Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 16 » Домашнє вино
01:12
Домашнє вино
Домашнє вино

Домашнє вино - джерело вітамінів, мінералів і гарного настрою, якщо
дотримуватись міри при його вживанні. Міцність домашніх вин 12-16 градусів. І цього достатньо! Правильно приготоване вино має ніжний смак і аромат тих ягід і фруктів, із яких воно зроблене. Пропонуємо вам кілька рецептів вин. Вино домашнє виноградне

Виноград помити холодною водою, зняти з гілочок, помістити в чисту тару, розім'яти дерев'яним товкачиком, накрити тканиною і поставити на 3-4 дні в тепле місце, потім віджати сік, додати в нього цукор (на 1 л соку 100 г цукру), вилити сусло у скляній чи глиняний посуд, поставити водяний затвор. Залишити в теплому місці до закінчення бро­діння, потім зняти з осаду і розлити по пляшках.

 

Вино з груш

Для приготування вина можна використати не тільки десертні сорти груш, а й дикі лісові.

Груші - 10 кг, цукор - 5 кг, вода - 19 л. Груші вимити, подрібнити, додати 1 кг цукру, залити во­дою і витримати 5 днів при кімнатній температурі. Потім злити сусло, процідити, віджати, дода­ти 4 кг цукру, розчинивши його у невеликій кількості відлитого сусла, додати винні дріжджі і поставити під водяний затвор. Частину цукру мож­на замінити медом, вино від цього буде смачнішим. Після закінчення бродіння вино зняти з оса­ду (це можна зробити 2 чи 3 рази), розлити по пляшках і поставити на зберігання.

 

Яблучне вино з апельсиновим ароматом

Яблука - 10 кг, цукор - 5 кг, апельсини - 5 шт., вода 5 л.

Яблука вимити, подрібнити, дати 1 кг цукру, витримати 5 температурі, потім сусло злити і процідити залишивши мезгу. Додати цукор, що залишився, поперед­ньо розчинивши його в невеликій кількості сусла, додати винні дріжджі, туди ж покласти цедру, стерту дрібною терткою з апельсинів, і віджати з них сік. Суміш поставити під водяний затвор і витримати до закінчення бродіння. Після цього зняти вино з осаду, процідити. Для поліпшення смаку витрима­ти в прохолодному місці 2-3 дні, зняти ще раз з осаду, розлити по пляшках і поставити на збері­гання.

Вино із чорної горобини

Горобина чорна (аронія) - 8 кг, цукор - 5-6 кг. вода 10 л.

Вимити і розім'яти чорну горобину, додати 1 кг цукру, винні дріжджі, залити водою і витримати 5 днів під повітре проникаючим корком. Одержане сусло процідити, додати цукор, що залишився, і поставити під водяний затвор. Після закінчення бро­діння вино зняти з осаду і процідити, вийня­ти. Вино витримати в прохолодному місці 2-3 дні, знову зняти з осаду, розлити по пляшках, закор­кувати і поставити на зберігання.

У приміщенні, де бродить вино, не повинно бути квашених овочевих заготовок, таких як капуста, огірки і т. д.

Вино, як правило, бродить в теплому місці при температурі 20 градусів.

Бродіння краще проходить в теплому при­міщенні, в темній тарі, прикритій світлонепроникаючою тканиною.

Ягоди і фрукти брати тільки дозрілі. Не можна переробляти гнилі ягоди і фрукти, навіть якщо вони очищені від гнилі.

Хороше вино можна одержати тільки при бродінні під водяний затвором.

Тара для приготування вина повинна бути абсо­лютно чистою.

Для виготовлення вина використовують винні дріжджі, які можна купити або приготувати в до­машніх умовах.

Вино з калини

Ягоди калини відокреми­ти від плодоніжок, подрібни­ти, додати воду та цукор і поставити на бродіння на 3-4 дні. Тоді злити сік і додати воду, що залишилася, і час­тину цукру. Цукор слід до­давати порційно на 4-й, 7-й і 10-й день бродіння. Загальну кількість води і цукру для готування різних вин зазначено нижче - на 1 л соку для столового вина -1,7л води і 300 г цукру;

- для десертного вина. -0,5л води і 350 г цукру;

- для лікерного вина -150 мл води і 400 г цукру.

Вино готують за звичайною технологією, але краще з калини приготувати наливку.

Настоянка на калині

0,5кгягід калини, 500млгорілки.

Калину перебрати. З великих галузок зняти ягоди, маленькі можна викорис­товувати цілком. Ягоди пересипати в друшляк, ретельно промити, викласти на паперові серветки, дати просохнути. Чисто вимиту і суху пляшку наповнити до половини ягодами калини. Не ущільнювати. Залити калину горілкою так, щоб ягоди були цілком покриті.

Можна зробити інтенсивніший настій, наповнивши пляшку ягодами не наполовину, а цілком. Але пам'ятайте, що калині притаманний дуже сильний лікарський запах.

Закрити пляшку корком, залишити в теплому місці. Через добу долити горілку, що залишилася, у пляшку з калиною. Щільно закрити, настоювати в сухому темному місці мінімум три тижні.


Категорія: Корисні напої | Переглядів: 6089 | Додав: Dar4ik | Теги: Напої | Рейтинг: 1.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: