Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 16 » Яйця корисні для очей
13:39
Яйця корисні для очей
Яйця корисні для очей

Яєчня, омлет, яйця "в смятку"  і "в круту" вже багато десятиліть і століть входять до нашого раціону. Вони тра­диційно складають основу сніданку в ба­гатьох країнах і сприймаються як деяка да­нина. Чоловіки, що постійно гарчать на нек­вапливих дружин, між іншим, із задоволен­ням проковтують на сніданок приготовану на швидку руку "глазунью", а самотні хо­лостяки нерідко роблять головною стра­вою свого меню.

Без яєць складно уявити яку-небудь здобну випічку, традиційний для святкового столу салат, а щавлевий суп без спокусли­во жовтіючого яйця здається чимось дале­ким і незнайомим. Так було, і здавалося, що так буде завжди. Але в один прекрасний момент яйцям була оголошена війна. Учені заявили, що регулярне споживання яєць спричиняє різке підвищення рівня холесте­рину в крові, а це, у свою чергу, стає причи­ною багатьох серйозних захворювань.

Здавалося б, цілком невинне сполучен­ня білка і жовтка було визнано фактором, що сприяє розвитку судинних і серцевих захворювань, хвороби Альцгеймера та безлічі інших негараздів. Однак зараз мож­на спокійно повернути яйця в наш раціон. Зайнявшись фундаментальним дослідженням того, як вони впливають на здоров'я людини, учені дійшли висновків, прямо протилежних більш раннім.

Яєчний холестерин нині цілком виправ­даний,   тому   що   він   не   потрапляє безпосередньо в кров, а отже, якщо у вас немає вродженого чи набутого порушення обміну речовин, ви можете з легкістю розпрощатися    із    традиційними яєчними страхами. Більш того, вітамін Е, що міститься в яйцях, мо­же стати ледь не панацеєю: при ре­гулярному вживанні в їжу яєць, він зміцнює серцевий м'яз і протидіє розвитку деяких форм раку.

Особливо корисні яйця для дівчаток у підлітковому віці: регулярне вживання варених яєць чи усе тієї ж яєчні, значно знижує ри­зик розвитку раку грудей. Сполучення вітаміну и і фосфору в яйцях ро­бить наші кістки і зуби міцними і здоровими, а вміст у яєчних жовтках лютеїну (каротиноїда з групи ксантофілів, що є присутнім у жовтій плямі сітківки ока), дозволяє уникнути проблем із зором.

Висновки про користь споживання в яєць були зроблені в результаті комплексного дослідження, у ході якого аналізувався з окремо взятих обстежень людей, не бояться холестерину і регулярно споживають у їжу яйця. Дослідники рекомендують звернути увагу на наявність яєць у і меню і жінкам, які хочуть схуднути. Відповідно одного із дієтологічних досліджень останнього часу, поїдання такого низь калорійного і нешкідливого продукту дозволяє значно зменшити вагу.

Порівняльний аналіз споживання двох меню для сніданку, однакових рівнем калорій, але різних тим, щ одне входили яйця, а в інше - ні, казав, що швидше худли жінки, вживали яйця.

Таким чином, якщо вас удале залякати, і ви з ганьбою вигнали жовтки і білки зі свого раціону, тепер можете спокійно, і навіть з пошаною,  вернути їх на стіл. Хіба що, не треба забувати принцип, що в усьому повинна бути присутня міра, а тому не с відразу починати поглинати яйця десятками, сподіваючись за їх допомогою справитися з усіма проблемами.
Категорія: Догляд за очима - народні рецепти, засоби | Переглядів: 1167 | Додав: Dar4ik | Теги: Догляд за очима | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: