Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Лікуванням від алкогольної залежності займалися здавна. Найчастіше для цього використовували всілякі трави. До речі, лікування травами особливо корисно тим, у кого є супутні захворювання. Адже традиційні препарати від алкоголізму, такі, наприклад, як тетурам, сильно шкодять організму і в першу чергу печінки. Але й сам алкоголь є печінковим отрутою. Тривалий пияцтво нерідко приводить до жовтяниці і цирозу. Тому при хронічному алкоголізмі необхідно захищати від шкідливого впливу саме печінку. Для цього в народній медицині існує кілька перевірених рецептів

Алкоголізм - первинне, хронічне захворювання, для якого характерне порушення контролю над прийомом спиртного, пристрасть до алкоголю, споживання алкоголю, незважаючи на негативні наслідки. 

Хронічний алкоголізм - захворювання, що характеризується фізичними і психічними розладами, змі ... Читати далі »

Просмотров: 18747 | Комментарии (10)

Лікування мозолів народними засобами

Відкрите взуття, яке так гарно виглядає на нозі, а головне дає їй вільно дихати, нещадно натирає шкіру. Праця з лопатою чи сапкою залишає сліди на руках у вигляді мозолів.


— Чому з'являються мозолі?

— Мозолі утворюються у тих місцях, де виникає тертя, — це захисна реакція шкіри. Напри­клад, найчастіше вони є на­слідком неправильно підібра­ного взуття — коли воно за­тісне або, навпаки, завелике (нога "їздить"). А під час сіль­ськогосподарських робіт мо­золі на руках утворюються внаслідок використання інс­трументів, коли шкіра нічим не захищена.


— Найболючіший свіжий мо­золь. Що робити, коли він тільки з'явився?

— Спочатку уражене місце червоніє, а згодом утворюєть­ся міхур, наповнений ріди­ною. Його в жодному разі не можна проколювати чи зрі­зати, адже у свіжу ранку може потрапити інфекція чи вірус, приєднується бактеріальна флора, і тоді неминуче запа­лення та нагноєння цього місця. При свіжому мозолі треба зробити мильну або со­дову ванночку, після чого на­нести на мозолі, саліцилову мазь або просто припекти йо­дом та захистити уражене міс­це пластирем. Допоможе й со­льова ванночка ... Читати далі »
Просмотров: 2616 | Комментарии (0)

Якщо у вас себорея і волосся почало випадати, спробуйте такі рецепти.

nullКвіти пижми при митті волосся надають антимікробну і зміцнювальну дію: у 5 л води збити 2 жовтки і промивати цим розчином волосся над тазиком протягом 10-15 хвилин. Потім 5 хвилин полоскати волосся у водяному настої квіток пижми (варити протягом 10 хвилин у 3 л води 100 г квіток і настояти ніч). Перед миттям голови відвар варто підігріти. Важливе значення для збереження здорового волосся мають вибір часу для миття голови і режим сушіння волосся. Мити голову варто зранку або протягом дня, але ні в якому разі не наніч. Після миття волосся, потрібно ретельно витерти, рушником і вкутати голову іншим - сухим рушником. Через 30 хвилин рушник зняти і, уникаючи протягів, просушити волосся феном чи дати висохнути природним шляхом при кімнатній температурі. Якщо ж доводиться мити волосся на ніч, то необхідно ретельно висушити його і надягти на голову теплу хустку чи вовняну шапочку.
Гарні результати при себореї дає миття волосся у відварі коренів мильнянки лікарської. Проварити 10 хвилин у 6 л води 1 склянку подрібнених коренів, настояти ніч і процідити. Підігріти до 50°С і промити голову над тазиком протягом 15 хви ... Читати далі »
Просмотров: 2080 | Комментарии (0)

Користь сої. Чим корисна соя.

null"Останнім часом на прилавках магазинів з'явилася величезна кількість напівфабрикатів із сої: відбивні, фарш, локшина. Розкажіть, будь лас­ка, наскільки корисні для організму продукти із сої?


Про корисні властивості сої відомо дав­но. Жовті соєві боби містять ізофлавони молекули типу естрогена, що допомага­ють боротися із серцевими захворюван­нями, остеопорозом, онкологією й інши­ми хворобами.


Це добре, що є цілий ряд соєвих про­дуктів, корисних і приємних на смак, але нинішній бум на сою насторожує: а чи так вже добре, якщо весь денний раціон, по­чинаючи від сніданку і до вечері, напха­ний соєю?

Деякі дослідники не без підстави по­боюються, що надмірне вживання навіть дуже гарного продукту може виявитися шкідливим для здоров'я.

Висловлюється припущення, що соя може прискорювати процес ... Читати далі »
Просмотров: 1227 | Комментарии (0)

Чим і як правильно харчуватися?

nullЯк відомо, будь-якого захворювання простіше запобігти, ніж вилікувати. Не є виключенням і надлишкова вага - значно простіше змінити свій спосіб життя так, щоб зайві кілограми не з'явилися взагалі, ніж потім намагатися повер­нутися до ідеальної ват й фігури. Як цього домог­тися?

От що радять дієтологи:

Вибирайте для приготування м'ясних страв в основному пісне м'ясо. По можливості виключіть з раціону м ясні продукти, які містять багато жиру ковбаси (особливо копчені), бекон, фарш. Уникай­те пиріжків з м'ясом. ... Читати далі »

Просмотров: 1184 | Комментарии (0)

Як вилікувати ангіну?

nullЦе захворювання не подо­бається багатьом з різних причин. Од через високу, до сорока, температуру. Іншим через болі в горлі й немож­ливість ковтати. Третім через високий ри­зик ускладнень на нирки и серце. Як бо­ротися з тяжкою ангіною? Багато хто знає, що необхідні антибактеріальні засо­би, їх призначає лікар. А що ро­бити до його приходу?


Я рекомендую ще на початку хвороби прийом їжі скоротити до одного прийому на день. Зранку і ввечері замість снідан­ку і вечері пити лимонний напій чи слабо розведений яблучний оцет. Через 2 дні можна пожувати гвоздику з медом чи цукром, полоскати горло настоєм кориці чи імбиру (слабким розчином: на 1 склянку теплої води поло­вина чайної ложки імбиру чи ко­риці).

Використовуйте компреси з ку­хонних засобів: на вовняну тканину намаза­ти мед, посипати куркумою або імбиром, корицею чи гірчицею і покласти пов'язку на горло. Тривалість компресу - до 2-х годин.

Коли пробки видаляться, потрібно про­мити горло медяною водою, полоскати гор­ло і повільно пити медяну воду для очи­щення мигдалин.

Можна натирати ноги і підошви олією (напри ... Читати далі »
Просмотров: 1847 | Комментарии (0)

Користь жувальної гумки

nullЖуймо!

Ми якось негативно сприймаємо, коли молоді люди безперестанку жують жуйки. А виявляється - це корисно. Процес жування гальмує старіння головного мозку і запобігає віковому погіршенню пам'яті - такого висновку дійшли японські вчені. Скануючи мозок людей, які жували, вони виявили, що жувальні рухи активізують гіпокамп - мозкову структуру, що відповідає за короткочасну пам'ять. Крім того, було з'ясовано, що внаслідок збудження гіпокамп знижує рівень гормонів у крові, пригнічуючи прояви стресу. І справді, неважко помітити, що жування, навіть тієї ж жувальної гумки, зменшує напругу, тривогу і вегетативні реакції..

Коли жувати жуйку шкідливо: 

1. Якщо у Вас є пломби в зубах, то тривалий жування може просто розхитати ці пломби. 

2. Жувати жувальну гумку натщесерце, а тим більше жувати її цілий день - дуже шкідливо для здоров'я. Пр ... Читати далі »
Просмотров: 1185 | Комментарии (1)

Пивний живіт. Як позбутися пивного живота

null Живіт не від пива, а для пива!

Чому зростає пивний живіт?

У самій назві «пивний живіт» укладено величезний міф. Пузо росте не через пиво, хоча зовсім без нього в цій справі не обійшлося. Говорити, що пиво корисно і пити його потрібно не буду - ця дешева реклама всім набридла вже. Калорійність пива коливається близько 40-50 ккал/100 грам. Для порівняння - 100 грам картоплі 80 ккал, 100 грам чорного хліба 210 ккал, 100 грам незбираного молока 70 ккал. Погодьтеся - очевидно, що звинувачувати у всьому калорійність пиво явно не варто.Пиво у великих дозах «б'є» по нирках і по печінці: нирки розбухають у результаті рідинного удару, а печінка зношується. Тому любителі пива не тільки набувають собі живіт: у них жовтіє шкіра та білки очей, стають ламкими нігті та волосся.

Пиво, самому по собі, є продуктом, який стимулює апетит і впливає на травлення. Якщо людина п'є пиво, то у переважній ... Читати далі »

Просмотров: 7290 | Комментарии (1)

Лікування пульпіа народними засобами

nullПульпіт - запалення зубної м'якоті, пульпи зуба. Як правило, пульпіт є ускладненням карієсу 

Симптом и. Гостра нападоподібний біль, що підсилюється в нічний час, віддає по гілки трійкового нерва, внаслідок чого хворий не завжди може точно вказати на хворий зуб. 

Традиційні методи лікування 

Запалену пульпу видаляють, канал зуба пломбують. 

Нетрадиційні і народні методи лікування 

• При пульпіті необхідно терміново звернутися до лікаря. Якщо такої можливості немає, то можна спробувати на час заспокоїти біль народними засобами. 

• Покласти горошину прополісу на зуб і тримати 15-20 хвилин. Зверху прикрити ватним тампоном. 

• Натерти часником зап'ясті на внутрішній стороні руки і потім туго прибинтувати дрібно нарізаний часник до зап'ястя, на область пульсу, прикривши попередньо шкіру ганчірочкою, щоб уникнути опіку. Якщо болить зуб 

праворуч, потрібно зав'язувати ліву руку, і навпаки. 

• Якщо зуб болить зліва, то на правий великий палець близько нігтя накласти розрізану цибулину, часточку часнику або к ... Читати далі »
Просмотров: 996 | Комментарии (0)

Лікування пародонтозу народними засобами

nullПародонтоз - запальне захворювання пародонту (сукупності тканин, що оточують корінь зуба), характеризується його руйнуванням. Пародонтоз викликається запаленням, виразками і інфікуванням ясен, па-родонтальних зв'язок і кісток, які підтримують зуби. Послаблюючи ці підтримують структури, пародонтоз може призвести до втрати зубів. Ряд хронічних захворювань (діабет, хвороби щитовидної залози та ін) »деякі ліки і тютюн збільшують загрозу пародонтозу. 

Пародонтоз може розвиватися повільно, роками не викликаючи болю або інших помітних симптомів, або досить швидко. 

Симптоми. До симптомів пародонтозу відносяться: кровоточать при чищенні зубів ясна; хворобливі і запалені ясна (червоні і припухлими); відставання ясен від зубів; виділяється з ясен гній; зрушені або розійшлися зуби; зміни в розташуванні зубів, відчутні при жуванні або прикусі; постійний поганий присмак і запах з рота. 

Традиційні методи лікування 

На початкових стадіях захворювання ефективні методи фізіотерапії. При гострому перебігу хвороби потрібно розсічення ясна, все ... Читати далі »
Просмотров: 1492 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 10 11 »