Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Лютий » 5 » Поганий запах з рота
16:46
Поганий запах з рота

Поганий запах з рота

Виникнення неприємного запаху з рота в більшості випадків пов'язано з гігієнічним станом ротової порожнини.


nullВизначити, як пахне власне дихання
Треба лизнути зап'ясті, дати слині підсохнути приблизно п'ять секунд, а потім понюхати це місце. Приблизно так і пахне своє дихання. Або, якщо бути точним, так пахне передня частина яхика.
Тепер треба з'ясувати, як пахне задня частина язика. Для цього слід взяти ложку, перевернути її, і наскрібши їй саму далеку частина язика. (Не треба дивуватися, якщо при цьому починається почуття нудоти). Потім потрібно подивитися на решту на ложці речовина, яку відскребли з язика, - зазвичай воно густе і білуваті. А тепер треба понюхати його. Саме такий запах дихання (на відміну від запаху передньої частини язика), швидше за все, відчувають оточуючі.

Тепер треба з'ясувати, як пахне задня частина мови. Для цього слід взяти ложку, перевернути її, і наскрібши їй саму далеку частина мови. (Не треба дивуватися, якщо при цьому починається почуття нудоти). Потім потрібно подивитися на решту на ложці речовина, яка відскребли з мови, - зазвичай воно густе і білуваті. А тепер треба понюхати його. Саме такий запах дихання (на відміну від запаху передньої частини мови), швидше за все, відчувають оточуючі.

Неприємний запах також може виникати і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, але при цьому він супроводжується такими явищами як відрижка, нудота, бурчання в животі. У цьому випадку необхідна консультація гастроентеролога. При таких захворюваннях, як хронічний тонзиліт та риніт також може з'являтися неприємний запах. Але всі ці стани супроводжуються характерними симптомами - нежиттю, болями в горлі та ін. А якщо у вас немає таких симптомів, то причина неприємного запаху «криється», швидше за все, в ротовій порожнині. При захворюваннях зубів або порожнини рота поява неприємного запаху - закономірне явище, а якщо таких захворювань немає, а запах все одно є, то яка його причина?


Неприємний запах зазвичай викликають бактерії, що мешкають в порожнині рота. А якщо точніше, то відходи життєдіяльності бактерій, продукти переробки залишків білкової їжі, вдають із себе сірчисті сполуки, які мають вкрай неприємним запахом. Бактерії виділяють метил-меркаптани, сірководень та ін Ці продукти називаються «летючими сірчистими сполуками», вони летких і швидко випаровуються при температурі тіла. Неприємним запахом володіють і інші продукти життєдіяльності бактерій - індол, скатол, кадаверин і путресцин. У видихуваному повітрі ці сполуки знаходяться у вкрай малих концентраціях, тому в нормальних умовах людський нюх їх не визначає. Збільшення їх концентрацій і поява неприємного запаху свідчить про якесь неблагополуччя в ротовій порожнині.

Основна роль у виділенні сполук, що викликають неприємний запах, належить анаеробним бактеріям, що живуть у глибині зубного нальоту, мовою, в підясневих кишенях. Тому, один із закономірних методів боротьби із запахом з рота - гігієна ротової порожнини за допомогою зубних ниток і зубних щіток, видалення зубного нальоту, полоскання ротової порожнини після прийому білкової їжі.

Знайти і ліквідувати причину - найперша умова звільнення від цієї напасті. Але часом ця ліквідація виявляється справою нелегкою і тривалою. Тому в пригоді стануть поло­скання. Добрим дезінфікуючим засобом є розчин марганцевокислого калію (марган­цівка). Але ще ліпше полоскати рота тра­вами - це і дезінфікує, і лікує. Ось кілька рецептів.


1. Столову ложку подрібненого кореня чи листя аїру (лепехи) залити склянкою води, кип'ятити одну хвилину, тоді насто­яти годину, процідити. Полоскати 5-6 разів на добу, настій має бути теплим.

2. Чайну ложку подрібненого кореня чи столову ложку листя кінського щавлю за­лити склянкою окропу, настояти півгодини, три хвилини кип'ятити, потім охолодити і процідити. Полоскати 5-6 разів на день.

Якщо ще й болять зуби, спробуйте по­єднувати обидва полоскання - раз за пер­шим рецептом, раз за другим.

Листя суниці
Столову ложку сушених або 20-30 свіжого листя залити склянкою Кип'яченою води, прокип'ятити на водяній бані 15-20 хв., Настоювати 1 годину, процідити. Полощуть рот кілька разів на день після їди.

Листя м'яти
Столову ложку сухого листя м'яти (або 20 Свіжих Лістьєв) залити 0,5 л кип'ятку, настоювати 1 годину, процідити. Полоскати рот кілька разів на день.

Полин гіркий
Столову ложку сухого полину залити склянкою окропу, настоювати 1 годину, процідити і полоскати рот 4-6 разів на день.

Настій ромашки
Рекомендується полоскати рот свіжоприготованим настоєм ромашки: Чайну ложку суцвіть залити склянкою окропу, настоювати 2 години, процідити.

Категорія: Догляд за ротовою порожниною | Переглядів: 3586 | Додав: Dar4ik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 SergKadly  
0
<a href=http://zmkshop.ru/stati/stoimost-rabot-za-tonnu-metallokonstruktsiy/>сборка металлоконструкций что это</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *: