Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Лікування карієсу народними засобами

nullКарієс - руйнування тканин зуба - найбільш поширене захворювання зубів. 

Бактерії, що перебувають у ротовій порожнині, скупчуються біля зубів, утворюючи наліт. При контакті цього нальоту з цукрами, крохмалем і рідинами виникає кисле середовище, растворяющая зубну емаль, що і викликає карієс. 

Карієс може розвиватися і вздовж кореня зуба. Так як ясна зменшується з віком і внаслідок пародонтозу, бактеріальний наліт може скупчуватися біля коріння, викликаючи карієс. 

Коріння легко руйнуються, оскільки вони не мають захисної емалі, яка Облицьовує верхню частину зуба. 

Для попередження карієсу необхідно 2 рази на рік звертатися до стоматолога для профілактичного огляду. 

Симптоми. Початкова стадія карієсу проходить безболісно. Потім зуб починає боліти при попаданні на нього кислої, солодкої, холодної та гарячої злиденні. Якщо карієс не лікувати, він розвивається, поки не досягне кореня зуба. У корені зуба розташований нерв, і, коли руйнування з ... Читати далі »
Просмотров: 1720 | Комментарии (1)

Зайва вага вбиває сперму

Вчені з'ясували, що сперма тих, кому ще немає 30 років, особливо страждає від зайвої ваги. Про це говорять дані досліджень, опубліковані німецькими лікарями в журналі «Fertility and Sterility». 


Доказів того, що зайва вага негативно впливає на характеристики сперми, в останні роки виявлено предостатньо. Наприклад, зовсім недавно вчені з'ясували, що у огрядних чоловіків не тільки менше сперматозоїдів, але і швидкість їх «головастиків» і, як наслідок, їх продуктивність на порядок нижче, ніж у худорлявих.

Тепер же вчені вирішили зосередитися на віці чоловіків. Дослідники проаналізували якість сперми 2 тис. представників сильної статі. Як виявилося, найбільшу нестачу у кількості сперматозоїдів в порівнянні зі своїми однолітками мали товстуни від 20 до 30 років.

Втім, чи впливає це прямо на шанси молодих людей із зайвою вагою стати батьком, поки не встановлено. Про це заявив автор дослідження доктор Уве Паах з Університету Лейпцига, який вважає, що для відповіді на це питання потрібні нові дані.

«Ми виявили, що у повних молодих людей кількість сперматозоїдів менше, - розповів він. - Проте воно все одно укладається в норматив, затверджений ВООЗ. Тому ми не можемо сказати про те, наскі ... Читати далі »
Просмотров: 1052 | Комментарии (0)

Цілющі властивості лазні

nullСкинути з душі вантаж повсякденних турбот, перетворити шкіру в шовк, зміцнити здоров'я - все це можна зробити, відвідавши парну. Адже сьогодні сауни і лазні стали такими ж популярними і доступними, як і в старі добрі часи.

Лікувальні властивості лазні
У парній ви можете не тільки зміцнити здоров'я, а й буквально «випустити пару», розслабитися, забути про суєту повсякденності. Що стосується тіла, то гаряче повітря парної покращує кровообіг, знімає напругу в м'язах, позбавляє від втоми і дарує відчуття приємної розслабленості. І це далеко не всі чарівні властивості банних процедур.

Першою відгукується на парну шкіра. Під дією високої температури відкриваються пори, завдяки чому вона - і через неї і весь організм - очищається від токсинів. Крім того, зміна температур при переході з парильні під прохолодну воду душу або басейну робить шкіру пружною, що особливо актуально в холодні пори року, а також після різкого схуднення і після вагітності.

Лікарями давно доведено і благотворний вплив банних процедур на нервову систему. Проте не перестарайтеся з тривалістю і температурою ... Читати далі »
Просмотров: 1304 | Комментарии (1)

Як швидко схуднути?

nullЛазня - це унікальний засіб оздоровлення. У лазні потужно активізується кровообіг і обмін речовин. А це перший етап боротьби із зайвою вагою і особливо з целюлітом. Адже целюліт - це насамперед порушення течії крові і лімфи в сполучній тканині біля жирових клітин, і як наслідок тужавіння цієї сполучної тканини, потовщення сполучнотканинних перегородок. У лазні, при дії гарячого сирого повітря і активного масажу березовим віником, живлення клітин відновлюється, кров починає проникати в ті місця організму, які були раніше недоступні, сполучна тканина розм'якшується і целюліт потроху починає відступати. 


До речі, зазначу, що бажають схуднути повинні приходити в лазню голодними, а бажаючі набрати вагу, навпаки, повинні трохи перекусити приблизно за 1 годину до лазні. 

Лазня неймовірна корисна при захворюваннях суглобів, особливо деформуючих артритах. Тепло, похльоскування віником, перерозподіл крові і лімфи в організмі сприяють прип ... Читати далі »

Просмотров: 1854 | Комментарии (0)

Поганий запах з рота

Виникнення неприємного запаху з рота в більшості випадків пов'язано з гігієнічним станом ротової порожнини.


nullВизначити, як пахне власне дихання
Треба лизнути зап'ясті, дати слині підсохнути приблизно п'ять секунд, а потім понюхати це місце. Приблизно так і пахне своє дихання. Або, якщо бути точним, так пахне передня частина яхика.
Тепер треба з'ясувати, як пахне задня частина язика. Для цього слід взяти ложку, перевернути її, і наскрібши їй саму далеку частина язика. (Не треба дивуватися, якщо при цьому починається почуття нудоти). Потім потрібно подивитися на решту на ложці речовина, яку відскребли з язика, - зазвичай воно густе і білуваті. А тепер треба понюхати його. Саме такий запах дихання (на відміну від запаху передньої частини язика), швидше за все, відчувають оточуючі.

Тепер треба з'ясув ... Читати далі »

Просмотров: 3585 | Комментарии (1)

Догляд за шкірою обличчя народними методами

nullОстаннім часом все більшою популярністю у догляді за шкірою і волоссям користуються народні кошти. Поступово ми повертаємося назад - до природи, до знань наших предків, у яких було багато секретів по збереженню молодості і краси.

Достовірні джерела свідчать, що ще за 4000 років до нашої ери вже застосовували косметичні засоби. Саме слово «косметика» грецького походження і означає прикраса, прагнення за допомогою різних засобів і способів догляду за шкірою і волоссям поліпшити свою зовнішність.
... Читати далі »
Просмотров: 4203 | Комментарии (1)

Як повернути молодість шкірі обличчя?

nullВікові зміни шкіри - сукупність поширених станів, які з'являються у міру старіння людини. Зміни шкіри - найочевидніші прояви старіння. Всім відомо, що найсильніше вік видають зморшки і отвисшая шкіра. Посивіння волосся - ще один очевидний ознака старіння.

Шкіра виконує безліч функцій: захищає організм від шкідливої дії навколишнього середовища, допомагає регулювати температуру тіла, підтримує рідинний і електролітичний баланс організму, а також містить сенсорні рецептори, завдяки яким ми можемо відчувати дотики, біль і тиск. 

... Читати далі »

Просмотров: 2693 | Комментарии (0)

Догляд за жирною шкірою обличчя

nullЖирна шкіра завжди доставляла своїм власникам масу клопоту і переживань. Це й не дивно: постійний жирний блиск, розширені пори, прищі та вугрі можуть зробити нестерпним життя будь-якої людини. Спочатку потрібно з'ясувати: чи справді у вас жирна шкіра? Для цього підійде старий як світ тест. Потрібно запастися лише невеликими смужками цигаркового паперу. Треба почекати 1-2 години після умивання і прикласти їх до чола, носа, підборіддя і щік. Якщо на кожному листку паперу залишається сальне, просвічуване пляма, то сумніватися не доводиться: у вас жирна шкіра. Після підтвердження своїх побоювань не залишається нічого іншого, як вдатися до активних дій.

Для початку потрібно знайти в своєму недоліку позитивні сторони. Так-так, це не помилка: у всьому поганому треба шукати щось гарне. Про це говорили ще древні китайці. У жирної шкіри дійсно є свої переваги. По-перше, вона повільно старіє. Саме тому про неї кажуть: "сьогодні прокляття, а завтра - благословення". Справа в тому, що захисна ліпідна плівка перешкоджає кожному впливу зовнішнього середовища і оберігає від втрати вол ... Читати далі »

Просмотров: 3803 | Комментарии (0)

Догляд за сухою шкірою обличчя

Суха шкіра обличчя - досить часте явище. Вона дуже чутлива до несприятливих факторів навколишнього середовища і неправильного догляду, все це призводить до передчасної появи зморшок. Саме тому суха шкіра має потребу в правильному і щоденному догляді. Пропонуємо вам кілька рецептів масок для сухої шкіри обличчя.

null• Взяти 1 столову ложку яблучного соку, 2 столові ложки соку білокачанної капусти, 35 г ланоліну і 20 мл кукурудзяної олії. До сплаву ланоліну і масла по частинах додати теплу суміш соків, ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Зберігати в холодильнику. Цей крем підходить і для нормального типу шкіри.


• Взяти по 1 столовій ложці соку гарбуза і соку груші, по 10 г бджолиного воску і меду, 35 г ланоліну і 5 г пшеничного крохмалю. Підігріті до температури 40-45 ° С соки змішати з медом і по ч ... Читати далі »
Просмотров: 2417 | Комментарии (0)

Болять зуби

Будь-який біль - це захисна реакція організму. Зубний біль - також є сигналом того, що в тканинах зуба не все гаразд. Якщо процес не зупинити, це може спричинити серйозні ускладнення не лише зуба та порожнини рота, а й усього організму.


nullЯкщо заболів зуб, не допоможуть ні зна­харі, ні травники, ні екстрасенси. Можливо, за допомогою народних засобів можна на якийсь час позбутися болю, але вилікувати зуб і запобігти ускладнення зможе лише сто­матолог.

Від чого болять зуби? Причин безліч, але найпоширеніша - карієс. Каріозний процес призводить до руйнування емалі зуба, що захищає його від зовнішніх подразників. Спочатку зуб починає боліти від солодкого: шоколад або варення, потрапляючи у «дірку», викликають біль. Потім зуб реагу­ватиме на гаряче і холодне. Чим далі зай­шов процес, тим сильніше і довше болить зуб. Настає момент, коли зуб болить постій­но, особливо біль підсилюється вночі, і здається, що болить і пульсує все: верхня і нижня щелепи, скроня, вухо, око. Зн ... Читати далі »
Просмотров: 3554 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 10 11 »