Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 24 » Як знизити рівень холестерину?
19:31
Як знизити рівень холестерину?

Знизити рівень холестерину

nullЧи знаєте ви, який у вас рівень холестерину? З десятьох опитаних мною людей, тільки четверо відповіли ствердно. А дарма. Адже відомо, що захворювання серцево-судинної системи утримують тривке перше місце серед причин смертності населення. А інфаркт, стверджують спеціалісти, лише кульмінація довгого процесу, протягом якого ар­терії, що живлять серце, поступово закупорюються. Чи можна якось попередити хворобу? Так. І багато чого тут залежить від вашого щоденного харчування.


Немає продуктів поганих або хороших, говорять лікарі: шкідливе лише надмірне. Якщо ви вирішили боротися з надлишком холестери­ну, зовсім не обов'язково відмовлятися від улюблених страв. Треба тільки в усьому знати міру і запам'ятати декілька правил.


- Червоне м'ясо, особливо яловичину і баранину, їжте не ча­стіше 2-3 рази на тиждень. Готуй­те його без додавання жиру: варіть, тушкуйте або смажте на сковороді з антипригарним по­криттям. І якнайчастіше заміняйте м'ясо рибою або птицею.

- Віддавайте перевагу знежи­реним молочним продуктам. Ку­пуйте сорти сиру з вмістом жиру менше 50 %.

- Нехай у вас на столі стоїть вазочка не з крекерами і цукер­ками, а з овочами і фруктами: клітковина, що міститься у них, прекрасно виводить холестерин. Особливо корисні фрукти, багаті на пектини (яблука, грейпфрути). Як свідчать дослідження амери­канських учених, регулярне вжи­вання продуктів, де багато пекти­ну, може знизити рівень холесте­рину на 21 відсоток!

- Часник - прекрасно впливає на рівень холестерину. Півголовки в день знижує його вміст приблиз­но на 9 %. Є одна хитрість: духмяні зубці потрібно роздушити в часникодавці і залишити хвилин на 10, щоб виділилося якнайбільше діючої речовини - аліциліну.

- Розпочинайте день з порції вівсянки. Дослідження китайських учених показали, що в людей, які з'їдають тарілку цієї каші щодня, рівень холестерину на 11 %. нижчий, ніж у їхніх ровесників. До слова, у тих, хто по­любляє вівсянку, рідше виникає і гіпертонія.

- Прянощі - та­кож зброя у битві з "поганим" холесте­рином. Встановле­но, що куркума, гвоздика, перець чілі й імбир захи­щають артерії від утворення холестеринових бля­шок.

- Вживайте декілька різних видів рослинної олії, у тому числі й оливкову.

- Їжте багато родзинок. Як з'я­сувалося в результаті досліджень каліфорнійських дієтологів, у лю­дей, що з'їдали щодня по 100 г родзинок, на 8 відсотків знижував­ся загальний рівень холестерину.

- Сік червоного винограду містить флавоноїди - речовини, що, крім іншого, перешкоджають формуванню холестеринових бля­шок. Корисно випивати хоча б склянку на день.

- Будьте обережні з "прихо­ваними" жирами: краще з'їсти яйце, ніж булочку або шоколадку. Не зловживайте продуктами, де багато "невидимих" ліпідів: гото­вими напівфабрикатами, конди­терськими виробами, горіхами, оливками...

- Якщо вам за 70-ть, відмовте­ся від будь-яких дієт (крім призна­чених лікарем). У цьому віці рівень холестерину практично не впли­ває на ризик серцево-судинних захворювань.
Категорія: Про їжу | Переглядів: 2050 | Додав: Dar4ik | Теги: Цікаво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: