Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Лютий » 1 » Маски для обличчя. Народні рецепти догляду за обличчям
20:39
Маски для обличчя. Народні рецепти догляду за обличчям

Народні рецепти догляду за обличчям

nullУ магазинах продається безліч різних засобів для догляду за шкірою та її лікування.

Але в деякі з них включені добавки, які можуть викликати алергію, дерматит і т. д. Набагато безпечніше використовувати засобии, які завжди під рукою, перевірені століттями і не містять хімічних добавок.

Давно вже не секрет, що домашні засоби по догляду за шкірою обличчя не поступаються, а часто навіть перевершують ефект кремів і масок від всесвітньо відомих виробників. Причини зрозумілі: приготовані в домашніх умовах косметичні засоби гарантовано складаються з виключно натуральних продуктів, без додавання хімічних компонентів. Величезна кількість лосьйонів і масок, які гарантують гідний догляд за шкірою обличчя, можна приготувати, не виходячи з дому. Одними з найбільш доступних засобів для приготування косметичних сумішей є кисломолочні продукти і мед. 

Маски

Маски, як і креми, накладають по напряму шкірних ліній: від середини підборіддя - до мочок вух; від кутів рота - до середини вушних раковин, від середини верхньої губи, крил носа - до верхньої частини вушних раковин, від середини чола до скронь; на переніссі - від спинки до кінчика носа, по бокових поверхнях носа і від спинки до основи.

Перед тим як застосувати маску, треба вмитися або протерти обличчя лосьйоном, відповідним типу вашої шкіри.

На шкірі - навколо очей маску накладати не слід. Цю область треба змастити живильним кремом, після чого на 2-3 хвилини покласти на обличчя змочену в гарячій воді лляну серветку. Від тепла м'язи розслаблюються, завдяки чому живильні речовини краще вбираються в шкіру. Компрес краще готувати з настоєм рослин - квіток ромашки, листя мати-й-мачухи і обліпихи, квіток деревію і ін При чутливій шкірі від гарячого компресу слід відмовитися.

Маску залишають на обличчі 15 - 20 хвилин, потім змивають теплою водою і обмивають обличчя холодною.

Фруктові маски можна робити і взимку, використовуючи для цієї мети свіжозаморожені ягоди і фрукти.

Якщо на обличчі активно ростуть жорсткі волосся або розширені судини, то маски робити не слід.


Маски для сухої шкіри

 
• Підігріти будь-яку рослинну олію до температури 38 ° С (трохи вище температури тіла), просочити їх через марлю і покласти її на обличчя. Через деякий час зняти маску тампоном, змоченим у гарячій воді, після чого промокнути особа прохолодним вологим рушником.

• Змішати 2 столові ложки сиру і 2 чайні ложки рослинної олії. Покласти на обличчя на 20 хвилин, потім змити теплою водою або кефіром.

• Жовток яйця ретельно розтерти з 1 чайною ложкою оливкової олії, в якій попередньо, протягом 10 хвилин, на водяній бані наполягали квітки ромашки і низки в співвідношенні 1:1. Маску нанести на шкіру тонким шаром і через 10 - 15 хвилин зняти среднезаваренним чаєм кімнатної температури. Підсохлу шкіру змастити кремом. Маска добре звужує розширені капіляри на шкірі.

• Змішати 2 чайні ложки знежиреного сиру з 1 чайною ложкою соку петрушки і додати 0,5 чайної ложки вітамінізованого риб'ячого жиру або 1 чайну ложку льняного масла, а також цедру 1 лимона або апельсина.
Нанести маску на шкіру обличчя, а через 10-15 хвилин зняти холодним відваром петрушки. Підсохлу шкіру змастити будь-яким жирним кремом. 

Маски для сухої і в'ялої шкіри

• Змішати б-7 г жирного крему з 0,5-1 чайною ложкою лимонного соку і 0,5 чайної ложки сметани. Отриману суміш нанести на шкіру на 20 - 25 хвилин, а потім зняти тампоном, змоченим тонізуючим лосьйоном.

• Змішати 5-10 м ланолінової крему з 5-7 г витриманого соку алое і 5-Ю мл рослинного масла. Теплу суміш нанести масажними рухами на вологе після попереднього теплого сольового компресу лоб і шию. Через 10-15 хвилин маску видалити шпателем (або ручкою ложки) і зверху нанести білкову маску (2 ложки білка розтерти з 0,5 чайної ложки дрібної солі). Через 10 хвилин шкіру очистити ваткою, змоченою настоєм звіробою або шавлії, а потім обполоснути цим же настоєм і змастити шкіру будь-яким рідким кремом.

• Для приготування витриманого соку алое взяти жива рослина (в горщику) і витримати в холодильнику на нижній полиці при температурі 2 - 3 ° С протягом 12-14 днів.

• Розтерти 2 столові ложки сиру і 1 яєчний білок з 1 столовою ложкою рослинного масла. Суміш нанести на очищену шкіру обличчя і шиї

• Додати до розтерті жовтки по 1 чайній ложці соків фенхеля і моркви. Перемішати і нанести отриману масу на обличчя. Змивати маску спочатку теплою, а потім холодною водою. При дуже чутливою, роздратованою шкірі від застосування маски краще утриматися.
Процідити через марлю сік 100 г малини і змішати його з 2 столовими ложками свіжого молока. Вирізати з марлі маску з отворами для ніздрів і рота, змочити її отриманим складом і потримати на обличчі 15 хвилин, після чого обполоснути обличчя прохолодною водою.

• Натерти на тертці половину яблука. Потім змішати з ним 1 столову ложку меду, 1 жовток, по 1 чайній ложці порошку аскорбінової кислоти, оцту і рослинної олії. Отриману масу нанести на шкіру обличчя на 30 хвилин, потім змити прохолодною водою.

• Розтерти 1 чайну ложку меду з 1 столовою ложкою молока. Суміш тримати на обличчі 15-20 хвилин. Маска корисна для сухої, старіючої шкіри, особливо ефективна навесні.

• Мед змішати з рівними кількостями сметани, молока, вершків, сиру. Застосовувати при млявою, сухий, жовтуватою шкірі. 

Категорія: Догляд за обличчям - народні рецепти, засоби | Переглядів: 3581 | Додав: Dar4ik | Теги: Догляд за обличчям | Рейтинг: 2.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: