Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Лютий » 2 » Жирна шкіра. Догляд за жирною шкірою обличчя
20:35
Жирна шкіра. Догляд за жирною шкірою обличчя

Догляд за жирною шкірою обличчя

nullЖирна шкіра завжди доставляла своїм власникам масу клопоту і переживань. Це й не дивно: постійний жирний блиск, розширені пори, прищі та вугрі можуть зробити нестерпним життя будь-якої людини. Спочатку потрібно з'ясувати: чи справді у вас жирна шкіра? Для цього підійде старий як світ тест. Потрібно запастися лише невеликими смужками цигаркового паперу. Треба почекати 1-2 години після умивання і прикласти їх до чола, носа, підборіддя і щік. Якщо на кожному листку паперу залишається сальне, просвічуване пляма, то сумніватися не доводиться: у вас жирна шкіра. Після підтвердження своїх побоювань не залишається нічого іншого, як вдатися до активних дій.

Для початку потрібно знайти в своєму недоліку позитивні сторони. Так-так, це не помилка: у всьому поганому треба шукати щось гарне. Про це говорили ще древні китайці. У жирної шкіри дійсно є свої переваги. По-перше, вона повільно старіє. Саме тому про неї кажуть: "сьогодні прокляття, а завтра - благословення". Справа в тому, що захисна ліпідна плівка перешкоджає кожному впливу зовнішнього середовища і оберігає від втрати вологи. Тому жирна шкіра максимально довго залишається гладкою та еластичною. Як правило, зморшки на ній починають з'являтися тільки після 45 років. Другим плюсом жирної шкіри є її тимчасовість. У більшості випадків "жирові повені" починаються в підлітковому період і закінчуються до 25-27 років. І лише у 10% людей себорея (від латинського слова "sebum" - сало) залишається на все життя. 

• Кілька перестиглих огірків очистити, розрізати вздовж і ложкою вийняти насіння з соком. Половинки огірків пропустити через м'ясорубку і з'єднати із соком і насінням. Поклавши масу у велику скляну банку, додати спирт (або горілку) з розрахунку: на 1 частину маси 2 частини спирту (горілки). Тримати 3 тижні на сонці. За цей час банку доверху наповниться олією з насіння огірків. Перелити його в маленькі пляшечки і зберігати в холодному місці. Щоранку протирати обличчя ваткою, змоченою огірковим кремом.

• У розтертий жовток додати 1 склянку вершків або сметани і все розтерти. Поступово в цю суміш додати сік 1 лимона, 0,5 склянки горілки і 1 стакан кип'яченої води. Крем ретельно збовтати і зберігати в сухому, холодному місці.

• Взяти 2 столові ложки розім'ятих фруктів або ягід (смородини, горобини, айви, хурми, суниці, цитрусових та ін), 2-3 столові ложки розтопленого кісткового мозку, 1 жовток, 1 чайну ложку меду, 1 чайну ложку рослинної олії. Ретельно розтерти, додавши в суміш по краплях 1 столову ложку камфорного спирту.

• Змішати 50 г ланоліну з 0,5 склянки настою трав: по 1 столовій ложці трави звіробою, квіток календули, квіток ромашки, шишок хмелю залити 1 склянкою окропу. Додати 1 столову ложку меду і 1 столову ложку лимонного соку.

• Взяти 3,5 столової ложки рослинної олії, 1 столову ложку розтопленого воску, 1 столову ложку гліцерину, 2 столові ложки лимонного (або огіркового) соку, 0,5 чайної ложки борної кислоти. Дрібно нарізану віск залити рослинним маслом, додати борну кислоту і поставити на водяну баню. Коли маса розплавиться, її необхідно злегка остудити і, ретельно розтираючи, додати гліцерин і лимонний (огірковий) сік.

• Взяти 0,5 склянки свіжого або замороженого соку суниці, по 1 десертній ложці ланоліну і подрібненої до пудри вівсяної муки або пластівців. Спочатку розчинити ланолін на водяній бані, потім додати вівсяної муки. Збити до утворення однорідної маси, поступово додаючи сік.

• Збити яєчний білок, до нього додати 100 мл одеколону, 100 мл 5%-ного розчину квасцов, сік 1 лимона і 4-5 г гліцерину. Якщо шкіра пориста, але не дуже жирна, то до цієї суміші можна додати 4-5 мл касторової олії.

• Взяти 50 г меду, 80 г гліцерину, 6 г желатину, 0,5 склянки води, 1 г саліцилової кислоти. Розмочити у воді желатин, а потім до набряклої маси додати гліцерин, саліцилову кислоту, помістити чашку в судину з гарячою водою і розчинити суміш. Потім остудити і збити.

• Розтерти 2 жовтки з 1 столовою ложкою рослинного масла, додати 1 чайну ложку рідкого меду, 1 столову ложку гліцерину, 1,5 склянки води. Влити в пляшечку, збовтати, додати 2 чайні ложки камфорного спирту і ще раз збовтати.

Категорія: Догляд за обличчям - народні рецепти, засоби | Переглядів: 3803 | Додав: Dar4ik | Теги: Догляд за обличчям | Рейтинг: 3.2/8
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: