Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 19 » Догляд за дитячим волоссям
18:36
Догляд за дитячим волоссям

Догляд за дитячим волоссямnull

Структура волосяного покриву закладена в нашо­му організмі генетично, і змінити її не можна. Але якщо ви хочете, щоб волос­ся у дівчинки було здоро­вим і добре росло, зверніть увагу на його живлення; воно має отримувати дос­татню кількість вітамінів мікроелементів. Косметичні засоби для зміцнення во­лосся дітям застосовувати не рекомендується, краще скористатися народними засобами: мити волосся кропив'яним відваром, пи­вом, яєчним жовтком, чор­ним хлібом,


Темно-зелений колір брокколі у поєднанні з картоплею надає цій страві апетитного вигля­ду. Брокколі, яка має міцний присмак і аромат, з картоплею чи дитячим рисом - чудовий спосіб познайомити вашого малюка з новими про­дуктами.

Почистіть і наріжте дольками 1 картоплину середніх розмірів, покладіть у каструлю, за­лийте невеликою кількістю кип'ятку, накрийте кришкою і варіть на слабенькому вогні 10 хвилин. Потім додайте 85 г невеликих брок­колі, знову доведіть до кипіння і варіть на слабенькому вогні ще 5-10 хвилин до повної готовності. Злийте воду, змішайте за допомо­гою міксера з невеликою кількістю відвару, поки не утвориться пюре. Заправте невеликою кількістю дитячого молока для більш ніжного смаку. (Для дітей, яким більше 4-х місяців).


Овочеве тріо

Придумайте своє поєднання овочів для цьо­го рецепту. Комбінація з 2-х або 3-х смачних овочів дозволить вам приготувати чудову стра­ву для дитини. Також можна використати охо­лоджені, готові до споживання, свіжі і заморо­жені овочеві суміші. Перш ніж готувати пюре, переконайтеся, що овочі добре зварені. Про­мийте і нашинкуйте 1 невеличку цибулину-порей (тільки білу частину), покладіть у кастру­лю, залийте невеликою кількістю кип'ятку, на­крийте кришкою і варіть на слабенькому вогні 10 хвилин. Додайте 155 г порізаних грибів і невеликий тонко порізаний кабачок. Накрийте кришкою і варіть ще 5-10 хвилин, доки овочі не стануть м'якими. Злийте воду, збийте за допомогою міксера з достатньою кількістю ди­тячого молока до утворення пюре необхідної консистенції (Для дітей, яким більше 5 місяців).

Порада

Овочеві пюре варять недовге, бо вони втра­чають значну кількість корисних властивостей (руйнуються вітаміни, розчиняються у воді міне­ральні солі). Тому овочі заливають кип'ятком і варять, накривши кришкою. Воду з-під овочів треба використовувати для супу чи для запра­вок. Пюре треба давати дитині одразу ж після приготування.

Суп-пюре з ранніх овочів

Візьміть 100 г картоплі, 50 г моркви, ЗО г брукви і 15 г цибулі-порею чи петрушки. По­чистіть, нашинкуйте і тушкуйте у невеликій кількості води під кришкою до м'якості. Натріть на тертці гарячими, роз­ведіть водою, в якій ва­рилися овочі, і додайте 50 г гарячого молока. Посоліть, добре розмі­шайте, підігрійте, але не до кипіння. У готовий суп додати 1/2 чайної ложки вершкового мас­ла.

Подавати з грінка­ми. У суп-пюре можна додати протерту печін­ку.

Яйця варені

На рідко - опустити у холодну воду, як тільки вода закипить, вийняти.

У "мішечок" - опус­тити в холодну воду і варити 1/2 хвилини.

На круто - опустіть у холодну воду, коли вода закипить, каструлю в зніміть з вогню і постав­те в тепле місце на 10 хв. (не переварюйте)

Яєшня

Яйце розбити і вилити на тарілку (таким чином ви будете впевнені, що воно свіже). Розтопити шматочок масла на маленькій сково­роді і обережно вилити туди яйце. Коли білок почне гуснути, припідняти його ножем. Трохи посолити.

 
Яєшня із шпинатом

Почистіть 80 г шпинату від товстих стовбурчиків, добре промийте, наріжте, тушкуйте у маслі під кришкою. Коли шпинат стане м'яким, влийте туди яйце, розмішайте із столовою лож­кою молока, посоліть. Дайте йому загуснути, для чого трохи потрясіть сковорідкою.

Рисова каша

40-50 г рису перебрати, помити, залити склянкою кип'ятку, варити 50-60 хв., після чого влити склянку молока і варити до густоти.

Якщо кашу варити на половинному молоці (тобто додати тільки 1/2 склянки молока), то у готову кашу додати 1 /2 сирого жовтка, розтер­того з 1 чайною ложкою вершкового масла. Цукор додається за бажанням.

Рисовий пудинг

Помити у холодній воді 40 г рису, залити склянкою кип'ятку, покласти 1 чайну ложку (10 г) цукру, варити на повільному вогні 1 годину Дати охолонути, додати жовток і збитий білок. Варити на водяній бані 45 хв. у формі, зма­щеній маслом.

Подавати зі солодкою підливою з протертих родзинок і чорносливом.

Рисові котлети

Зварити у воді 50 г рису в густу кашу протерти гарячим через сито; додати 1/5 яйця З г борошна, солі, розтерти до гладкості. Вик­ласти на дошку, змочену водою, сформувати 2 котлети, обкачати їх у просіяних сухарях з бо­рошном, смажити на маслі. Подавати з томат­ним, грибним соусом або сиром.

Чорнослив

Вимити 40 г сухих слив, залити кип'яченою водою (щоб їх тільки накрило). Залишити у воді на ніч, варити під кришкою у тій же воді з 20-ма г цукру.

Кисіль із сухофруктів

30 г сухих фруктів перемити, залити холод­ною водою за 2-3 години перед варінням. Ва­рити під кришкою 1/2 години. Для немовлят кисіль роблять лише на відварі з фруктів. Для старших дітей м'які фрукти втираються (абри­коси). Груші, сухі яблука, вишні використову­ють тільки для відвару.

Смачного!

Категорія: Для дітей | Переглядів: 1643 | Додав: Dar4ik | Теги: Для дітей, Догляд за волоссям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: