Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 24 » Опіки шкіри, лікування опіків
18:59
Опіки шкіри, лікування опіків

Лікування опіків

При опіках внутрішніх органів корисно пити вивар з льону (столова ложка на півлітра води), насіння кип'ятити, поки не вийде слизь. Вживати тричі на день. Допомагає обліпихове масло (по столовій ложці тричі на день), вивар з вівсяної крупи, чай з трави підбілу.

Опіки зовнішні радить лікувати у такий спосіб. Змочити у холодній перевареній воді марлю, яку накласти на обпечену шкіру. Через кілька секунд марлю зняти. Можна до холодної води додати трошки житнього борошна. Засипати опіки питною содою. А згодом прикладати прополіс, розведений на олії. Добре змащувати опіки молодою сметанкою, прикла­дати терту моркву, траву сухоцвіту болотного, настояного на соняшниковій олії. Допомагає збите яйце, насіння льону, зварене на молоці.

Ефективне лікування всяких опіків прополісною маззю, найкраще 15-процентною (15 грамів прополісу на 100 грамів топленого вершкового масла чи вазеліну), змащувати опіки гусячим пером. Можна також зробити водяний відвар чи водяну настойку з бруньок прополісної (чорної) тополі. Для цього треба зібрати півлітра бруньок, які згодом залити двома літрами води. Робити примочки або зрошувати опіки з пульверизатора.

Використовують також звіробій звичайний. Ка­жуть, що звіробоєва олія рятувала навіть тих, у кого було обпечено 2/3 поверхні тіла. Для приготування звіробоєвої олії беруть повну з верхом склянку листя й квіток звіробою, потовчених на порошок, заливають двома склянками соняшникової олії і настоюють протягом трьох тижнів.

Швидко лікує опіки та незагойні виразки мазь із живиці ялини звичайної. Взяти 100 грамів живиці - по стільки ж топленого свинячого внутрішнього сала і бджолиного воску. Все це перекип'ятити. Накла­дають пов'язку з цією маззю на обпечену ділянку шкіри. Після трьох-чотирьох процедур хворий відчу­ває велике полегшення.

Ще один рецепт. Віск бджолиний, мед і гусячий жир у рівних частинах змішують, розтоплюють на паровій бані. На ніч накладають на лляній тканині на спечене місце, на день знімають, щоб доступало повітря.

Добре робити примочки з відвару гал (кулястих наростів, які з'являються наприкінці літа на листках дуба). Взяти повну жменю цих «горішків», 1іа два літра води, варити десять хвилин. Корисні компреси з свіжого соку алое.

Категорія: Догляд за шкірою - нвродні рецепти, засоби | Переглядів: 2521 | Додав: Dar4ik | Теги: Догляд за шкірою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: