Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 16 » Лікування шпор
02:42
Лікування шпор
Лікування шпор

Кісткові розростання у вигляді шипа або дзьоба в області підошовної поверхні бугра п'яткової кістки або біля місця прикріплення ахіллового сухожилля прийнято називати шпори п'ят. Найчастіше шпори п'ят є наслідком інволютивних процесів людського організму і виявляються як анатомічна особливість у осіб середнього похилого віку.

Причинами утворення шпор можуть бути подовжнє плоскостопість, гостра і хронічна травма, ревматизм, інфекція, судинні та нейродистрофічні розлади.

Народні рецепти

Один старо­давній і ефективний рецепт лікування шпор на ногах. Для оцього знадобиться 1-1,5 кг тор­фу (але не брикетованого), який варто підігріти до темпера­тури 70-80 градусів. Перед нагріванням додати в посудину 50-100 мл. води, щоб торф не пригорів, а ще його варто постійно помішувати де­рев'яною лопаткою. Гріти масу потрібно на слабкому вогні до­ти, поки торф не почне розсипа­тися. Для підігріву найкраще використовувати тазик чи мета­леву банку.

Коли    торф    нагріється, потрібно опускати в гарячу масу хворі ноги і тримати, періодич­но виймаючи, стільки, скільки зможете терпіти. І так - поки торф зберігатиме тепло. Після процедури ноги не мити, а на­дягти носки на ніч, щоб на шкірі якомога довше "були присутні" частинки торфу.

Одну і ту ж масу торфу мож­на використовувати для прове­дення теплових процедур 2-3 рази. Після цього він уже втра­тить свої цілющі властивості. Але навіть настільки швидкоп­линне лікування дає достатній ефект, щоб позбулися від болю.

1 столову ложку солі, 1 столову ложку квасців і білок курячого яйця добре перемішати, цю масу загорнути у чисту ганчірку і на ніч прикласти до ураженої підошви. Зверху обов'язково вдягніть теплі шкарпетки.

Уранці зніміть цей компрес, а ввечері попарте ноги у відварі споришу й нетреби. Після цього зробіть масаж уражених ділянок шкіри. Таке лікування триває 20 днів, але біль зникне назавжди.


Категорія: Догляд за ногами - народні рецепти, засоби | Переглядів: 1770 | Додав: Dar4ik | Теги: Догляд за ногами | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: