Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 19

Як зробити самомасаж спини?

nullІснує чимало прийомів самомасажу. Та як, при­міром, зробити самому собі масаж спини? Вияв­ляється, можна. Навіть якщо немає тренажера і спеціальних приладів, підійде рівна тверда повер­хня — хоча б підлога, накрита килимком чи пле­дом, тоненькою ковдрою. А замість рук масажис­та "працюватимуть" наші м'язи і власна вага.

 
Сядьте, обхопивши ко­ліна руками і зімкнувши кисті "у замок". Трохи нахиліться вперед, округляючи спину. Плавно І відштовхніться ступнями І і, не розмикаючи рук, пе­рекотіться на спині назад. І Розімкніть руки, підкладіть їх під голову, ноги ви­пряміть. У такому поло­женні спокійно зробіть ї кілька глибоких вдихів і видихів. Потім ноги зі-і гніт ... Читати далі »

Просмотров: 1843 | Комментарии (0)

nullБанковый массаж

Якщо ви не впевнені, що можете правильно зробити собі чи близьким який-небудь масаж, а ви нап­риклад, підхопили радикуліт - то в цьо­му випадку "рятувальною паличкою" мо­же виявитися банковий масаж, що роби­ти зовсім нескладно.

В основі банкового масажу лежить рефлекторний механізм, заснований на подразненні рецепторів вакуумом, який створився в банці. Під впливом банково­го масажу поліпшується периферична циркуляція крові, лімфи. Усуваються явища застою, підсилюється обмін ре­човин і дихання шкіри у ділянці тіла, яка масажується. Шкіра стає пружною, підвищується тонус м'язів.

Показання. Банковий масаж показа­ний при захворюваннях органів дихан­ня: бронхіті, пневмонії, плевриті; міозиті, люмбаго, остеохондрозі хребта, попере­ково-крижових радикулітах (тільки не в гострому періоді).

Такий масаж рекомендується як до­рослим, так і дітям після 3 років. Робити його треба через день. Бажано в то й же сам ... Читати далі »
Просмотров: 1401 | Комментарии (0)

ГІГІЄНА НОСА

nullЙоги надають великого значення чистоті порожнини носа. Вільне проходження п вітря через добре очищену порожнину носа рефлекторно тонізує і заспокоює нервову систему, допомогає позбутися простудних хвороб. Доступним для кожного засобом е сифонна очистка (промивання водою) При­близно віл прохолодної води (в кого за­хворювання придаткових пазух носа, кра­ще починати з теплої води або відвару ромашки) розчиніть 2 чайні ложки кухон­ної солі, розмішайте і пропускайте розчин через ніс. Таке «сякання» треба робити то через одну, то через другу ніздрю. Занурюйте одну ніздрю у воду, другу затискуй­те пальцем і пропускайте воду через вільну ніздрю. Після того як ви відчуєте, що вода пройшла у горло, затисніть цю ніздрю і ви» пускайте воду через другу. Потім зробіть те ж саме через другу ніздрю. Повторіть процедуру 2-3 рази, втягуючи і випускаю­чи воду по черзі через кожну ніздрю (мож­на й одночасно черед обидві). Деякі авто­ри рекомендують використовувати для такої очистки не кухонну сіль, а харчову соду (особливо під ч ... Читати далі »
Просмотров: 2149 | Комментарии (0)

Дитячий страх, як з ним боротись

nullУсі люди час від часу відчувають страх перед небезпекою. Але він відразу випаровується, щойно неприємна ситуація минає. Та інколи панічна боязнь виникає перед, здавалося б, зовсім нестрашними предметами — маленькою сірою мишкою, крихітним павучком чи ляльками. І цей страх, що називається фобією, ніяк не хоче зникати...


Страх - це реак­ція на конкретну заг­розу. Природне відчуття самозахис­ту змушує нас боя­тися змій, висоти чи морської глибини. Саме інстинкт само­захисту оберігає ма­люків від занадто ри­зикованих експери­ментів. І нема ніякої потреби боротися зі страхом перед змія­ми, якщо ви не гер­петолог, перед ви­сотою, якщо ви не монтажник висотник, та перед глибиною, якщо ви не водолаз... Однак якщо це відчуття за­важає вашому щоденному життю, то ви потребуєте до­помоги. Різниця між страхом і фобією полягає в інтенсив­ності емоцій.

Фобія - це стійкий ірраціональний страх перед якоюсь ситуацією, діяльністю чи предметом. ... Читати далі »
Просмотров: 1180 | Комментарии (0)

Догляд за дитячим волоссямnull

Структура волосяного покриву закладена в нашо­му організмі генетично, і змінити її не можна. Але якщо ви хочете, щоб волос­ся у дівчинки було здоро­вим і добре росло, зверніть увагу на його живлення; воно має отримувати дос­татню кількість вітамінів мікроелементів. Косметичні засоби для зміцнення во­лосся дітям застосовувати не рекомендується, краще скористатися народними засобами: мити волосся кропив'яним відваром, пи­вом, яєчним жовтком, чор­ним хлібом,


Темно-зелений колір брокколі у поєднанні з картоплею надає цій страві апетитного вигля­ду. Брокколі, яка має міцний присмак і аромат, з картоплею чи дитячим рисом - чудовий спосіб познайомити вашого малюка з новими про­дуктами.

Почистіть і наріжте дольками 1 картоплину середніх розмірів, покладіть у каструлю, за­лийте невеликою кількістю кип'ятку, накрийте кришкою і варіть на слабенькому вогні 10 хвилин. Потім додайте 85 г невеликих брок­колі, знову доведіть до кипіння і варіть на слабенькому вогні ще 5-10 хвилин до повної готовності. Злийте воду, змішайте за допомо­гою міксера з невеликою кількістю відвару, поки не утворитьс ... Читати далі »
Просмотров: 1643 | Комментарии (0)

Бузина. Лікування бузиною

nullЦей невибагливий кущ корисний увесь - і листя, і квітки, і плоди, і кора. Наспи квіток - чудовий потогінний засіб при різних застудних захворюваннях і грипі; плоди - дуже добре діють на шлунково-кишко­вий тракт, як легке послаблююче, а листя - вірний засіб для хво­рих на нирки. Багато госпо­динь знають, що якщо пе­рекласти листям бузини вовняні речі, їм не страшна, міль. Словом, кущик цей стільки містить вітамінів, аміно­кислот, дубильних й слизуватих речовин, що цілком заслужено вважається імунностимулятором, тобто засобом, що підвищує опірність ор­ганізму при різних захворюваннях Особливо корисна бузина жінкам оскільки допомагає відновити баланс в організмі, а значить, зберегти красу й здоров'я. Щороку я варю повидло з ягід бузини звичайним способом, тіль­ки цукру намагаюся використовувати якнайменше й зберігаю повидло в холодильнику. Двох літрових банок мені вистачає до весни. Протягом зими я приймаю це повидло


Як ліки, по столовій ложці тричі на день після їди. Воно дію цілюще на травний тракт, зміцнює весь організм. Завдяки цьому нехитрому засо­бу от уже кілька років я п ... Читати далі »
Просмотров: 3159 | Комментарии (0)

Відеоігри для дітей: користь чи шкода

nullВідеоігри зараз дуже популярні серед дітей. Та не всі вони мають повчальний характер, і поряд з тими іграми, що вводять дітей в історію, літературу, мистецтво,  політику, існують ігри доволі жорсткі і не зовсім повчальні. Треба уважно ознайомитися з грою, коли хочеш її придбати.


Психологи вважають, що гра, як і будь-яка інша діяльність, істотно впливає на дитину. Де­далі ширші спілкування з комп'­ютером призводять до того, що дитина починає відчувати себе всевладною, оскільки за її бажан­ням зникають усі неприємні герої та персонажі. А це у свою чергу призводить до певного спотво­рення оточуючої дійсності.

Існує ще одна ... Читати далі »
Просмотров: 1351 | Комментарии (0)

Лікування кропом

null

Ця ароматна й усіма улюблена травичка смачна не лише в салаті. З давніх давен кріп використовується і як спеція, і як лікарська рослина. Він наділений се­чогінною, проносною, гіпотензивною, проти-судомною і зас­покійливою дією. На початкових стадіях гіпертонії, атероскле­розі судин головного мозку, що супровод­жуються головними болями, хронічною коронарною недос­татністю, потрібно 2 ст. л. подрібне­ного насіння кропу засипати в тер­мос, залити 0,5 л окропу, настояти приблизно годину, процідити й приймати по 1/2 склянки за півгоди­ни до їди 3-4 рази на день. При підвищеному внутріочному тиску 1 чайн. л. подрібненого насіння кропу залийте склянкою окропу, доведіть до кипіння, настоюйте протягом 1 год., процідіть. Приймайте по 1/4 скл. 3-4 рази на день до їди. Курс лікування - 3 тижні, перерва -10 днів. Після перерви процедуру повторіть. Для зменшення спазмів органів черевної порожнини та поліпшення травлен­ня: 2 стол. л. подрібне­ного насіння залийте 2 скл. окропу, настоюйте 2 год., процідіть. Прий­майте по 1/2 склянки за півгодини до їди 3-4 рази на день.

... Читати далі »
Просмотров: 1678 | Комментарии (0)

Календула - перша серед усіх рослин

nullЗ латинської слово "календа" перекладається як "початок усього, що відбувається у світі". Так називається перший день кожного місяця в календарі древніх римлян. Цей же корінь слова - у назві квітки, яку назвали першою серед усіх рослин на Землі.

Календула має чудову здатність добре впливати на шкіру Отож ек­стракт з квіток календули додають до косметичних мазів, відновлюючих кремів, використовують для ліку­вальних ванн. Люди, які піклують­ся про свою красу, використовують календулу, бо ця рослина чудово прохо­дить навіть для найчутливішої шкіри.

Календула чудово допомагає і підліткам, які мають проблемну шкіру. Коли на обличчі з'являються вугри, візьміть 1 столову ложку настоянки календули, залийте склянкою теплої води, додайте трошки пшеничного борошна розмішайте до утворення однорідної маси. Накладіть її товстим шаром на обличчя, тримає­те 30 хвилин, а потім змийте.

Мазь з календули швидко загоює рани, лікує дерматити, варикоз, має бактерицидну дію. Крім того, поліпшує циркуляцію крові в шкірі, робить її еластичнішою. Візьміть 20 г квіток, залийте 1/2 склянки 70% ... Читати далі »
Просмотров: 1410 | Комментарии (0)

Золотий вус

nullОстаннім часом багато говорять про корисність росли­ни, яку в народі називають золо­тим вусом, або дихоризандрою.


Золотий вус, домашній женьшень, далекосхідний вус, кукурудзка. живе волосся, або венерине волосся - це все назви однієї рослини, наукова назва якої Callisia grarans (калісія). Вона належить до тієї ж родини, що й дихоризандра, але це - зовсім різні росли­ни! І плутати їх - помилка.

Учені-медики довели високу ефек­тивність використання препаратів для лікування ран, опіків, хронічних вира­зок, обморожень. Проте вчені зас­терігають, що навіть під час зовнішнь­ого використання рослини необхідна попередня консультація з лікарем, а у разі внутрішнього вживання ймовірне ушкодження голосових зв'язок, унаслідок чого голос сідає, і віднов­люється після цього з великими труд­нощами.

Нині рослину поки що не внесено до списку дозволених для офіційного ви­користання в нашій країні, тому вико­ристовується лише в народній меди­цині. Сировиною Для приготування ліків є бокові пагони, листя та сік, отри­маний з цих частин рослини.

Способи використання золотого ву­са такі: спиртова настойка, на ... Читати далі »
Просмотров: 3927 | Комментарии (0)