Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 19 » Правильно зробити банковый массаж
20:34
Правильно зробити банковый массаж

nullБанковый массаж

Якщо ви не впевнені, що можете правильно зробити собі чи близьким який-небудь масаж, а ви нап­риклад, підхопили радикуліт - то в цьо­му випадку "рятувальною паличкою" мо­же виявитися банковий масаж, що роби­ти зовсім нескладно.

В основі банкового масажу лежить рефлекторний механізм, заснований на подразненні рецепторів вакуумом, який створився в банці. Під впливом банково­го масажу поліпшується периферична циркуляція крові, лімфи. Усуваються явища застою, підсилюється обмін ре­човин і дихання шкіри у ділянці тіла, яка масажується. Шкіра стає пружною, підвищується тонус м'язів.

Показання. Банковий масаж показа­ний при захворюваннях органів дихан­ня: бронхіті, пневмонії, плевриті; міозиті, люмбаго, остеохондрозі хребта, попере­ково-крижових радикулітах (тільки не в гострому періоді).

Такий масаж рекомендується як до­рослим, так і дітям після 3 років. Робити його треба через день. Бажано в то й же самий час. Курс - у середньому 5-6 процедур.

Починаємо процедуру. Тепер приступимо до самої процедури масажу. По верхню шкірі, яка буде масажуватися змащуємо трохи розігрітою олією, вазеліновим чи масажним кремом.

Олію ретельна втираємо в шкіру, щоб зменшити відчуття й уникнути традиційних банкових синців.

Потім беремо звичайну медичну бан­ку. Вводимо в банку на секунду-другу стрижень із запаленою ватою, попередньо змоченою в ефірі або спирті, після чого тампон швидко забираємо, а банку відразу ж прикладаємо до потрібної ділянки тіла.

Коли банка добре присмокталася, починаємо повільно, не відриваючи її від тіла, виконувати ковзні рухи: прямолінійні, фугові й спіральні.

При остеохондрозі роблять ковзні масажні рухи від попереку до шийного хребця уздовж хребта. Сам хребет масажувати не можна. При поперековому радикуліті рухи акцентують у хвороб­ливій ділянці. Рухи прямолінійні, при цьому нагору рухають банку так, щоб перед банкою йшла складка шкіри, рухи вниз - без зусилля.

При целюліті роблять банковий ма­саж м'язів стегон і сідниць. Переміщен­ня банки може бути круговим, зигзаго­подібним, прямолінійним (кожен вид руху потрібно повторювати 5-6 разів). Під впливом банкового масажу відбуваєть ся механічний розрив жирових клітин Для посилення ефекту можна змастити поверхню шкіри, яка масажується, протицелюлітним кремом. Курс такого масажу - 1 місяць.
При застудних захворюваннях, бронхітах, пневмонії - масажують ділян­ки тіла від нижніх кутів лопаток до пле­чей (на спині) й бічні поверхні грудної клітки, а також від ключиць до лівого й правого плечей (попереду). Тривалість масажу - 5-15 хв. Під впливом банкового масажу прискорюється крово й лімфообіг, у ткани нах і рефлекторно в легенях поліпшується дихання, відходить мокротиння, знижується температура тіла.

Після закінчення масажу хворого тре ба закутати ковдрою, дати склянку чаю з лимоном або малиною.
Категорія: Масаж - народна медицина | Переглядів: 1401 | Додав: Dar4ik | Теги: Масаж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: