Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 24 » М'ясо їсти чи не їсти?
20:59
М'ясо їсти чи не їсти?

М'ясо їсти чи не їсти?

nullБільшість сучасних дієтологів сходяться на тому, що будь-які жорсткі обмеження в харчуванні завдають людині більше шкоди, ніж користі, якщо тільки мова не йде про які-небудь специфічні захворювання. На думку багатьох експертів, м'ясо - один з небагатьох продуктів, які ідеально підходять нашому організмові. У ньому містяться необхідні амінокислоти й білок, що є будівельним ма­теріалом для тіла. Крім того, лише при наявності білка ор­ганізм здатен активно спалювати калорії, тобто регулюва­ти нашу вагу. Запасати білок "на потім" організм не вміє, тому дефіцит його поповнюється за рахунок власних ор­ганів, у тому числі серця. Жінці необхідно з'їдати 100 г, чо­ловіку - 150 г білка на добу. Порівняйте: в одному яйці міститься близько 7 г білка, у той час як у 100 г курячої грудки - 20 г білка.


У певній мірі білок, що міститься у м'ясі, можна заміни­ти білком рослинного походження, однак не повністю. І як­що ми говоримо про здоровий спосіб життя, то маємо на увазі, збалансоване повноцінне харчування, співзвучне чу­довому кредо наших бабусь: усе добре в міру. Таким чи­ном, виключати м'ясо з раціону нерозумно - це може приз­вести до пагубних наслідків.

Серед головних аргументів проти м'яса є той, що воно жирне й насичує організм шкідливим холестерином, що

призводить до розвитку серцево-судинних захво­рювань і відкладення зай­вих кілограмів. Однак ре­зультати численних досліджень схиляють до думки, що не варто звину­вачувати холестерин і жир огульно. Наприклад, фран­цузи - великі любителі жирних м'ясних блюд - зай­мають одне з останніх місць у Європі за кількістю серцево-судинних захво­рювань, у той же час, штучно очищені від холес­терину продукти, так само


Категорія: Про їжу | Переглядів: 896 | Додав: Dar4ik | Теги: Про їжу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: