Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 16 » Лікування короткозорості народними методами
14:04
Лікування короткозорості народними методами
Лікування короткозорості народними методами

Уже давно страждаю короткозорістю. Декілька вправ, що запобігли зниженню зору. Вправи ці ще й прекрасний засіб тренування організму і підвищення працездатності. їх можна робити усім, хто страждає тим же захворюванням, тільки пам'ятайте про протипоказання:

 

1) Для людей з короткозорістю більше 6,0 діоптрій, а та­кож із хронічними змінами на очному дні, небажані вправи з тривалими і напруженими переходами з положення сидя­чи в положення лежачи і назад.

2) Протипоказані ігри, при яких можливі зіткнення гравців, нанесення ударів у голову а також ігри, що вима­гають великої напруги.

3) Протипоказані вправи, що вимагають напруги і пов'язані зі струсом тіла (стрибки, підскоки).

Виконуючи вправи загальної лікувальної фізкультури, дивіться на руки і ноги, що рухаються. Це одночасно забез­печить тренування м'язів, що рухають очима.

 

Дві прості, але ефективні вправи:

1. Стоячи, дивитися тільки вперед на який-небудь пред­мет; повернути голову праворуч, потім ліворуч; повторити 8-10 разів у кожну сторону;

2. Стоячи, дивитися тільки вперед на який-небудь предмет; голову підняти, потім опустити, не змінюючи погляду; повторити 10 разів.

 

Для профілактики короткозорості про­понуємо наступні вправи (вихідне положен­ня сидячи, кожна повторюється 5-6 разів):

1. Відкинувшись назад, зробити глибокий вдих, потім, нахилившись вперед, видих.

2. Відкинувшись на спинку стільця, прикрити повіки, міцно замружити очі, відкрити повіки.

3. Руки на пояс, повернути голову вправо, подивитися на лікоть правої руки; повернути голову вліво, подивитися на лікоть лівої руки, повернутися у вихідне положення.

4. Підняти очі догори, зробити ними колові рухи за годин­никовою стрілкою, потім проти годинникової стрілки.

5. Руки вперед, подивитися на кінчики пальців, підняти руки догори (вдих), стежити очима за рухом рук, не підніма­ючи голови, опустити руки (видих).

Зазначені вправи бажано повторювати через кожні 40-50 хвилин зорової роботи в домашніх умовах. Тривалість од­ного тренування - 3-5 хвилин.
Категорія: Догляд за очима - народні рецепти, засоби | Переглядів: 2342 | Додав: Dar4ik | Теги: Догляд за очима | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: