Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 8 » Маски для волосся
18:28
Маски для волосся

Лікувальні втирання

 Це процедура з догляду за волоссям. Розчісують, миють волосся усі без винятку жінки. Лікувальні втирання поширені менше. Опануйте їх і ваше волосся матиме значно красивіший вигляд.

Втирання поживних сумішей це свято для волосся. Волосся і шкіра голови отримують цілющі ре­човини, яких потребують. Для вти­рання використовують як продук­ти промислового виготовлення, так і численні домашні засоби.

Промислові продукти мають різні назви - бальзами, кондиціо­нери, лікувальні шампуні, гелі, емульсії, маски, креми для волос­ся. Уважно ознайомтеся з інструк­цією. Деякі із засобів використову­ють перед миттям голови, інші після нього (це стосується і до­машніх засобів).

Якщо з'явилися ознаки сухості, ламкості, якщо волосся січеться або сплутується у вузлики, вам треба негайно зробити процедуру вти­рання засобу. Невдовзі після за­вивки, освітлення, фарбування, перманенту вам не завадить ліку­вальне втирання, щоб повернути волосся до нормального стану, щоб воно знову стало слухняним, пух­настим і не мало вигляду віхтя соломи.

Поживні суміші бувають двох типів: швидкої і глибокої дії. Швид­кодіюча суміш - це, як правило, збагачена білками рідка суміш, яку втирають у щойно помите волос­ся. Вона пом'якшує його, надає пружності й пишності. Одні такі суміші швидко треба змити, інші залишаються на волоссі, утворюю­чи захисне покриття.

Суміші глибокої дії в основі містять жири і масла. їх втирають у волосся і потім залишають на 10-30 хв., щоб цілющі інгредієнти всмокталися глибоко у волосся, що недавно піддавалося якомусь шкідливому впливу, наприклад, його невдало пофарбували.

Якщо волосся у критичному стані, таке втирання треба повторювати щотижня доти, доки не до­сягнете позитивного результату. Надалі вистачить однієї процеду­ри на 3-4 тижні, щоб підтримувати волосся у найкращому вигляді.

Процедура втирання несклад­на. Ви розділяєте волосся на пас­ма вниз від маківки і ватним там­поном втираєте у проділи лікуваль­ну рідину. Зручніше це робити кінчиками пальців. У такий спосіб не тільки втирають рідину у шкіру голови та у волосся, а й роблять легкий масаж. Це сприяє притоку крові до коренів волосся і поліпшує їх живлення. Надлишки рідини можна видалити, протираючи во­лосся сухим рушником.

Кілька рецептів

для лікувальних втирань Гаряча маслинова олія. На­грійте дві столові ложки маслино­вої олії, м'яко увітріть у шкіру голо­ви, не оминаючи жодної ділянки. Змочіть рушник гарячою водою і намотайте на голову. Коли рушник прохолоне, знову змочіть його у гарячій воді. Повторіть двічі-тричі, щоб олія повністю всмокталася у шкіру і волосся. Потім інтенсивно промийте. Допомагає ламкому і сухому волоссю.

Рицинова олія. Нагрійте 100 г рицинової олії, увітріть, масажую­чи, у шкіру голови та у волосся. Обережно розчешіть волосся. За­горніть гарячим вологим рушни­ком - настільки гарячим, наскільки зможете витримати. Потримайте півгодини, потім вимийте голову. Допомагає тонкому, ламкому во­лоссю.

Білкова суміш. Збийте два яйця і, продовжуючи збивати, до­дайте 1 ст. ложку маслинової олії, столову ложку гліцерину і 1 ст. ложку яблучного оцту. Втирайте у волосся після миття голови і по­лоскання. Залиште на 15-20 хв. Прополощіть. Рекомендується для відновлення волосся усіх типів.
Категорія: Догляд за волоссям - народні рецепти, засоби | Переглядів: 2188 | Додав: Dar4ik | Теги: маски для волосся | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: