Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Корисно їсти баклажани

Синенькі - так любовно називають ці овочі у південних областях України, де страви з баклажанів надзвичайно популярні. Полюбилися ці овочі й нам. А чи знаєте ви, що баклажан - близький родич картоплі і помідора? Родом він із Індії, буває різної форми: як яйце, груша, куля, змія.

У Давній Греції та Римі до баклажанів ставилися з пересторогою, вважаючи, що часте їх вживання призводить до психічних розладів. І лише коли відкрили Америку, європейці пересвідчилися, що індіанці з успіхом вирощують і їдять цей овоч.
На сьогодні досить добре вивчено хімічний склад баклажанів, тому можна говорити про те, чим вони корисні для організму людини і що в них є лікувального.

У баклажанах міститься група вітамінів В (В2, В6), РР, аскорбінова кислота, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, є незначна кількість міді, цинку, марганцю, алюмінію, кобальту. Завдяки солям заліза, міді, марганцю, кобальту, баклажани стимулюють кровотворення. Добре діють на кровотворну функцію селезінки, кістковий мозок
підвищують гемоглобін, лікують анемію, сприяють утворенню еритроцитів.


Просмотров: 1425 | Комментарии (0)

Дині й кавуни треба споживати окремо від іншої їжі

На відміну від кавуна, диня містить багато волокон, тому її треба ре­тельно пережовувати. Надто охо­лоджена диня утруднює травлення, і це треба пам'ятати хворим. Диня заспокійливо діє на нервову систе­му. Однак її не можна їсти надто великими порціями: це може спри­чинити пронос і різі у кишківнику. Насіння дині використовують як се­чогінний засіб. Дехто стверджує, що має алергію на диню. Однак, заданими учених, це не так, з м'яку­шем дині м ... Читати далі »
Просмотров: 1660 | Комментарии (0)

Користь молока

Молоко - окрема страва, а не доповнення до іншої. В народі досі кажуть "поїсти ... Читати далі »

Просмотров: 1125 | Комментарии (0)

Спосіб кинути курити

Не секрет: щоб позбутися від цієї шкідливої звички, як куріння, одного бажання іноді буває мало. Часто навіть найкращі препарати не допомагають.
... Читати далі »
Просмотров: 6973 | Комментарии (3)

Лікування алкоголізму народними методами

Настояти горілку на одному корінці любистку і 3 листки лавра. Бажано випити горілки багато вона викликає огиду. Настоянку потрібно дрібно порізати корінь і засипати в пляшку з горілкою, туди додати листя лавра. ... Читати далі »
Просмотров: 4276 | Комментарии (0)

Мішки під очима

 Непривабливий хворобливий вигляд має особа з "мішками" під очима. Навіть якщо зараз їх у вас немає, вони все одно в будь-який момент можуть з'явитися. Тому ніколи не завадить знати, як з ними боротися.

Набряки можуть бути викликані трьома причинами. ... Читати далі »
Просмотров: 3232 | Комментарии (0)

Потіють руки лодоні
Спливати потом вдома і на роботі, у громадському транспорті та на присадибній ділянці.
... Читати далі »
Просмотров: 2694 | Комментарии (0)

Засоби проти лупи
Як позбавитись лупи?


З лупою стикався практично кожен з нас. І кожен з нас хотів швидше позбутися її. Ця біла висип на волоссі і плечах задоволення не доставляє, і всі модні зачіски або стрижки миттєво втрачають свою принадність. Як же позбутися від лупи?
Народні поради вам допоможуть.
А тепер візьміть півсклянки дубової кори (продається в аптеках) і стільки ж цибульного лушпиння, залийте все це 1 л окропу і варіть 1год на слабкому вогні.
Перецідженім відваром потрібно змочити голову і закутати поліетиленом і рушником. ... Читати далі »
Просмотров: 2035 | Комментарии (0)

Народні засоби проти випадіння волосся

Якщо волосся почало катастрофічно випадати, виручить кропива. 100 г дрібно нарізаного листя свіжої кропиви варіть півгодини на маленькому вогні в 0,5 л води з додаванням столового оцту (2-3 столові ложки). Цим складом треба протирати голову перед сном 1-2 рази на тиждень до тих пір, поки випадання волосся не зменшиться.

Для поліпшення росту волосся в шкіру голови можна втирати суміш з 300 г свіжого листя кропиви і 0,5 л спирту. Для цього вам доведеться зробити спиртову настоянку. Покладіть в спирт кропиву і поставте його в темне місце на 2-3 тижні. Після цього спирт потрібно перецідити і додати в нього така ж кількість фільтрованої води. Ваша настоянка готова.

Тим, хто помітив, що волосся стало рідшати, раджу скористатися таким засобом. 50 г коренів чемериці покладіть в суміш з 250 г води і 250 г спирту, проваріть (обсяг повинен зменшитися до половини) і процідіть. Відвар втирайте в корені волосся 3 ... Читати далі »
Просмотров: 2356 | Комментарии (0)

Догляд за волоссям народними методами

Для того щоб наше волосся було здорове та красиве, потрібно за ними постійно доглядати. Якщо у вас катастрофічно випадає волосся, січеться, дуже повільно росте, не лякайтеся і не біжіть скуповувати ящиками розрекламовані бальзами і маски.
Щоб волосся було здорові і красиві потрібно правильно харчуватися щоб у наш раціон входили вітаміни А, С і Д, комплекс вітамінів групи В, (цинк, залізо і, звичайно ж, жирні кислоти, що містяться в рослинних оліях, відновлюють структуру волосся і допомагають їм світитися здоров'ям), шкоди волоссю приносять також шкідливі звички.

 
... Читати далі »
Просмотров: 2967 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 »