Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 7 » Догляд за волоссям народними методами
18:45
Догляд за волоссям народними методами
Догляд за волоссям народними методами

Для того щоб наше волосся було здорове та красиве, потрібно за ними постійно доглядати. Якщо у вас катастрофічно випадає волосся, січеться, дуже повільно росте, не лякайтеся і не біжіть скуповувати ящиками розрекламовані бальзами і маски.
Щоб волосся було здорові і красиві потрібно правильно харчуватися щоб у наш раціон входили вітаміни А, С і Д, комплекс вітамінів групи В, (цинк, залізо і, звичайно ж, жирні кислоти, що містяться в рослинних оліях, відновлюють структуру волосся і допомагають їм світитися здоров'ям), шкоди волоссю приносять також шкідливі звички.

 
Наші бабусі користувалися природними шампунями, і їх волосся було здоровим і красивим, вони втирали у волосся живильні суміші. Втирання поживних сумішей це свято для волосся. Волосся і шкіра голови отримують цілющі речовини, яких потребують. Для втирання використовують як продукти промислового виготовлення, так і численні домашні засоби

Промислові продукти мають різні назви - бальзами, кондиціонери, лікувальні шампуні, гелі, емульсії, маски, креми для волосся. Уважно ознайомтеся з інструкцією. Деякі способи використовують перед миттям голови, інші після нього (це стосується і домашніх засобів.

Якщо з'явилися ознаки сухості, ламкості, якщо волосся січеться або сплутується у вузлики, вам необхідно зробити процедуру втирання засобу. Незабаром після завивки, освітлення, забарвлення, перманенту вам не завадить лікувальне втирання, щоб повернути волосся в нормальний стан, щоб воно знову стало слухняним, пухнастим і не мало вигляду пучки соломи.
Живильні суміші бувають двох типів: швидкої і глибокої дії.
Швидкодіюча суміш - це, як правило, збагачена білками рідка суміш, яку втирають у щойно помиті волосся. Вона пом'якшує його, надає пружність і пишноти. Однак такі суміші швидко потрібно змити, інші залишаються на волоссі, утворюючи захисне покриття.

Суміші глибокої дії в основі містять жири і масла. Їх втирають у волосся і потім залишають на 10-30 хв, щоб цілющі речовини всмокталися глибоко у волосся, що недавно піддавалося якого шкідливого впливу, наприклад, його невдало пофарбували.
Якщо волосся в критичному стані, таке втирання треба повторювати кожного тижня, поки не досягнете позитивного результату. Взагалі досить однієї процедури на 3-4 тижні, щоб підтримувати волосся в кращому вигляді.

Процедура втирання нескладна. Ви поділяєте волосся на пасма вниз від маківки і ватним тампоном втирають в проділи лікувальну рідину. Зручніше це робити кінчиками пальців. Таким чином не тільки втирають рідину в шкіру голови і у волосся, але і роблять легкий масаж. Це сприяє припливу крові до коренів волосся і покращує їх живлення. Надлишки рідини можна видалити, протираючи волосся сухим рушником.

Кілька рецептів для лікувальних втирання

Рецепт для сухих і ламких типів волосся.

Гаряча оливкова олія. Нагрійте дві столові ложки оливкової олії, м'яко Утріть в шкіру голови, необхід жодної ділянки. Змочіть рушник гарячою водою і намотайте на голову. Коли рушник охолоне, знову змочіть його в гарячій воді. Повторіть два-три рази, щоб масло повністю всмокталася в шкіру і волосся. Потім інтенсивно промийте.

Нагрійте 100 г касторової (рицинова олія, Утріть, масажуючи, у шкіру голови і у волосся. Обережно розчешіть волосся. Загорніть гарячим вологим рушником - настільки гарячим, наскільки зможете витримати. Потримайте півгодини, потім вимийте голову.

Щоб сухим волоссям повернути блиск і еластичність, їх треба «підгодувати ». За годину до миття (нагадуємо: мити сухе волосся слід через 8 - 10 днів) змастіть коріння волосся касторовою олією. Потім голову покрийте пергаментним папером, зверху оберніть на-мочених в гарячій воді і добре віджатим махровим рушником і зав'яжіть хусткою або шарфом.

Корисно і таке масло для волосся: 100 г свіжих, дрібно нарізаних коренів ріпі залийте 200 г рослинної олії, залиште на добу, потім проваріть на слабкому вогні 15 хв. Коли суміш охолоне, процідіть її. Перед миттям коріння волосся рясно змастіть маслом і укутайте голову, як описано вище. Через 2 год волосся ретельно вимийте.


Білкова суміш.

Рекомендується для відновлення волосся всіх типів.

Збийте два яйця і, продовжуючи збивати, додайте 1 ст. ложку оливкової олії, столову ложку гліцерину і 1 ст. ложку яблучного оцту Втирайте у волосся після миття голови і полоскання. Залиште на 15-20 хв. прополощіть.
Категорія: Догляд за волоссям - народні рецепти, засоби | Переглядів: 2968 | Додав: Dar4ik | Теги: догляд за волоссям народними метода | Рейтинг: 1.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: