Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 18 » Як схуднути без дієт? Оптимізація ваги
19:19
Як схуднути без дієт? Оптимізація ваги

Як можна схуднути? Оптимізація ваги

nullТермін "оптимізація" має на увазі не суб'єктивну, а об'єктивну оцінку індивідуумом своєї ваги. Незалежно від того, оцінюєте Ви свою вагу як надмірна або нормальна, є певні межі ваги кожного в залежності від зросту, статі і віку, тобто оптимальну вагу: зростання 100 ± 5 кг (для астеников, нормосте-ників і гіперстеніков відповідно). Ваш надмірна вага - реальність, а не наслідок заниженої самооцінки. 


Можна говорити про різні причини утворення жирових відкладень в організмі і необхідно їх враховувати для збільшення ефективності програм схуднення. Наша шкіра і легені вбирають токсини з навколишнього середовища. Продукти харчування іноді бувають з домішками неперева-глянутих хімічних компонентів. Неполадки в гормональної та ферментної системах призводять до того, що їжа не повністю засвоюється. Всі ці чужі для себе речовини організм змушений будь-яким шляхом виводити або, в крайньому випадку, нейтралізувати. Складування шлаків в жирових тканинах може бути одним з таких шляхів. Це найбільш часто буває у людей, у яких кілька уповільнений основний обмін (у осіб так званої карбон-чеський конституції). 

Надмірна вага. Все починається з усвідомлення цього як необхідності. Якщо Ви зрозуміли, що в основі Ваших неприємностей з надмірною вагою лежать психосоматичні причини, вважайте, що Ви собі вже наполовину допомогли. Причини ці можуть бути такими, як переїдання на нервовому грунті, лінь зайвий раз позайматися спортом або просто порухатися, безпричинне входження в депресію. 

Перш ніж Ви вирішите зайнятися зниженням ваги, проконсультуйтеся з лікарем. Чи не є Ваш надмірна вага наслідком захворювання? Не порушений чи вуглеводний баланс внаслідок цукрового діабету, хвороби гіпофіза або інших залоз внутрішньої секреції? І друге питання, яке потребує відповіді: чи не принесе спроба поху-даенія шкоди Вашому здоров'ю? Якщо Ви годуюча мати або вагітні, важко хворі або після хвороби, різко змінили клімат, - зупиніться, щоб не нашкодити собі. 

Будь-які спроби схуднути безглузді при триваючому надмірному надходженні в організм передусім жирів і вуглеводів. Тому обмежте в своєму раціоні: 

- Вуглеводомісткі продукти: цукор, солодощі, хліб (особливо білий), борошняні вироби, макаронні вироби, деякі фрукти: кавуни, банани, виноград; з овочів - картопля. Віддавайте перевагу хлібу грубого помелу, свіжим овочам та фруктам. Численні дослідження показали, що включення в раціон капусти (як свіжої, так і квашеної, але не вареної) сприяє нормалізації обміну речовин і допомагає процесу зниження ваги. Можете додати до раціону кашу з пророслої пшениці. Рекомендуем варити її на воді замість молока і, звичайно ж, без цукру; 

- Жири тваринного походження: вершкове масло, жирні молочні продукти, сало, жирні м'ясні та рибні продукти слід виключити. Віддайте перевагу рослинним жирам, нежирним молоку, сиру і т. д., нежирним сортам м'яса і риби. 

Не забувайте про фізичні вправи. Вони допоможуть Вам швидше і ефективніше скинути вагу. 

Нормалізація функцій очищеного організму призведе до відновлення процесів обміну речовин, до нормального засвоєння їжі. 

Стабілізація процесу нормального функціонування організму - необхідна умова закріплення й утримання результатів. 

Категорія: Ефективні дієти, дієти для схуднення | Переглядів: 1494 | Додав: Dar4ik | Теги: Для жінок, Для чоловіків, Дієта | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: