Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 19 » Діти і комп'ютер. Відеоігри для дітей: користь чи шкода
17:34
Діти і комп'ютер. Відеоігри для дітей: користь чи шкода

Відеоігри для дітей: користь чи шкода

nullВідеоігри зараз дуже популярні серед дітей. Та не всі вони мають повчальний характер, і поряд з тими іграми, що вводять дітей в історію, літературу, мистецтво,  політику, існують ігри доволі жорсткі і не зовсім повчальні. Треба уважно ознайомитися з грою, коли хочеш її придбати.


Психологи вважають, що гра, як і будь-яка інша діяльність, істотно впливає на дитину. Де­далі ширші спілкування з комп'­ютером призводять до того, що дитина починає відчувати себе всевладною, оскільки за її бажан­ням зникають усі неприємні герої та персонажі. А це у свою чергу призводить до певного спотво­рення оточуючої дійсності.

Існує ще одна небезпека. Ди­тина не може самостійно визна­чити шкалу моральних цінностей. Виходить, що торговці іграшка­ми займаються тим, що під­мінюють загальнолюдські понят­тя своїми власними. Так виникає логіка комп'ютерних ігор, в яких герой завжди самотній, хоч він спритний і сильний, надіється тільки на себе, інші йому не

потрібні. Перемагає завжди найсильніший, який завжди впевне­ний у своїй правоті.

А уявіть собі будь-яку секту, яка через відеоігри починає на­віювати свої ідеї молоді. Усе це насторожує батьків, учителів, але,

на жаль, вони навіть не знають, що можна протиставити новим захопленням дітей. Психологи впевнені, що час вийти із зачаро­ваного кола, в якому все піднесе­не - нудне, а все смішне - вуль­гарне.
Категорія: Для дітей | Переглядів: 1351 | Додав: Dar4ik | Теги: Для дітей, Догляд за очима | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: