Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 18 » Зміцнювати нерви
23:57
Зміцнювати нерви

Зміцнювати нерви

nullНаші прабабусі обожнювали квіти герані не стільки за її красу, скільки за їхню здатність "зміцнювати нерви".

Справді, багато квітів мають цілющі властивості. Тому, вибираючи квітку, ви повинні подумати, куди її поставити. Кімната, у якій сплять, вимагає особливо ретельного вибору квітів. Рослин у ній повинно бути небагато, а запахи - легкими, майже невідчут­ними. Стародавні знахарі рекомендують для спалень пеларгонію із сімейства геранієвих, "бабусину квітку": її красиві різьблені чистки поширюють особливий характерний аромат. Вважається, до ця квітка заспокоює нервову систему, робить сон глибоким. Утім, поінформовані люди стверджують, що поліпшують сон часник і цибуля, вирощувані у горщечках, до того ж, вони дезінфікують повітря у спальні.

А чим прикрасити кухню? У кухні легко приживеться невибагливий любитель тіні - домашній плющ. З невеликого горщечка він буде простягати своє віття по стінах, навіть якщо посаджений далеко від вікна. Води багато не вимагає, невибагливий і цілком декоративний. Плющ, що розрісся, буде слугувати вам замість витяжки, адже він нейтралізує випари та різні запахи: побутові, від хімічних засобів. Очищають повітря й інші невибагливі рослини: філодендрон, хлорофітум хохлатий, сцін-дапсус. Усі ці кучеряві рослини і стіни прикрасять, і кисню додадуть.

Підвіконня в невеликій квартирі - ідеальне місце для вирощуван­ня двох-трьох розмаринів. Здав­на вважається, що розмарин підвищує тонус судин і допомагає зняти головний біль.

Усі знають, що традесканція, каланхое, алое - чудові антисеп­тики, ними лікують опіки, порізи. Рани лікують і китайська троянда, сансев'єра, або "щучий хвіст", гібіскус.

Любителям же кактусів буде приємно дізнатися, що їхні підопічні не просто так поглина­ють вологу. Кактуси, особливо ве­ликі, наприклад столітник, здатні "всмоктувати" негативне вип­ромінювання комп'ютера й побу­тової техніки.

Пом'якшити сухе повітря в квартирах допомагають рослини, висаджені у великих горщиках, розміщених на підлозі (пальми й фікуси). Ці рослини створюють особливий мікроклімат у віталь­нях, їхні великі листки випарову­ють багато вологи, і повітря в кімнаті стає м'якшим. Але щоб рослини могли добре "працюва­ти", листки пальм і фікусів потрібно щодня обмивати або зволожувати.
Категорія: Фітотерапія | Переглядів: 1208 | Додав: Dar4ik | Теги: Фітотерапія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: