Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Березень » 7 » Хвороби спини
18:03
Хвороби спини
З роками ми не стаємо мо­лодшими. Втрачається колишня рух­ливість, а спина часом болить так, що хочеться застигти сфінксом. Які ж хвороби ми тягнемо на спині та звідкіля вони родом?

nullШийний відділ

Найпоширеніша причина - шийний ос­теохондроз. Виникає він, як правило, че­рез хронічно неправильне положення хребта. Проявляється болем у шиї, що підсилюється при поворотах голови.
Зміщені шийні хребці перетискають нерви й кровоносні судини. Тому при ос­теохондрозі людина нерідко страждає на головний біль у потиличній зоні, що вик­ликається напругою, спазмами судин і підвищенням внутрічерепного тиску. Зни­жується увага, працездатність, навалю­ються хронічна утома й безсоння. Щоб точно встановити діагноз, потрібно зро­бити рентгенограму шийного відділу Хребта і коміркової зони.

Міозит - запалення шийних м'язів. При ньому шия стає, мов кам'яна з однієї або ;0бох боків. Спроби повернути голову вик­ликають різкий біль. Міозит може виник­нути, якщо ви розгулювали без шарфа й застудили шию або на фоні ангіни.

Поперековий відділ

Приступ радикуліту. При ньому біль гострий, різкий, раптовий, і неможливо розігнутися. Поперековий остеохо­ндроз. Віддаючий біль може повідомляти про захворювання органів малого таза:

пієлонефриті, загострення сечокам'яної хвороби, цистит, запалення придатків у жінок, простати в чоловіків, щоб точно встановити діагноз, потрібно зробити УЗД органів малого таза, рентген, здати кров на біохімію та аналіз сечі.

Грудний відділ

Головні проблеми - кіфоз (хвороблива сутулість) і сколіоз (викривлення хребта). Обидві проблеми родом з дитинства. Причини: звичка сидіти в незручній позі, носити важкі сумки в одній руці; непра­вильно обладнане навчальне й робоче місця; неправильна постава; зайва вага. Усе це поступово підточує стрункість хребта, змушуючи його "прогинатися" під нас.

Також болі в грудному відділі можуть бути іррадируючими (віддаючими). їхні причини: хворе серце (біль віддається у спину при нападі стенокардії), панкреа­тит (болі при запаленні підшлункової за­лози звичайно оперізуючі, але можуть віддавати лише в спину), хронічний бронхіт (такий біль починається під час нападу кашлю).

Куприк

Досить довго й болісно відновлюється після забою. Відчути це на собі легко -досить посковзнутися і приземлитися на "п'яту точку".
Також часта причина болю - ішіас, за­щемлення нерва. При ньому гострий біль може "віддавати" в пах, внутрішню пове­рхню стегон.

Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2727 | Додав: Dar4ik | Теги: Цікаво | Рейтинг: 3.2/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: