Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 31 » Лікування народною медициною запалення придатків
00:09
Лікування народною медициною запалення придатків

Лікування народною медициною запалення придатків 

nullПрирода дбає про продовження життя, а тому жіночі внутрішні статеві органи, які відповідають за формування і розвиток яйцеклітини, захищені від зовнішніх хвороботворних мікроорганізмів спеціальної надійною системою укріплення. Це змикаються статева щілина, особливе середовище піхви і слизова пробка шийки матки. 
Але незважаючи на такий захист, жінки дуже часто хворіють запаленням придатків матки. Фахівці вважають, що саме це гінекологічне захворювання одержало найбільше поширення. Запалення придатків матки вкрай рідко виникає у дівчаток і дівчат. А якщо виникає, то, як правило, у зв'язку з іншими хворобами. 
Симптоми. У гострій стадії - болі в низу живота, блювота, підвищення температури. 
Кожен третій такий випадок - це результат перенесеного гострого апендициту. Виникненню хвороби сприяють також пієлонефрит і туберкульоз. Інфекція може потрапити в маткові труби або яєчники через кровоносну лімфатичну систему. Часто це відбувається при: 
- Ослабленні організму; 
- Авітамінозі; 
- Недостатньому харчуванні; 
- Вживанні алкоголю; 
- Курінні. 
Якщо дівчинка чи дівчина не бажає захворіти цієї неприємної гінекологічної хворобою, то вона повинна пам'ятати, що в холодну пору року їй необхідно носити теплий одяг. Адже переохолодження може створити сприятливі умови для активізації інфекції. 
Найчастіше жіноче гінекологічне захворювання підліткового віку вражає зовнішні статеві органи і піхву і носить назву вульвовагініт. Якщо при цьому захворюванні дівчина займається мастурбацією, то мікроорганізми можуть проникнути з піхви в порожнину матки, що призведе до запалення придатків. 
Найчастіше запаленням придатків матки страждають жінки: 
- Почали статеве життя в 12-14 років; 
- У віці 18-24 років (у період, коли відбувається постійна зміна сексуальних партнерів, що призводить до інфікування придатків); 
- У віці 28-29 років (це період пологів, абортів, застосування протизаплідних внутрішньоматкових спіралей, коли хвороботворні мікроорганізми мають більше можливостей проникнути в матку); 
- Незаміжні (вони, як правило, мають найбільше число сексуальних партнерів). 
Фахівці стверджують, що жінка, яка має більше одного статевого партнера протягом 6 місяців, ризикує отримати запальні захворювання статевої сфери. Запалення придатків матки зазвичай виникає висхідним шляхом. Різні збудники проникають з піхви і порожнини матки в маткові труби, і на їх слизовій оболонці починається запальний процес. Це призводить до порушення обміну речовин, уповільнення кровотоку, розпушуванню тканин і набряклості. Подальший шлях розповсюдження - по трубах до яєчників. 
Під час хвороби стінки судин склерозируются, розростається сполучна тканина, від чого виникають рубці та спайки, а це, у свою чергу, призводить до непрохідності маткових труб. І, як підсумок, можлива позаматкова вагітність або навіть безпліддя. Запалення придатків може бути двох-і одностороннім. 
Може обмежитися однією трубою або одним яєчником, але, поширюючись, завжди приводить до найважчих наслідків, тому що в запальний процес втягуються інші органи. Гнійний характер має приблизно кожен двадцятий випадок запалення придатків. Найчастіше жінці, яка перенесла запалення придатків, потрібне додаткове лікування, коли за допомогою різних методів відновлюється прохідність труб.

Нетрадиційні і народні методи лікування 
Домашні засоби 


• Зварити в молоці листя свіжої капусти. Перелити вміст у відповідний посудину і, сівши на нього, приймати парову ванну. Процедуру повторювати до тих пір, поки не припиниться запалення. 
• При запаленні придатків пити натщесерце сік, отриманий з 1 цільної сирої картоплини середньої величини (приблизно 0,3 склянки соку). Перед питтям сік добре перемішати, щоб осів крохмаль перейшов у завислий стан. Курс лікування потрібно проводити пізно влітку, восени і взимку - аж до березня. 
Трави і збори 
• Взяти в рівних частинах по вазі траву буркуну лікарського, траву золототисячника і квітки мати-й-мачухи. Залити 1 столову ложку суміші 1 склянкою окропу, настояти 1 годину і процідити. Приймати по 0,3 склянки 6 разів на день протягом 3 - 4 тижнів. 
• Взяти в рівних частинах траву буркуну і квітки мати-й-мачухи. Заварити 1 столову ложку суміші 1 склянкою окропу і настояти 1 год. Пити по 3-4 столових ложки 5 разів на день. Курс лікування - 2-3 тижні при повній стриманості від статевого життя. 
• Взяти в рівних частинах лист мати-й-мачухи, траву буркуну, квітки ромашки аптечної, квітки календули і траву золототисячника. Залити 2 столові ложки суміші 0,5 л окропу і настояти 2 години. Приймати по 0,3 склянки 6 разів на день до їжі і між їдою протягом 1 -2 місяців. Під час лікування необхідно повне утримання від ноловой життя. Застосовується при запаленні яєчників і безплідності. 
• Взяти за вагою по 2 частини квіток мальви лісової і кори дуба, 3 частини листа шавлії, 5 частин квіток ромашки. Приготувати відвар з 2 столових ложок суміші на 1 л води. Застосовувати для спринцювань і вагінальних тампонів. 
• Залити 1 відром окропу 50 г ягід і стебел ялівцю, настояти 2 години і процідити. Застосовувати для ванн. 
• Залити 2 столові ложки трави перстачу гусячої 2 склянками окропу і настояти 1 год. Пити натщесерце і перед кожним прийомом їжі по 0,5 склянки 4 рази на день. На ніч проводити спринцювання з більш концентрованого настою: залити 5 столових ложок трави 0,5 л окропу і настояти 1 ніч в термосі.

Категорія: Для жінок | Переглядів: 3137 | Додав: Dar4ik | Теги: Для жінок | Рейтинг: 1.6/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: