Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 19 » Настій для лікування цукрового діабету. Золотий вус
00:25
Настій для лікування цукрового діабету. Золотий вус

Золотий вус

nullОстаннім часом багато говорять про корисність росли­ни, яку в народі називають золо­тим вусом, або дихоризандрою.


Золотий вус, домашній женьшень, далекосхідний вус, кукурудзка. живе волосся, або венерине волосся - це все назви однієї рослини, наукова назва якої Callisia grarans (калісія). Вона належить до тієї ж родини, що й дихоризандра, але це - зовсім різні росли­ни! І плутати їх - помилка.

Учені-медики довели високу ефек­тивність використання препаратів для лікування ран, опіків, хронічних вира­зок, обморожень. Проте вчені зас­терігають, що навіть під час зовнішнь­ого використання рослини необхідна попередня консультація з лікарем, а у разі внутрішнього вживання ймовірне ушкодження голосових зв'язок, унаслідок чого голос сідає, і віднов­люється після цього з великими труд­нощами.

Нині рослину поки що не внесено до списку дозволених для офіційного ви­користання в нашій країні, тому вико­ристовується лише в народній меди­цині. Сировиною Для приготування ліків є бокові пагони, листя та сік, отри­маний з цих частин рослини.

Способи використання золотого ву­са такі: спиртова настойка, настій, мазь, олія. Спиртову настойку готують з бокових пагонів, розділених на ко­ричнево-фіолетові міжвузля, які називають "суглобчиками" , "колінцями". Рослина вважається цілющою, коли на ній 8-10 міжвузль. Зви­чайно 30-40 "колінець" (концентрація може зміню­ватись залежно від того, для чого використовують настойку) подрібнюють (краще у фарфоровій ступці), заливають 1 л горілки, настоюють у тем­ному місці 10-15 днів, періодично перемішуючи. Настойка набуває темно-бузкового кольору, потім її проціджують і зберігають у темному місці. Іноді для її приготування використовують усю рослину, залиша­ючи лише верхівки пагонів та головно­го стебла для подальшого розмножен­ня. Настойку для зовнішнього та внутрішнього використання застосовують у різних концентраціях для ліку­вання остеохондрозу, післяопе­раційних спайок, поліпів, ран, фібріом, бронхіальної астми та інших захворю­вань.

Для приготування настою викорис­товують листя рослини довжиною не менше 20 см. Один листок заливають 1 л окропу у скляному або керамічно­му посуді (можна в термосі), добре за­кутують і настоюють протягом однієї доби, потім відціджують. Рідина має малиново-фіолетовий відтінок. Настій використовують для ліку­вання цукрового діабету, для очищення організму, лікування захворювань шлунково-кишкового тракту.

Для приготування мазі використовують кашку або сік із листя та стебел росли­ни. За основу можна брати дитячий крем, середовий (нутровий) свинячий жир, вазелін. Сік змішують з ос­новою у співвідношенні 1:3, кашку - 2:3.

У всіх випадках використання різних фітоформ золотого вуса необхідно проводити під наглядом лікаря.
Категорія: Фітотерапія | Переглядів: 3927 | Додав: Dar4ik | Теги: Фітотерапія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: