Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Лютий » 5 » Догляд за шкірою обличчя народними методами
16:24
Догляд за шкірою обличчя народними методами

Догляд за шкірою обличчя народними методами

nullОстаннім часом все більшою популярністю у догляді за шкірою і волоссям користуються народні кошти. Поступово ми повертаємося назад - до природи, до знань наших предків, у яких було багато секретів по збереженню молодості і краси.

Достовірні джерела свідчать, що ще за 4000 років до нашої ери вже застосовували косметичні засоби. Саме слово «косметика» грецького походження і означає прикраса, прагнення за допомогою різних засобів і способів догляду за шкірою і волоссям поліпшити свою зовнішність.
Багатьом відомий той факт, що за часів Клеопатри почали використовувати декоративну косметику, природно на натуральній основі. А такі визнані рослинні косметичні засоби, вихідці з давньої Персії, як хна і басма, успішно застосовуються і в наш час.
У Стародавньому Римі були дуже популярні різні ванни, особливо запашні, для ароматизації яких часто використовувалися пелюстки троянд.
У середні століття світські дами приймали ванни з молока, червоного вина, суничного і персикового соків, ванни з мигдальними висівками і т.п.
У I-IX століттях нашої ери косметика була особливо розвинена в Італії, звідси вона поширилась у Францію, а потім і в інші країни Європи. Пізніше за все вона прищепилася в Росії. Безсумнівно, велика заслуга в цьому належить Петру I. Традиційна побутова косметика у російських жінок грунтувалася на застосуванні продуктів тваринного і особливо рослинного походження: молока, кисляку, сироватки, сметани, хлібного квасу, меду, рослинного і вершкового масла, огірків, капусти, моркви, буряків, м'яти, ромашки, чистотілу, подорожника, кропиви, хмелю і т.п.
Про історію косметики можна говорити дуже довго. Розглянемо застосування секретів натуральних засобів, що дійшли до наших днів, в сучасних умовах.

Маски, як і креми, накладають по напряму шкірних ліній: від середини підборіддя - до мочок вух; від кутів рота - до середини вушних раковин, від середини верхньої губи, крил носа - до верхньої частини вушних раковин, від середини чола до скронь; на переніссі - від спинки до кінчика носа, по бокових поверхнях носа і від спинки до основи.

Перед тим як застосувати маску, треба вмитися або протерти обличчя лосьйоном, відповідним типу вашої шкіри.

На шкір) - навколо очей маску накладати не слід. Цю область треба змастити живильним кремом, після чого на 2-3 хвилини покласти на обличчя змочену в гарячій воді лляну серветку. Від тепла м'язи розслаблюються, завдяки чому живильні речовини краще вбираються в шкіру. Компрес краще готувати з настоєм рослин - квіток ромашки, листя мати-й-мачухи і обліпихи, квіток деревію і ін При чутливій шкірі від гарячого компресу слід відмовитися.

Маску залишають на обличчі 15 - 20 хвилин, потім змивають теплою водою і обмивають обличчя холодною.

Фруктові маски можна робити і взимку, використовуючи для цієї мети свіжозаморожені ягоди і фрукти.

Якщо на обличчі активно ростуть жорсткі волосся або розширені судини, то маски робити не слід. 

Догляд за жирною шкірою обличчя

Догляд за сухою шкірою обличчя

Як повернути молодість шкірі обличчя?

Категорія: Догляд за обличчям - народні рецепти, засоби | Переглядів: 4202 | Додав: Dar4ik | Теги: Догляд за обличчям | Рейтинг: 2.2/4
Всього коментарів: 1
1 Наталка  
0
Народні методи завжди працювали і будуть працювати. Але не варто забувати про головні правила краси, яких слід дотримуватися. Ось, наприклад, тут http://nemalababaklopoty.com/doglyad-za-shkiroyu-oblichchya-6-pravil-krasi.html декілька з них, але далеко не всі. Тому перш ніж користуватися народними методами, приділіть трохи уваги тому, чи правильно ви піклуєтесь про шкіру в повсякденному житті без використання допоміжних засобів

Ім`я *:
Email *:
Код *: