Коли охолоне, процідити і випити залпом.

Рецепт 2. Протягом дня користуйтеся ароматерапією. Запахи ментолу і ванілі здатні відбити бажання закурити. Можна також пожувати 1-2 маленьких шматочка сушеного ананаса разом з 1 / 2 ч.л. меду. Або полоскати рот розчином соди (1 ст.л. на 200 мл води).

Рецепт 3. Відвикнути від куріння допомагає настій кореневища змійовика. 10 г сировини залити 200 мл окропу, настояти, процідити. Полоскати рот 4-8 разів на день.

Рецепт 4. Рекомендується приймати відвар листя евкаліпта: 1 ст.л. сировини залити 400 мл окропу, настояти 1 годину, процідити, додати 1 ст.л. гліцерину. Пити по 50 мл 5-7 разів на день протягом 3-4 тижнів.

Рецепт 5. Для того щоб організм колишнього курця швидше очистився від нікотину і відновив сили, пропонується використовувати відвар вівса. 2-3 склянки зерна (можна з лушпинням) ретельно промити теплою водою, залити 2-3 л води, довести до кипіння і варити 15-20 хв. Потім вкрити чим-небудь теплим і настоювати 1 добу. Після цього процідити і зберігати настій в холодильнику. Пити по 120 мл 3 рази на день за півгодини до їжі.

Рецепт 6. Для подолання фізіологічної залежності від нікотину рекомендуються препарати з коренів солодки, полину і родіоли рожевої.

Рецепт 7. 1-2 ч.л. сушеної трави полину залити склянкою окропу, настоювати 2-3 години, процідити і пити настій вранці або ввечері.

Рецепт 8. 15-20 крапель аптечної настоянки родіоли рожевої розвести в 50 г води і випити. Приймати родіолу треба 3 рази в день незалежно від прийому їжі - в 8-9 годин, в 11-12 і в 14-15 годин.

Рецепт 9. Аптечну настоянку кореня солодки приймати по 25-30 крапель 3 рази на день незалежно від прийому їжі. Тим, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту, перед прийомом солодки слід порадитися з лікарем.

Рецепт 10. При відмові від сигарет у колишніх курців можуть виникнути неприємні відчуття в роті. Позбутися їх допоможе відвар лепехи і м'яти. 1 ст.л. подрібнених трав залити склянкою крутого окропу, настоювати в термосі 2 години, процідити і полоскати рот.

Рецепт 11. Є ще один дієвий спосіб, що допомагає відмовитися від шкідливої звички: змочити сигарету в молоці, висушити, щоб вона шаруділа пальцями і після цього викурити або дати курцеві закурити. Відраза до сигарет в обох випадках, гарантовано. Відчуття гіркоти буде таким мерзенним, що тебе може знудило. Кожен наступний раз перед черговою порцією нікотину в пам'яті будуть автоматично спливати неприємні відчуття, той неприємний смак і не буде бажання курити, і ти серйозно задумаєшся, чи варто це робити.

Рецепт 12. Перед тим як закурити, прополощіть рот 0,1% розчином срібла. Неприємний металевий присмак у роті після куріння допоможе тим, хто дійсно вирішив припинити курити. 

Категорія: Як кинути курити - народні засоби | Переглядів: 5816 | Додав: Dar4ik | Теги: кинути курити | Рейтинг: 2.1/17
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: