Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 19 » Як зробити самомасаж спини?
21:10
Як зробити самомасаж спини?

Як зробити самомасаж спини?

nullІснує чимало прийомів самомасажу. Та як, при­міром, зробити самому собі масаж спини? Вияв­ляється, можна. Навіть якщо немає тренажера і спеціальних приладів, підійде рівна тверда повер­хня — хоча б підлога, накрита килимком чи пле­дом, тоненькою ковдрою. А замість рук масажис­та "працюватимуть" наші м'язи і власна вага.

 
Сядьте, обхопивши ко­ліна руками і зімкнувши кисті "у замок". Трохи нахиліться вперед, округляючи спину. Плавно І відштовхніться ступнями І і, не розмикаючи рук, пе­рекотіться на спині назад. І Розімкніть руки, підкладіть їх під голову, ноги ви­пряміть. У такому поло­женні спокійно зробіть ї кілька глибоких вдихів і видихів. Потім ноги зі-і гніть, обхопіть руками і пе­рекотіться вперед. Вправу І повторіть 10—15 разів, і Вихідне положення те ж саме. Схиліть коліна в лі­вий бік, не торкаючись під­логи. Тепер виконайте по­передню вправу, перекочу­ючись за рахунок зміщено­го центра ваги тіла по лівому боку спини вперед і назад. Потім — по правому. І знову по центру. І так 5—10 разів.

Підігніть ноги, обхопіть їх руками, ляжте на спину. Тепер перекотіться на лівий бік. Спробуйте повернутися у вихідне положення. Якщо не виходить, допоможіть собі руками. Знову зімкніть їх трохи нижче колін і пе­рекотіться на правий бік. І так 5—10 разів.

Розвантажити спину і по­перек, а заодно потренува­ти м'язи живота допоможе наступна вправа. Ляжте на спину, випряміть ноги, ру­ки — уздовж тулуба. На видиху зігніть праву ногу та обхопіть її руками (пальці "у замок"), а голо­ву піднімайте, намагаючись торкнутися коліна. Із вдихом поверніться у ви­хідне положення. Потім те ж саме проробіть з лівою ногою. І так 5—10 разів.

Вихідне положення: ле­жачи на спині з прямими ногами. На видиху зігніть обидві ноги і потягніться головою до обох колін від­разу, намагаючись не допо­магати собі руками. На вдиху розпряміться.

Ці вправи не тільки роб­лять масаж спини, а й роз­вивають рухливість ніг у колінному і тазостегново­му суглобах, тонізують ор­гани черевної порожнини, поліпшуючи травлення і роботу кишечнику, усува­ють зайві жирові відкла­дення.

Категорія: Масаж - народна медицина | Переглядів: 1843 | Додав: Dar4ik | Теги: Масаж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: