Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Лютий » 5 » Як швидко схуднути?
18:04
Як швидко схуднути?

Як швидко схуднути?

nullЛазня - це унікальний засіб оздоровлення. У лазні потужно активізується кровообіг і обмін речовин. А це перший етап боротьби із зайвою вагою і особливо з целюлітом. Адже целюліт - це насамперед порушення течії крові і лімфи в сполучній тканині біля жирових клітин, і як наслідок тужавіння цієї сполучної тканини, потовщення сполучнотканинних перегородок. У лазні, при дії гарячого сирого повітря і активного масажу березовим віником, живлення клітин відновлюється, кров починає проникати в ті місця організму, які були раніше недоступні, сполучна тканина розм'якшується і целюліт потроху починає відступати. 


До речі, зазначу, що бажають схуднути повинні приходити в лазню голодними, а бажаючі набрати вагу, навпаки, повинні трохи перекусити приблизно за 1 годину до лазні. 

Лазня неймовірна корисна при захворюваннях суглобів, особливо деформуючих артритах. Тепло, похльоскування віником, перерозподіл крові і лімфи в організмі сприяють припливу кисню і поживних речовин, що підсилює відновні процеси в суглобах і кісткової тканини. 



Крім того, через пори розігрітій шкіри виділяється 0,5 -1,5 літра поту, а разом з ним виводяться солі, молочна кислота, сечовина та інші продукти розпаду органічних речовин. Через це полегшується робота нирок, поліпшується водно-сольовий обмін. 

Протипоказана лазня при епілепсії, туберкульозі легенів, новоутвореннях, серцевої недостатності, стенокардії. Забороняється користуватися лазнею в гострій стадії захворювань. Лазня не рекомендується дітям до 3 років і вагітним жінкам. 

Коротко розповім про те, що і як потрібно робити в лазні. 

1. Перед тим, як зайти в парильню, замочіть віник в холодній воді, на голову краще всього одягнути яку-небудь шерстяну шапочку, а на ноги - легкі шльопанці. 

2. Перший захід - прогрівання. Спочатку посидьте хвилини 2-3 внизу, і тільки потім перебирайтеся наверх. Час прогрівання при першому заході 5-10 хв, а для новачків краще буде хвилини 3. 

Загалом, правило таке - сидіть, поки вам приємно, не треба ні на кого дивитися і думати "я вийду тільки після того, як отой мужик піде з парилки", не треба намагатися пересидіти когось. Так можна зіпсувати весь ефект від банної процедури і замість користі отримати тільки шкоду. 

3. Виходимо, відпочиваємо, насолоджуємося прохолодним повітрям. 

4. Йдемо паритися. Віник опускаємо в гарячу воду, або піддають пари і тримаємо віник біля цього пара, щоб він нагрівся. Парити спочатку треба тіло (тулуб), потім руки і ноги. 

Я не раджу робити більше 3 - 4 заходів у парильню, сумарний час перебування в парильні не повинно бути більше 15-25 хвилин. 

Оптимальна температура в парилці 60-70 градусів Цельсія, у сауні - не більше 90 градусів. Більш висока температура буде обпалювати гортань, і збільшує ризик захворювання на рак горла. 

У лазні категорично забороняється пити алкогольні напої. Завжди пам'ятайте, що цим способом відправили на той світ не мало неугодних чиновників і навіть імператорів - парили їх у лазні, а потім пропонували випити. Хворе серце не витримує такого навантаження. 

Краще випити сік, трав'яний чай або мінеральної води. 

Баню ідеально відвідувати 1 раз на тиждень. Більше рідкісне відвідування знижує ефективність, а більш часто виправдано лише на дуже короткий період, тому що веде до великої втрати мікроелементів з потом. 

Дуже часто лазня використовується як засіб для сгонки ваги. Зазвичай цим засобом користуються досвідчені спортсмени. За один сеанс у лазні як правило скидається приблизно 2 кг ваги. Для того щоб досягти такого ефекту потрібно стимулювати рясне потовиділення, зазвичай для цього вдаються до одного з двох способів - натирають тіло або мед із сіллю, або 76-градусним спиртом. 

Сіль змішується з медом і цією сумішшю, як вазеліном, натирають ще до лазні сухе тіло, і тільки потім заходять в парну. 

Спиртом ж натираються вже на банному полиці, інакше можна обпалити тіло, а в умовах вологої і жаркої парної процедура натирання спиртом проходить безболісно. 

Ці обидва засоби викликають рясно потовиділення, що продовжується і після виходу з парилки. І саме тому після парилки можна охолоджуватися, тому що це зупинить потовиділення, тому той хто хоче схуднути, повинен перетерпіти і не повинен стрибати в басейн або бігти під душ. Не можна охолоджуватися! Можна тільки облитися гарячою солоною водою. Потім треба пройти в роздягальню (передбанник), там загорнутися в простирадло, теплий халат або ковдру і сидіти (а краще лежати) і потіти. Треба перечекати поки не закінчиться потовиділення, а це приблизно 30 хвилин. Пити теж багато не можна - всього один ковток води або часточку лимона. 

Коли 30 хвилин пройшло і потіння припинилося, треба йти під теплий душ - змити піт і сіль. Потім треба витертися насухо і знову йти паритися. 

І так кілька разів. З кожним заходом у лазню виділяється все менше і менше поту - ось тоді і можна випити півсклянки води, щоб підсилити потовиділення. 

Зауважу ще таку річ - чим товще жир, тим більше треба працювати віником - жир має низьку теплопровідність і якщо жиру багато, то його треба якомога більше розігрівати віником або масажем. 

До речі, довго сидіти в парильні не можна - це ілюзія, що чим більше висидиш, тим більше "виплавити" жиру. Треба зробити серію короткочасних, хвилин по 8, заходів і як можна довше потіти між ними в передбаннику. 

Якщо вам ганяти вага не потрібно, то паритися треба трохи інакше - треба обов'язково включати холодові процедури, тобто обливання холодною водою, холодний душ або плавання в басейні з холодною водою. Це істотно підстьобне і зміцнить ваш імунітет. Про простудні захворювання ви забудете зовсім. Схема холодових процедур така: гаряче - холодне - гаряче. Тобто будь-яку холодну процедуру треба закінчувати гарячим прогріванням. Це пов'язано ось із чим. Коли клітина швидко охолоджується, то для того, щоб підтримати температуру клітини на необхідному рівні, клітина змушена швидко спалювати велику кількість внутрішньоклітинного цукру. Утворюється велика кількість продуктів метаболізму. А оскільки судини стиснуті від холоду, то їх відтік ускладнений. Тому для того, щоб полегшити виведення з клітини продуктів розпаду, необхідно знову нагріти організм. Тому, відразу після парилки сміливо обливайтеся крижаною водою, а після цього знову ідіть у парилку. І ще раз нагадаю - завжди закінчуйте холодне обливання гарячим. 

Наостанок, я б хотів трохи поговорити про застосування лазні в народній медицині, а точніше про те, як лазню можна використовувати для відновлення клітин у хворих органах. 

Наприклад, за допомогою лазні можна відновити нирки. Якщо у людини частина клітин нирок загинула, наприклад, через обмороження або неправильного харчування, то залишилися клітини нирок не можуть забезпечити гомеостаз крові. Людина починає страждати від підвищеного тиску, головного болю, починаються перебої в серце. Частина видільних функцій змушена взяти на себе шкіра, в результаті людина починає рясно і надмірно потіти. 

Так ось, за допомогою лазні можна наростити клітинний об'єм в нирках. Для цього за годину до відвідування парильні або фінської лазні необхідно з'їсти грамів 50-100 звареної нирки тваринного, а за 10-15 хвилин до входу в парилку необхідно випити від 0,5 до 1 склянки потогінного квасу. Якщо шкіра все-таки погано потіє, то її слід обтирати чаєм з багна. 

Потогінний квас готують так: на 3 літри води кладуть 1-2 склянки малини (можна малинового варення), 1 склянка цукру, 1 чайну ложку сметани. Всі міститься в теплі й блукає з доступом кисню протягом 10-15 днів. 

Потогінний чай готують так: у склянці води 1-3 хвилини кип'ятять одну столову ложку коренів багна або дві столові ложки листя берези. Для цієї мети можна також використовувати квіти липи або бузини. 

Справа в тому, що при хорошому потінні шкіри нирки частково відпочивають і швидко нарощують свій клітинний об'єм, тому що в крові міститься достатня кількість поживних для нирок речовин. 

З вищесказаного випливає, що надмірну пітливість виліковують через ще більш сильну потогінну процедуру. Як би клин вибивають клином, а в даному прикладі сильна пітливість усувається посиленим потінням. У дійсності, сильним потінням ми добиваємося звільнення нирок від роботи і даємо їм трохи галузі в режимі відпочинку. Якщо щотижня будуть проводитися подібні процедури, то незабаром нирки відросте до такого розміру, що перераховані вище симптоми зникнуть, а це означає, що нирки повністю відновилися. 

На додаток до сказаного зазначу, що і в цьому випадку в лазні небажано користуватися душем для миття тіла або холодним басейном, тому що при цьому втрачається властивість потіння. Душем можна користуватися тільки перед закінченням потогінних процедур. Під час потіння можна користуватися березовим віником, але не можна швидко охолоджуватися, тому що може настати всмоктування брудних елементів, наявних на шкірі. 

За допомогою лазні можна наростити клітини в печінці. Наприклад, при цирозі печінки клітини перероджуються і фактично стають недієздатними. Щоб наростити втрачені колонії печінкових клітин потрібно скористатися лазнею. Послідовність дій при цьому повинна бути такою. За годину до відвідування парильні потрібно з'їсти 50-100гр вареної печінки тварини, для того, щоб ввести в організм у достатній кількості необхідні для росту печінки мікроелементи. 

Далі за допомогою лазні та потогінних чаїв домагаються сильного потіння шкіри. Після закінчення потіння шкіра буде всмоктувати все, що знаходиться на її поверхні. Якщо в цей момент шкіру обтерти молочною сироваткою, змішаної з крейдою або риб'ячим жиром (можна натерти і просто очищеної оселедцем), то всі речовини, що знаходяться на шкірі, негайно вбереться. У цьому разі печінка частково відпочиває, а організм харчується вже не через печінку, а через шкіру. Подібна процедура дозволяє наростити клітинні тканини печінки. Після процедури підгодівлі організму через шкіру її слід обмити або обтерти оцтом. 

У лазнях можна лікувати і хвороби серця - задишка, прискорене серцебиття. Якщо людина страждає від того, що йому важко підніматися по сходах, в гору або просто на невелику піднесеність, важко фізично працювати або займатися спортивними вправами, то за допомогою лазні це все можна виправити за допомогою процедур, спрямованих на збільшення потужності серця. 

За годину до відвідування лазні треба з'їсти 50-100 г вареного серця тварини. За 15 хвилин до входу в парилку п'ють серцевий квас, який готують так. 

Беруть 3 літри води (можна брати воду з крана і не кип'ячену), 1 склянка рослини сірого желтушніка, або горицвіту, або конвалії, наперстянки, строфанту, шавлії, купени, додають один стакан цукру, 1 чайну ложку сметани. Всі бродить не менше 2 тижнів в теплому приміщенні (можна біля опалювальної батареї). Разова доза квасу - близько 0,5 склянки. 
Після парової процедури необхідно провести масаж тіла з метою поліпшення кровопостачання органів і кінцівок. Під час масажу серце відпочиває частково, так як велике навантаження по руху крові бере на себе масажист. Наявність мікроелементів, що надійшли від невеликої порції серця тварини, допомагає швидкому нарощуванню серцевої тканини. Десять-двадцять подібних процедур значно поліпшать серцеву діяльність. Практично, можна домогтися, що вищевказані порушення серця будуть повністю усунені незалежно від віку. 

Однак украй бажано, щоб на додаток до банних процедур людина почала щодня вживати гіркоти, наприклад, щодня з'їдати 0,1 г розмолотої трави сірого желтушніка. Гіркоти стимулює роботу підшлункової залози з вироблення інсуліну, який, розщеплюючи складні жири і цукру, забезпечує харчування серцю.

Категорія: Ефективні дієти, дієти для схуднення | Переглядів: 1855 | Додав: Dar4ik | Теги: Дієта, Корисно | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: