Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Лютий » 05

Цілющі властивості лазні

nullСкинути з душі вантаж повсякденних турбот, перетворити шкіру в шовк, зміцнити здоров'я - все це можна зробити, відвідавши парну. Адже сьогодні сауни і лазні стали такими ж популярними і доступними, як і в старі добрі часи.

Лікувальні властивості лазні
У парній ви можете не тільки зміцнити здоров'я, а й буквально «випустити пару», розслабитися, забути про суєту повсякденності. Що стосується тіла, то гаряче повітря парної покращує кровообіг, знімає напругу в м'язах, позбавляє від втоми і дарує відчуття приємної розслабленості. І це далеко не всі чарівні властивості банних процедур.

Першою відгукується на парну шкіра. Під дією високої температури відкриваються пори, завдяки чому вона - і через неї і весь організм - очищається від токсинів. Крім того, зміна температур при переході з парильні під прохолодну воду душу або басейну робить шкіру пружною, що особливо актуально в холодні пори року, а також після різкого схуднення і після вагітності.

Лікарями давно доведено і благотворний вплив банних процедур на нервову систему. Проте не перестарайтеся з тривалістю і температурою ... Читати далі »
Просмотров: 1304 | Комментарии (1)

Як швидко схуднути?

nullЛазня - це унікальний засіб оздоровлення. У лазні потужно активізується кровообіг і обмін речовин. А це перший етап боротьби із зайвою вагою і особливо з целюлітом. Адже целюліт - це насамперед порушення течії крові і лімфи в сполучній тканині біля жирових клітин, і як наслідок тужавіння цієї сполучної тканини, потовщення сполучнотканинних перегородок. У лазні, при дії гарячого сирого повітря і активного масажу березовим віником, живлення клітин відновлюється, кров починає проникати в ті місця організму, які були раніше недоступні, сполучна тканина розм'якшується і целюліт потроху починає відступати. 


До речі, зазначу, що бажають схуднути повинні приходити в лазню голодними, а бажаючі набрати вагу, навпаки, повинні трохи перекусити приблизно за 1 годину до лазні. 

Лазня неймовірна корисна при захворюваннях суглобів, особливо деформуючих артритах. Тепло, похльоскування віником, перерозподіл крові і лімфи в організмі сприяють прип ... Читати далі »

Просмотров: 1854 | Комментарии (0)

Поганий запах з рота

Виникнення неприємного запаху з рота в більшості випадків пов'язано з гігієнічним станом ротової порожнини.


nullВизначити, як пахне власне дихання
Треба лизнути зап'ясті, дати слині підсохнути приблизно п'ять секунд, а потім понюхати це місце. Приблизно так і пахне своє дихання. Або, якщо бути точним, так пахне передня частина яхика.
Тепер треба з'ясувати, як пахне задня частина язика. Для цього слід взяти ложку, перевернути її, і наскрібши їй саму далеку частина язика. (Не треба дивуватися, якщо при цьому починається почуття нудоти). Потім потрібно подивитися на решту на ложці речовина, яку відскребли з язика, - зазвичай воно густе і білуваті. А тепер треба понюхати його. Саме такий запах дихання (на відміну від запаху передньої частини язика), швидше за все, відчувають оточуючі.

Тепер треба з'ясув ... Читати далі »

Просмотров: 3585 | Комментарии (1)

Догляд за шкірою обличчя народними методами

nullОстаннім часом все більшою популярністю у догляді за шкірою і волоссям користуються народні кошти. Поступово ми повертаємося назад - до природи, до знань наших предків, у яких було багато секретів по збереженню молодості і краси.

Достовірні джерела свідчать, що ще за 4000 років до нашої ери вже застосовували косметичні засоби. Саме слово «косметика» грецького походження і означає прикраса, прагнення за допомогою різних засобів і способів догляду за шкірою і волоссям поліпшити свою зовнішність.
... Читати далі »
Просмотров: 4203 | Комментарии (1)