Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 18 » Лікування хвоєю
19:58
Лікування хвоєю

Лікування хвоєю

nullХвоя - джерело вели­кої кількості біологічно активних речовин: у ній містять-бактеріостатичні й антигельмінтні речовини, хлорофіл, заміни, фітогормони й фітонциди.

У ялинових голках багато ка­лину та вітаміну С, причому рівень останнього взимку тільки

збільшується. Свіжа хвоя ялини чи сосни містить 350-360 кг вітаміну Е, вітаміни К, Р, В2, ВЗ, а також кобальт, залізо, марганець та інші мінеральні речовини.


КОРИСНІ ГОЛКИ хвоя наділена протизапальною, протимікробною, потогінною, знеболюючою, жовчогінною і сечогінною властивостями. Не знайдеться жодної пігулки, яка одночасно могла б мати у комплексну лікувальну дію на наш організм, не даючи при цьому ніяких побічних ефектів. Завдяки наяв­ні великої кількості аскорбінової кислоти, каротину й хлорофілу, хвоя ялини регулює обмін речовин, поліпшує кровотворення. Ефірна олія, яка міститься у , має сильну протимікробну, особливо стосовно стафілококів. Хвойні фітонциди прекрасно очищують повітря у приміщеннях від хвороботворних мікробів, я такої дезінфекції потрібно кілька разів на рік, особливо взимку, розставляти по всій квартирі, у спальні, вітальні й кухні, ) хвойні букети. При необхідності процедуру можна проводити й частіше.


Чудовий ефект дають хвойні ванни. Вони знімають утому, підвищують тонус організму й сприяють його зміцненню. Нарешті, це просто приємна процедура, що допомагає позбу­тися стресу.

Візьміть 300 г хвойних голок, залийте 3 л холодної води і кип'ятіть протягом 10-20 хв. Відвар вилийте у ванну з темпе­ратурою води 36-37° С і насолод­жуйтесь. Тільки пам'ятайте, що зловживати такою процедурою, як і будь-якою іншою, не варто.

 
 ХВОЙНИЙ ЧАЙ

Напої з хвої дадуть змогу по­чувати себе здоровим і бадьо­рим. Якщо не вистачає вітамінів, приготуйте такий чай: залийте склянку ялинових голок 3 скл. крутого окропу. Приблизно через 3-5 хв. гарячу воду злийте, а хвою промийте холодною водою. Залийте її 3 скл. холодної води, підкисленої 2 стол. лож­ками лимонного соку, і настоюйте в темному місці 2 дні, періодично помішуючи, потім процідіть. Отриманий настій пийте теплим по півсклянки 2 рази на день до їди. Вагітним не варто пити цей чай без консультації лікаря. Підвищити імунітет допомо­же такий напій: залийте 4 скл. хвої 2,5 л окропу. Кип'ятіть 30 хв. Настоюйте 2 год., процідіть, до­дайте за смаком мед, журавли­ний сік або капустяний розсіл. Розлийте по пляшках і зберігаєте в холодильнику. Пийте теплим по 1/3 скл. З рази на день після їди.

Настій ялинових шишок засто­совують для інгаляцій і полос­кань при простудних захворю­ваннях. Візьміть подрібнені яли­нові шишки, залийте їх кип'яче­ною водою у співвідношенні 1:5, прокип'ятіть 30 хв. і процідіть че­рез 3 шари марлі. Підігрійте 20-30 мл. до 60-80°С і зробіть інга­ляцію.

Категорія: Фітотерапія | Переглядів: 2511 | Додав: Dar4ik | Теги: Фітотерапія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: