Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Лютий » 1 » Догляд за руками. Народні рецепти
00:50
Догляд за руками. Народні рецепти

nullДогляд за руками

Красиві руки - це візитна картка жінки. Тому варто присвятити догляду за руками трохи більше часу.

Руки з потрісканої, Затовстіло шкірою корисно змочувати сирим молоком, кілька хвилин потримати в теплій ванні, приготовленої найкраще з відвару лляного насіння. Після цього руки старанно підсушити, натерти соком лимона, потім рясно змастити хорошим кремом. Можна після ванночки натерти руки оливковою олією, змішаним з декількома краплями лимонного соку. На руки одягнути бавовняні рукавички і залишити їх на всю ніч.

Сильно забруднені й потемнілі від домашньої роботи руки вибілюються за допомогою кашки з вареного розтертого картоплі, лимонного соку і молока.

При червоності і синюшності рук частіше робіть гарячу ванночку з сольового розчину (100 гр. Морської солі на 1 літрі води). Тривалість - 20 хвилин. Після ванночки помасажуйте шкіру рук протягом 1-2 хвилин, втираючи в неї суміш зі столової ложки камфорного спирту і столової ложки камфорного масла. Потім зверху нанесіть тонкий шар крему для рук.

При чутливій шкірі рук робіть на ніч теплі содові ванночки. До і після процедури змащуйте руки кремом і масажуйте їх. Крем для рук можна зробити самим:
суміш трав (календула, кульбаба, подорожник, кропива) заваріть окропом (1 ст. л. на склянку води), на 2 ст. л. настою додайте 50 гр. внутрішнього свинячого (курячого) жиру, столову ложку меду і 2 ч. л. рослинного масла, перемішайте.

Ванночки для рук

• Залити 1 столову ложку розтертих листя подорожника 1 л води. Тримати руки у ванночці 10-15 хвилин, потім насухо витерти їх рушником і змастити жирним кремом для рук

• Залити 1 столову ложку квіток ромашки 1 л води, поставити на вогонь і прокип'ятити 5 хвилин. У миску налити відвар (температура 40-42 ° С), опустити туди руки на 15-20 хвилин. Після процедури втерти в шкіру жирний крем.

• Залити 1 столову ложку листя кропиви 1 л води. Ефективно застосовувати як тонізуючих ванночок для рук. Тримати руки в настої 10 - 15 хвилин, потім витерти насухо і змастити живильним кремом для рук.

• Залити 2 столові ложки дрібно нарізаного листя шавлії лікарського 2 склянками окропу, настояти до охолодження, потім процідити. Робити ванночки. Тривалість прийому ванни 10-15 хвилин.

• Корінь селери середньої величини залити 1 л води і кип'ятити 30 хвилин. Робити ванночки для рук.

• Залити 2 чайні ложки картопляного крохмалю 1 склянкою води, розмішати, долити 300 мл теплої води і потримати в цій воді руки, поки вода не охолоне. Після цієї процедури змастити руки морквяним маслом, яке можна залишити на ніч. Морквяне масло готувати наступним чином: натерти невеличку червону моркву на дрібній тертці, скласти в чашечку, залити рослинним маслом, щоб рівень його був на 2 пальці вище моркви.

Маски для рук

• Ретельно вимити свіже листя мати-й-мачухи, подрібнити їх і змішати 2 столові ложки кашки з 1 склянкою молока. Добре допомагає при сухій і обвітреної шкірі рук.

• Зварити картоплю, протерти через сито і змішати з молоком до кашкоподібного стану. Накласти кашку на руки на 10-15 хвилин. Картопля добре відбілює шкіру рук.

• Розтерти очищений картопля з молоком до кашоподібного стану і додати 8-10 крапель касторової олії. Приготовлену гарячу масу розкласти на тканині і обмотати нею кисті рук. Компрес тримати до повного охолодження маси. Замість картопляної маси можна використовувати і звичайний картопляний клейстер. Для його приготування розчинити 1 столову ложку крохмалю в 0,5 склянки холодної води і заварити 1 л крутого окропу. Дати суміші трохи охолонути і додати 10 крапель касторової олії.

Креми для рук

• Залити 1 столову ложку листя подорожника 1 склянкою окропу, настоювати 8-9 годин, накривши кришкою, потім процідити. Розтерти 50 г вершкового масла з 1 чайною ложкою меду, додати 1 чайну ложку настою подорожника і все ретельно перемішати.

• Замість листя подорожника можна використовувати квітки ромашки аптечної, траву череди, квітки календули.

• Змішати і розплавити на водяній бані наступні компоненти: 2 столові ложки ланоліну, 1,5 чайної ложки олії какао, 1 столову ложку бджолиного воску, 5 чайних ложок рідкого парафіну, 1 чайну ложку мигдалевого масла. Повільно додати ретельно перемішані до повного розчинення 0,25 чайної ложки бури з 2 столовими ложками води. 

Треба пам'ятати, що доглянуті руки свідчать про акуратність і охайність людини.

Категорія: Догляд за руками - народні рецепти, засоби | Переглядів: 1669 | Додав: Dar4ik | Теги: Догляд за руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: