Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 8 » Користь дині і кавуна
15:26
Користь дині і кавуна
Дині й кавуни треба споживати окремо від іншої їжі

На відміну від кавуна, диня містить багато волокон, тому її треба ре­тельно пережовувати. Надто охо­лоджена диня утруднює травлення, і це треба пам'ятати хворим. Диня заспокійливо діє на нервову систе­му. Однак її не можна їсти надто великими порціями: це може спри­чинити пронос і різі у кишківнику. Насіння дині використовують як се­чогінний засіб. Дехто стверджує, що має алергію на диню. Однак, заданими учених, це не так, з м'яку­шем дині може впоратися навіть дуже слабе і хворе травлення. Дині, як і кавуни, засвоюють­ся безпосередньо укишківнику (це споріднює їх з фруктами), у цілунку вони затримуються лише на декілька хвилин. Але якщо їх вживати з іншою їжею, яка вимагає слинного або шлунко­вого травлення, вони "застрягнуть" у шлунку і швидко розкладуться, починають бродити, ут­ворюють багато газів. Звідси суворий закон -дині і кавуни споживати окремо вія іншої їжі.
Категорія: Користь фруктів і овочів | Переглядів: 1660 | Додав: Dar4ik | Теги: кавуни та дині | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: