Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 8 » Користь помідора
15:36
Користь помідора

Користь помідора

Їжте салат з помідорів із сиром

і житнім хлібом - і ви проживете сто років.

Так радять французькі лікарі.

Чим же корисний цей популярний в усьому світі овоч?

В ньому багато цінних поживних речовин: вони містять цукор, вітамі­ни В1, В2, Р, К, аскорбінову кислоту (не менше, ніж у лимонах і апельси­нах), каротин, органічні кислоти. У деяких сортах налічується більше двадцяти мінералів, багато солей ка­лію, фосфору, заліза. Органічних кис­лот у помідорах стільки ж, скільки у персиках.

Дослідники довели, що у помідо­рах менше, ніж в інших овочах, пу­ринів - продуктів обміну білків, які спричиняють розвиток подагри.

Свіжі помідори, соки і пюре вхо­дять у раціон харчування хворих на серцево-судинні захворювання, бо містять велику кількість вітамінів і мінеральних солей. їх вводять до скла­ду харчування людей, які мають про­блеми з шлунково-кишковим трактом.

Помідори несумісні з яйцями, м'я­сом і рибою. Тому їх рекомендують їсти хоча б за 30 хвилин до вживання м'ясних і рибних страв. Не варто з'єднувати в одному салаті огірки та помідори, інакше виникне розбалансування в утворенні шлункового і кишкового соків.

Помідори смачні як свіжі, так і запечені та консервовані. Думаю, ре­цептів салатів зі свіжих помідорів не бракує у вашій домашній кулінарній книзі. Спробуйте запекти помідори за таким рецептом. Наріжте їх кру­жечками, покладіть на бритванку, яку перед тим змажте олією. Посоліть, трохи поперчіть, залийте яйцем, по­сипте тертим сиром і запечіть у духовці.

А чому б не законсервувати по­мідори? Пропонуємо такий рецепт. На дно трилітрової банки покладіть 4 гілочки зеленого кропу. Один черво­ний і один зелений очищений бол­гарський перець розрізати вздовж на шість частин, а дві великі цибулини

нарізати грубими кружечками. Тепер добірні помідори, перець та цибулю накладіть в банку шарами. Двічі (з витримкою 7- 10 хв.) залийте окро­пом. Третій раз - киплячим марина­дом (одна столова ложка солі, дві ст.
Категорія: Користь фруктів і овочів | Переглядів: 2712 | Додав: Dar4ik | Теги: Користь помідора | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: